کاشت مو به روش FIT یا استخراج واحد فولیکولی | مزایا، معایب و هزینه

کاشت مو به روش FIT یا استخراج واحد فولیکولی

کاشت مو به روش FIT یکی از محبوب‌ترین و کم‌تهاجمی‌ترین روش‌های کاشت مو مدرن است. پزشک با کمک یک پانچ هر واحد فولیکولی یا گرافت را به صورت مجزا استخراج می‌کند. در ادامه گرافت‌های استخراج شده بعد از آماده‌سازی در ناحیه طاس کاشته می‌شوند. به دلیل حذف شدن برش و بخیه در این روش، نقاهت کوتاه‌تر شده و احتمال بروز عفونت و عوارض جانبی نیز به حداقل می‌رسد. اما در مقابل به دلیل زمان‌بر بودن این روش نسبت به FUT یا نواری، اگر شدت طاسی خیلی زیاد باشد ممکن است نیاز باشد کاشت مو طی دو جلسه انجام شود.

کاشت مو به روش FIT چیست؟

کاشت مو به روش FIT چیست؟

کاشت مو به روش FIT یا Follicular Isolation Technique در دنیای پزشکی با اسم FUE یا Follicular Unit Extraction و یا استخراج واحد فولیکولی نیز شناخته می‌شود. همچنین به این روش کاشت مو در ایران روش FIT نیز گفته می‌شود. در این روش پزشک برای کاشت مو از پانچ‌های کوچک با قطر ۰.۸ تا ۱ میلی‌متر برای استخراج واحدهای فولیکولی (FUs) استفاده می‌کند. اندازه قطر پانچ به قدری بزرگ است که عرض واحد فولیکولی را در بر بگیرد، درعین‌حال به قدری کوچک است که می‌تواند اندازه زخم و جای برش را به حداقل برساند. اگرچه این تکنیک در ابتدا به دلیل دشواری استخراج گرافت‌های سالم با چنین پانچ‌های کوچکی مورد پذیرش قرار نگرفت، اما با گذشت زمان به دلیل بالا رفتن تقاضای بیماران، پیشرفته‌تر شدن تجهیزات و بیشتر شدن تجربه پزشکان، محبوبیت این روش روزبه‌روز افزایش یافت.

ابزارهای مورد استفاده برای کاشت مو به روش FIT

ابزارهای مورد نیاز برای فرآیند استخراج گرافت‌ها با استفاده از تکنیک FIT شامل ۲ ابزار اصلی است:

  1. اولی پانچ است که برای ایجاد برش دایره‌ای در اطراف واحد فولیکولی برای آزاد کردن آن از بافت پوستی مجاور استفاده می‌شود.
  2. دومین ابزار فورسپس است که برای برداشتن و استخراج گرافت از آن استفاده می‌شود.

پانچ‌های مورد استفاده در روش FIT کاشت مو

پانچ‌های مورد استفاده در کاشت مو به روش FIT را می‌توان به ۳ نوع تقسیم کرد: دستی، موتوری و بازوی روباتیک.

  1. در سیستم دستی، پزشک نوک پانچ را با دست وارد پوست سر کرده و برشی در اطراف واحد فولیکولی ایجاد می‌کند.
  2. در سیستم‌های موتوردار، پانچ وارد یک هندپیسی (مشابه با دستگاه مکانیکی مورد استفاده برای برش دندان) می‌شود که توسط پزشک نگه داشته شده و به موتوری متصل است. این موتور کمک می‌کند سر پانچ در تعداد دور معینی بچرخد یا نوسان کند.
  3. در سیستم رباتیک، پزشک واحد فولیکولی را برای استخراج روی صفحه مانیتور انتخاب می‌کند و بازوی رباتیک برش دایره‌ای را در اطراف گرافت مورد نظر ایجاد می‌کند. سیستم آرتاس (Artas) تنها رباتی است که به طور انحصاری برای کاشت مو به روش FIT تولید و به بازار عرضه شده است.

انواع مختلفی از پانچ‌ها به صورت تجاری در دسترس هستند که در طراحی نوک پانچ متفاوت هستند. آنها به پانچ‌های تیز، پانچ‌های بلانت و پانچ‌های هیبریدی طبقه‌بندی می‌شوند. تکنیک استخراج گرافت‌ها برای کاشت مو به روش FIT با توجه به نوع پانچ استفاده شده متفاوت است. هر سال پانچ‌های جدیدی به بازار عرضه می‌شوند که برای تسهیل استخراج گرافت‌ها و کاهش درصد آسیب به فولیکول‌ها به بازار عرضه می‌شوند.

ابزارهای مورد استفاده برای کاشت مو به روش FIT

فورسپس‌ها در واقع ابزاری شبیه به موچین با نوکی بسیار ظریف‌تر هستند تا پزشک بتواند به کمک آن بافت و اضافات را از اطراف گرافت حذف کرده و در ادامه انتقال گرافت را انجام دهد. یعنی فورسپس کار استخراج و کاشت فولیکول در زاویه مناسب را راحت‌تر می‌کند. به منظور افزایش قابلیت استریلیزاسیون این فورسپس‌ها از جنس فولاد ضد زنگ ساخته می‌شوند.

نکته: ابزار برای افزایش میزان موفقیت کاشت مو به روش FIT بسیار مهم هستند، اما تجربه و تخصص پزشک نیز حائز اهمیت است. پزشکانی هستند که فقط از پانچ‌های تیز دستی استفاده می‌کنند و به نتایج مشابهی از کاشت مو با سیستم‌های موتوری و پانچ‌های بلانت یا هیبریدی می‌رسند. بنابراین نتایج نه تنها به ابزار بلکه به پزشک نیز بستگی دارد.

مزایا کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT مزایای مختلفی دارد. مهم‌ترین مزیت این تکنیک عدم نیاز به برش و بخیه است. برش ایجاد شده برای کاشت به روش FUT ممکن است برای برخی افراد ناراحت‌کننده باشد، به همین دلیل پزشک به این افراد کاشت مو به روش FIT را توصیه می‌کند. سایر مزایای کاشت مو به روش FIT عبارت‌اند از:

  • کاهش درد ناراحتی بعد از کاشت: به دلیل عدم نیاز به برش درد و ناراحتی فرد بعد از کاشت مو به حداقل می‌رسد.
  • زمان بهبودی کوتاه ناحیه اهداکننده: به دلیل اینکه گرافت‌ها به صورت دانه‌ای یا نقطه‌ای استخراج می‌شوند حداقل آسیب و جراحت ممکن به ناحیه اهداکننده وارد شده و درنتیجه زمان بهبودی این ناحیه پائین می‌آید.
  • اسکارهای تقریباً نامحسوس: برای استخراج گرافت پزشک از پانچ‌های ظریف و مینیاتوری استفاده می‌کند، به همین دلیل اسکارهای به‌جا مانده تقریبا نامحسوس بوده و خیلی دیده نمی‌شوند.
  • کاهش تعداد افراد تیم پزشکی: کاشت مو به روش FIT نسبت به FUT به نیروی انسانی کمتری نیاز دارد. یک پزشک با یک یا دو دستیار می‌توانند به راحتی فرایند کاشت مو را اداره کنند.
  • کاهش زمان آماده‌سازی گرافت: چون گرافت‌ها به صورت دانه‌ای و مجزا استخراج می‌شوند زمان مورد نیاز برای حذف بافت‌های اضافی و آماده‌سازی گرافت برای کاشت به حداقل می‌رسد.
  • امکان استفاده از مو سایر قسمت‌های بدن: برخلاف تکنیک FUT در کاشت مو به این روش می‌توان از موهای سایر قسمت‌های بدن مانند ریش برای کاشت مو استفاده کرد.

چه کسانی می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

کاشت مو به روش FIT محدودیت خاصی ندارد و حتی پائین بودن قابلیت ارتجاعی پوست که مانع از انجام کاشت مو به روش FUT می‌شد در انجام این روش مشکلی ایجاد نمی‌کند. به طور کلی بهتر است افرادی که متقاضی کاشت مو هستند شرایط زیر را داشته باشند:

  • سلامت کلی خوب
  • تثبیت الگوی ریزش مو و طاسی (الگوی طاسی معمولاً در سنین بالای ۲۵ سال تثبیت می‌شود)
  • داشتن بانک مو مناسب

چه کسانی نمی‌توانند کاشت مو به روش FIT انجام دهند؟

هشت شرایط وجود دارد که باعث می شود بیماران کاندید مناسبی نباشند (منبع). این موارد عبارتند از:

  • آلوپسی منتشر بدون الگو (DUPA)
  • آلوپسی سیکاتریشال (CA)
  • افراد با ریزش موی ناپایدار
  • افراد با ریزش مو کم
  • افراد بسیار جوان
  • انتظارات غیر واقعی
  • افراد مبتلا به اختلالات روانی مانند اختلال بدشکل پنداری بدن (BDD) و تریکوتیلومانیا

آمادگی‌های لازم برای کاشت مو به روش FIT

رعایت برخی نکات و آمادگی‌ها علاوه‌براینکه میزان موفقیت کاشت مو را افزایش می‌دهند، بلکه زمان نقاهت را کوتاه‌تر کرده و احتمال بروز عوارض را به حداقل می‌رسانند. در ادامه کارهایی که بهتر است قبل از کاشت مو به روش FIT انجام شوند را بیان می‌کنیم:

مشاوره با پزشک متخصص کاشت مو واجد شرایط اولین قدم آماده شدن برای یک روش FIT است. اگر به دنبال کاشت مو به روش FIT هستید، حتما تحقیقات خود را انجام دهید و با یک پزشک متخصص مشورت کنید. در طول جلسه ویزیت، در مورد اهداف و نگرانی‌های خود با پزشک صحبت خواهید کرد و او بهترین اقدامات لازم را با شما درمیان خواهد گذاشت. در طول مشاوره، پزشک یا رابط شما می‌خواهد از سابقه پزشکی و داروهای مصرفی شما کاملا آگاه شود. اگر از بتابلوکرها، داروهای رقیق کننده خون یا داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنید، پزشک باید در جریان باشد؛ زیرا ممکن است بر روند بهبودی تأثیر بگذارد. معمولا از شما خواسته می‌شود قبل از کاشت مو یک آزمایش خون بدهید تا پزشک فاکتورهای لازم را چک کند و در صورت نرمال بودن آمادگی‌های لازم را برای انجام کاشت مو شروع خواهید کرد.

ممکن است پزشک استفاده از ماینوکسیدیل یا فیناستراید موضعی را برای شروع درمان ریزش مو توصیه کند. با توجه به محل ریزش موها و جایی که قرار است کاشت مو انجام شود باید از این داروها استفاده کنید. توصیه می‌کنیم به صورت سرخود اقدام به مصرف این داروها نکنید و حتما در جلسات مشاوره قبل از کاشت مو خود با پزشک صحبت کرده و طبق تجویز او داروها را مصرف کنید.

معمولا توصیه می‌شود یک ماه قبل از کات مو به روش FIT سلامت پوست سر خود را چک کنید. اگر زخم یا آسیبی وجود داشته باشد باید قبل از کاشت مو برطرف شوند. معمولا توصیه می‌شود برای افزایش انعطاف‌پذیری و قابلیت ترمیم پوست سر خود را ماساژ دهید. حدودا ۱۰ تا ۳۰ دقیقه ماساژ در روز می‌تواند به موفقیت کاشت و کاهش نقاهت کمک شایانی کند. ماساژ در واقع گردش خون را افزایش داده و میزان خونرسانی به فولیکول‌ها را قبل و بعد از انجام کاشت بیشتر می‌کند.

دوری از برخی موارد می‌توانند به شما کمک کنند تا فرآیند کاشت را تسهیل کرده و زمان نقاهت را به حداقل برسانید:

  • مصرف برخی داروها را قطع کنید: معمولا پزشکان توصیه می‌کنند از دو هفته قبل کاشت مو مصرف برخی از داروها را قطع کنید. به عنوان مثال، آسپرین و داروهای ضد التهابی می‌توانند باعث افزایش خونریزی شوند یا روند بهبودی زخم‌ها را پس از کاشت دشوارتر کنند. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که مصرف قرص‌های ویتامین C را برای بهبود سیستم ایمنی خود شروع کنید.
  • نوشیدن الکل را متوقف کنید: معمولا توصیه می‌شود از دو هفته قبل کاشت مو به روش FIT نوشیدن الکل را قطع کنید. این به این دلیل است که الکل رگ‌های خونی را گشاد می‌کند، بنابراین تورم را در محل برش افزایش می‌دهد.
  • از استعمال دخانیات اجتناب کنید: دخانیات و سیگار با مختل کردن سیستم گردش خون و کاهش اکسیژن‌رسانی ممکن است روند خون‌رسانی به فولیکول‌های مو را قبل و بعد از کاشت مو دچار مشکل کند. بنابراین بهتر است از یک هفته قبل کاشت مو دخانیات را کنار بگذارید.
  • از نور مستقیم و شدید خورشید دوری کنید: ایستادن زیر آفتاب و تابش مستقیم نور خورشید ممکن است به پوست سر آسیب رسانده و آن را دچار التهاب کند. این التهاب ممکن است روند استخراج و کاشت فولیکول‌ها را دچار مشکل کند. به همین دلیل بهتر است از یک هفته قبل کاشت مو زیر نور مستقیم خورشید نایستید.

درست قبل از جلسه کاشت مو به روش FIT، باید موهای خود را مثل همیشه با شامپو و نرم کننده بشویید. نباید از محصولات اضافی مو مانند ژل یا تافت استفاده کنید، زیرا این مواد اضافی ممکن است حین انجام کاشت مو به محل برش‌ها وارد شده و موجب عفونت شوند.

نحوه انجام کاشت مو به روش FIT

نحوه انجام کاشت مو به روش FIT

FIT نوعی کاشت مو است که بدون نیاز به برش و بخیه فرایند استخراج گرافت و کاشت تارهای مو انجام می‌شود. سپس گرافت‌ها با کمک میکروپانچ‌های مخصوص ۰.۸ و ۱ میلی‌متری از ناحیه اهداکننده استخراج می‌شوند. به منظور سهولت استخراج فولیکول‌ها از ذره‌بینی با بزرگنمایی ۲.۵ تا ۵× استفاده می‌شود.

مرحله ۱ – طراحی خط رویش مو

طراحی خط رویش مو برای کاشت مو به روش FIT

ابتدا قبل از هر چیز خط رویش مو باتوجه به درخواست متقاضی و نظر پزشک طراحی می‌شود. این خط نباید خیلی بالا یا خیلی پائین طراحی شود. خط مو خیلی بالا موجب بلندتر شدن پیشانی و در نتیجه نرسیدن به اهداف زیبایی از کاشت مو می‌شود. در مقابل طراحی خط رویش مو خیلی پائین‌تر از حد استاندارد ممکن است نتیجه نهایی را غیرطبیعی و مصنوعی کند. روی پیشانی عضلاتی وجود دارند که هنگام صحبت و بیان احساسات حرکت می‌کنند، اگر کاشت مو در این ناحیه انجام شود موجب مصنوعی شدن حالات صورت خواهد شد.

مرحله ۲ – بی‌حس کردن ناحیه اهداکننده

آمادگی برای کاشت مو به روش FIT

قبل از شروع مرحله استخراج گرافت‌ها، ابتدا ناحیه اهداکننده با کمک محلول موضعی لیدوکائین بی‌حس می‌شود. این بی‌حسی کمک می‌کند که فرایند استخراج و کاشت گرافت‌های مو به روش FIT با حداقل درد و ناراحتی ممکن انجام شود. برخی افراد ممکن است تقاضا کنند بیهوشی کامل بگیرند، اما این کار شدنی نیست. به دلیل اینکه کاشت مو جراحی نیست و میزان برش در انواع روش‌ها خصوصا روش FIT بسیار کم است، فرد نیازی به بیهوشی کامل ندارد.

مرحله ۳ – استخراج گرافت‌ها

استخراج گرافت‌های مو برای کاشت به روش FIT

کار استخراج گرافت‌ها برای کاشت مو به روش FIT در این مرحله آغاز می‌شود. پزشک بعد از بررسی بی‌حس شدن ناحیه اهداکننده، با کمک پانچ گرافت‌ها را استخراج می‌کند. ابتدا قسمت تیز پانچ وارد پوست سر شدن و به آرامی دایره‌ای اطراف گرافت موردنظر ایجاد می‌کند. به منظور شل کردن ریشه گرافت از بافت زیر پوست، قسمت کند پانچ داخل پوست پیچانده می‌شود. در همان زمان، دستیار برای تسهیل نفوذ پانچ به داخل لایه درَم پوست (لایه میانی زیر اپیدرم)، کشش متقابل را اعمال می‌کند.

مرحله ۴ – جمع‌آوری گرافت‌ها

جمع‌آوری گرافت‌های مو برای کاشت به روش FIT

حال گرافت شل شده به آرامی با کمک فورسپس از پوست سر کاملا خارج شده و در محلول نمکی رینگر لاکتات سرد نگه‌داری می‌شود. مراحل ۳ و ۴ به قدری تکرار می‌شوند که پزشک میزان گرافت مدنظرش را استخراج کند. استخراج واحد فولیکولی یا گرافت زمان‌برترین بخش کل پروسه کاشت مو به روش FIT است.

مرحله ۵ – آماده‌سازی گرافت‌ها

آماده‌سازی گرافت‌ها برای کاشت مو

پس از اتمام استخراج، گرافت‌ها برای مرحله کاشت آماده‌سازی می‌شوند. در این مرحله گرافت‌های معیوب جدا شده و گرافت‌های سالم نیز آماده کاشت می‌شوند. برای این آمادگی بافت، پوست و خون اطراف گرافت باید کاملا جدا شده تا در آینده منجر به بروز عفونت یا برگشت مو به داخل پوست نشوند. هر گرافت ممکن است از ۱ تا ۴ و به ندرت حتی ۵ یا ۶ تار مو تشکیل شود. این تارها تفکیک شده تا در مرحله بعدی در ناحیه طاسی کاشته شوند.

مرحله ۶ – کاشت گرافت‌ها

کاشت گرافت‌های مو در روش FIT

حال گرافت‌های تفکیک شده با کمک پانچ و فورسپس در زاویه مناسب کاشته می‌شوند. زاویه هر تار مو بسیار مهم است. مثلا زاویه گرافت‌ها در خط رویش مو بازتر از زاویه تارهای مو وسط سر است. این تغییر زاویه کمک می‌کند تا موها بعد از کاشت به روش FIT یا هر روش دیگری کاملا مشابه با موهای طبیعی دیده شوند. در برخی موارد به دلیل دقت و مهارت پائین پزشک این نکته در نظر گرفته نمی‌شود و پس از کاشت موها اصطلاحا عروسکی یا سیخ سیخ دیده می‌شوند.

نتیجه کاشت مو با روش FIT

نتیجه کاشت مو به روش FIT

نتیجه کاشت مو با استفاده از روش استخراج واحد فولیکولی یا FIT بسته به عوامل مختلفی از جمله مهارت پزشک، کیفیت گرافت‌های اهداکننده و اهداف متقاضی می تواند متفاوت باشد. مهم‌ترین ویژگی نتیجه کاشت مو به روش FIT، ظاهر طبیعی و دائمی آن است سایر موارد عبارت‌اند از:

  • رشد تدریجی: گرافت‌های کاشته شده هر کدام در قسمت متفاوتی از چرخه رشد خود هستند. ابتدا همه موهای کاشته شده به دلیل شوک ناشی از جابجایی فولیکول‌ها می‌ریزند. سپس بعد از گذشت چند هفته تا چند ماه دوباره درمی‌آیند.
  • بهبود تراکم: یکی از مهم‌ترین دلایلی که فرد را متقاضی کاشت مو می‌کند بیشتر شدن تراکم موها در نواحی طاس است. در نظر داشته باشید که با کاشت مو، گرافت‌ها جابجا می‌شوند یعنی قرار نیست گرافت جدیدی به کل موها اضافه شود. تنها در مواردی که پزشک از موهای بدن نیز به همراه موهای اهداکننده از سر برای کاشت مو استفاده می‌کند تراکم موها قبل و بعد از کاشت تغییر می‌کند. البته در نظر داشته باشید که استفاده از موهای بدن نیز محدودیت‌های خاصی دارد. برای رسیدن به طبیعی‌ترین نتایج پزشک سعی می‌کند تا جای ممکن برای اصلاح خط رویش طبیعی مو از موهای خود سر استفاده کند.
  • عدم ایجاد اسکار: نتیجه نهایی بعد از کاشت مو به روش FIT هیچ اسکار یا جای بخیه‌ای نخواهد داشت. تنها اسکارهای ریز و گردی را محل اهداکننده دیده خواهد شد که در مقایسه با اسکار خطی به جا مانده از روش FUT قابل ملاحظه نیست. با این حال، اگر موهای سر خیلی کوتاه شوند، این اسکارها ممکن است مشخص شوند.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو به روش FIT

مراقبت‌های بعد از کاشت مو به روش FIT

رعایت برخی مراقبت‌ها بعد از کاشت مو به روش FIT یا هر روش دیگری می‌تواند به شما کمک کند تا به بهترین نتیجه با حداقل عوارض ممکن برسید:

بلافاصله پس از کاشت مو، برنامه ریزی کنید که به خانه بروید و استراحت کنید. باید هر نوع پانسمان سبکی که روی نواحی درمان اعمال می‌شود را در شب اول روی سر نگه دارید. یک بطری اسپری محلول استریل در اختیار شما قرار می‌گیرد که باید هر نیم ساعت یک‌بار تا زمانی که بخوابید روی ناحیه کاشته شده اسپری کنید. این کار باعث تسریع بهبودی و جلوگیری از عفونت می‌شود. قبل از خواب، یک پد یکبار مصرف یا یک ملحفه تمیز روی بالش خود قرار دهید تا ترشحات را جذب کند.

برای کاهش تورم در چند شب اول هنگام خواب سر خود را بالا نگه دارید. استفاده از یک بالشت طبی یا گذاشتن چندین بالش زیر کمر می‌تواند به شما کمک کند.

ناحیه کاشته شده را هر نیم ساعت پس از بیدار شدن از خواب اسپری کنید و داروهای تجویز شده را طبق دستور مصرف کنید. ۲۴ ساعت پس از کاشت مو، پانسمان یا بانداژ را بردارید و قبل از دست زدن به پوست سر، دست‌های خود را کاملا بشویید و ضدعفونی کنید. برای برداشتن پانسمان آن را نکنید. بهتر است اول با آب گرم آن را خیس کنید تا بتوانید به آرامی آن را بردارید. پس از برداشتن پانسمان، ناحیه اهداکننده را به آرامی با یک شامپوی ملایم بشویید. ناحیه اهداکننده را با آب بشویید، مقدار کمی شامپو بچه را به دستان خود بمالید و شامپو را روی ناحیه اهداکننده پخش کنید و به آرامی پوست سر را ماساژ دهید. اجازه دهید موها به طور طبیعی خشک شوند و از سشوار یا لوازم گرمایشی مو استفاده نکنید.

پماد آنتی بیوتیک پیشنهادی دکتر را قبل از خواب به مدت ۵ روز پس از انجام کاشت مو روی ناحیه اهدا کننده بمالید. پوسته‌های ایجاد شده روی پوست سر را نکنید. پوسته‌ها به تدریج خود به خود می ریزند. عصرها، تمام سر خود را با آب ولرم دوش به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه خیس کنید و آب باقیمانده را با یک حوله بگیرید. به جای مالیدن حوله به پوست سر تنها حوله را روی پوست گذاشته و بردارید. به شستشوی نواحی کاشته شده با شامپو بچه ادامه دهید و با حرکات ملایم پوسته‌های کوچک را بشویید. در صورت لزوم، ۲ بار در روز پوست سر خود را به این صورت بشویید تا زمانی که پوسته‌های ناحیه کاشته شده از بین بروند.

در عرض ۱ تا ۴ هفته پس از کاشت مو به روش FIT ، موهای کاشته شده ممکن است بریزند. با دیدن ریزش موها نگران نشوید فولیکول‌ها در جای خود باقی می‌مانند و با گذشت زمان موها دوباره رشد خواهند کرد. علاوه بر این، تا یک ماه پس از کاشت مو نباید ناحیه کاشته شده را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. نور خورشید ممکن است موجب افزایش التهاب و طولانی شدن زمان بهبودی شود. در نظر داشته باشید که به مدت ۳ هفته پس از کاشت مو به روش FIT از فشار آوردن به خود با ورزش یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. فشار فیزیکی سنگین ممکن است خونرسانی را مختل کرده و موجب از دست رفتن گرافت‌های کاشته شده شود.

بعد از ۳ تا ۴ ماه، شما شاهد درآمدن موهای جدید خواهید بود و می‌توانید از ظاهری پرپشت‌تر موهای خود لذت ببرید.

پس از ۱۲ تا ۱۸ ماه، نتایج نهایی قابل مشاهده خواهد بود و بهبودی شما تمام می‌شود. اکنون می‌توانید موهای جدید و زیبا خود را به هر روشی که دوست داشتید حالت دهید و آرایش کنید. یعنی استفاده از رنگ مو و سایر فرآیندهای زیبایی مو بلامانع است.

معایب و محدودیت‌های کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT یک روش زمان‌بر است که به صبر، سطح انرژی، دقت و مهارت پزشک بستگی دارد. در ادامه برخی از معایب و محدودیت‌های کاشت مو به روش FIT را معرفی خواهیم کرد:

  • افزایش میزان از دست رفتن فولیکول مو: به دلیل اینکه تخمین دقیق زاویه فولیکول‌های در پوست سر امکان‌پذیر نیست احتمال اینکه هنگام استخراج گرافت به ریشه فولیکول مو آسیب برسد بیشتر از روش FUT یا نواری است.
  • زمان طولانی جلسه کاشت مو: این روش طولانی است و از این رو ممکن است برای مراجع و پزشک خسته کننده باشد. دراز کشیدن به مدت چندین ساعت ممکن است برای فرد اذیت کننده بوده و طولانی شدن زمان کاشت ممکن است با افزایش خستگی پزشک همراه باشد. به همین دلیل برخی مواقع نیاز است که کاشت مو به روش FIT در دو جلسه انجام شود.
  • محدودیت در تعداد گرافت‌های استخراج شده: تعداد گرافت‌های استخراج شده در روز محدود است، که این مورد نیز می‌تواند منجر به افزایش تعداد جلسات کاشت مو شود. در حال حاضر، برخی کلینیک‌ها، کاشت مو با روش FIT را تا ۲۰۰۰ پیوند طی ۱۰ تا ۱۲ ساعت در یک روز انجام می‌دهند. طبق یک مطالعه اخیر حدودا ۴۴۰۰ پیوند در طی ۳ روز استخراج شده است (منبع). این می‌تواند برای افرادی‌که طاسی گسترده‌ای دارند خبر بسیار خوبی باشد.
  • احتمال آسیب به نواحی اهداکننده: برخی از پزشکان به منظور استخراج تعداد بیشتری گرافت ممکن است گرافت‌های بیش از حد نزدیک به‌هم را استخراج کنند که این می‌تواند منجر به آسیب ناحیه اهداکننده و از بین رفتن گرافت‌های آن قسمت برای همیشه شود.
  • نیاز به کوتاهی مو: کوتاه کردن و تراشیدن سر خصوصا در ناحیه اهداکننده ممکن است برای برخی افراد مطلوب نباشد. چون گرافت‌های مورد نیاز در کاشت مو به روش FIT به صورت نقطه‌ای استخراج می‌شوند، برای افزایش دید پزشک و کاهش انتقال عفونت باید موهای ناحیه اهداکننده تراشیده شوند.
  • هزینه کلی بالاتر: چون زمان صرف شده برای کاشت مو به این روش طولانی‌تر بوده و پزشک باید مهارت و دقت بالایی داشته باشد، هزینه کاشت مو به روش FIT تقریبا گران‌تر از کاشت نواری یا FUT است.

عوارض کاشت مو به روش FIT

کاشت مو به روش FIT نیز مانند هر فرایند پزشکی دیگری ممکن است با عوارض همراه باشد. عوارض جانبی این درمان معمولاً زودگذر بوده و حداکثر تا دو روز بعد از کاشت مو برطرف می‌شوند. در ادامه برخی از عوارض کاشت مو به روش FIT یا هر روش دیگری را معرفی خواهیم کرد:

  • درد: داشتن درد به دلیل جابجایی گرافت‌ها کاملا طبیعی است و معمولا با خوردن داروهای بدون نسخه برطرف می‌شود.
  • تورم: بعد از کاشت مو ممکن است مقداری تورم در ناحیه بالای پیشانی و زیر چشم‌ها ایجاد شود. این تورم به دلیل التهاب ایجاد شده حین کاشت گرافت‌ها ظاهر می‌شود و معمولا بعد از چند روز کاملا برطرف می‌شود.
  • خارش: خشک شدن و پوسته پوسته شدن علت اصلی خارش بعد از کاشت مو به روش FIT است. این خارش ممکن است هم ناحیه اهداکننده و هم ناحیه کاشت را تحت تاثیر قرار دهد.
  • آنافیلاکسی: افرادی که مبتلا به آلرژی و یا کهیر هستند ممکن است بعد از کاشت مو شوک آنافیلاکسی را تجربه کنند.
  • سکسکه: سکسکه یک عوارض غیرعادی پس از کاشت مو است؛ با این حال ممکن است در حین یا بلافاصله پس از کاشت ظاهر شود. علت سکسکه می‌تواند تحریک عصب پشت گوش مرتبط با سکسکه باشد
  • افلوویوم: ریزش موی بیش از حد موهای ناحیه گیرنده را ریزش شوک یا افلوویوم می‌نامند. این عارضه می‌تواند به دلیل ضربه به فولیکول‌های موی در حین ایجاد شکاف، تورم بیش از حد و ضربه عروقی ایجاد شود. این مشکل معمولا بعد از ۳ الی ۴ ماه کاملا برطرف می‌شود(منبع).

تفاوت کاشت مو به روش FIT با روش FUT

مهم‌ترین تفاوتی که کاشت مو به روش FIT با تکنیک FUT دارد در این است که هیچ اسکاری خطی بعد از FIT دیده نخواهد شد و تنها چیزی که بعد کاشت مو به جای می‌ماند اسکار‌های ریز و دایره‌ای شکل است که به سختی دیده می‌شوند. سایر تفاوت‌های این دو تکنیک عبارت‌اند از:

  • کمتر تهاجمی: FIT به دلیل نداشتن برش و بخیه یک روش کم تهاجمی است که می‌تواند باعث ناراحتی کمتر و زمان بهبودی سریع‌تر شود.
  • مناسب برای تغییرات ظریف: کاشت مو به روش FIT دقیق‌تر از FUT است به همین دلیل برای افرادی که حساسیت بالایی دارند گزینه بهتری است.
  • فرایند کاشت طولانی‌تر: کاشت مو به روش FIT بیشتر از روش FUT یا نواری طول می‌کشد، زیرا هر واحد فولیکولی به طور جداگانه استخراج می‌شود.
  • هزینه بالاتر: به دلیل افزایش زمان کاشت FIT نسبت به روش FUT، این روش گران‌تر است.
  • کیفیت گرافت پائین‌تر: به دلیل اینکه زوایا و جهت ریشه فولیکول‌ها زیر پوست سر به صورت تصادفی تغییر می‌کند ممکن است گرافت‌ها هنگام استخراج به روش FIT آسیب ببینند. به همین دلیل کیفیت و تعداد گرافت‌های مناسب برای کاشت مو در روش FIT کمتر از روش FUT است.

هزینه کاشت مو به روش FIT

هزینه کاشت مو به روش FIT مانند سایر روش‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. هزینه تیم پزشکی، تجهیزات و لوازم مصرفی، مدت زمان کاشت و تعداد تارهای کاشته شده می‌توانند هزینه کاشت مو به روش FIT را تغییر دهند. قیمت کاشت مو در کلینیک کاشت تخصصی ابرو و مو ثمر در سال ۱۴۰۳ و شهر شیراز و در شهر تهران به شرح زیر است:

نوع کاشت مو هزینه
کاشت موی یک ‌روزه ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان
کاشت موی دو روزه ۲۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان

سخن آخر

کاشت مو به روش FIT چون خیلی نوظهور است حساسیت‌های خاصی نیز دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود این روش کاشت را حتما تحت نظر یک پزشک باتجربه انجام دهید تا احتمال بروز عوارض به حداقل برسد. رعایت برخی آمادگی‌ها و مراقبت‌ها نیز می‌توانند میزان موفقیت این درمان را افزایش دهند. در کنار تمامی مزایا و معایبی که در این مقاله بررسی کردیم توصیه می‌کنیم انتخاب روش کاشت مو را به پزشک معتمد خود بسیارید تا با بررسی تمامی جوانب تکنیک مناسب اتخاذ شود.

سوالات متداول

تعداد تار موهای کاشته شده در یک جلسه به روش FIT چقدر است؟

طبق یک مطالعه اخیر حدودا ۴۴۰۰ گرافت مو در طی ۳ روز با روش FIT استخراج و کاشت شده است(منبع).

کاشت مو به روش FIT معمولاQ چقدر طول می‌کشد؟

کاشت مو به روش FIT معمولا بین ۴ الی ۸ ساعت زمان می‌برد (منبع).

چرا تعداد گرافت‌های استخراج شده به روش FIT کمتر از روش ترکیبی است؟

به دلیل اینکه کاشت مو با روش FIT به دقت و مهارت بالا پزشک بستگی دارد تعداد گرافت‌های استخراج شده با این روش در یک زمان مشخص کمتر از روش ترکیبی یا FUT است.

نتایج نهایی کاشت مو به روش FIT چه زمانی دیده می‌شود؟

نتایج نهایی کاشت مو به روش FIT معمولا ۱۲ ماه بعد از کاشت دیده خواهد شد(منبع).

چه مدت بعد از کاشت مو به روش FIT می‌توان به سرکار بازگشت؟

چون کاشت مو به روش FIT نیازی به برش و بخیه ندارد معمولا نقاهت کوتاهی دارد. اکثر افراد نهایتا ۱۰ روز بعد از کاشت مو و خوب شدن اسکارهای مینیاتوری می‌توانند به سر کار خود بازگردند. این اسکارهای ظریف معمولا طی دو روز اول بهبود می‌یابند، اما به دلیل اجتناب از نور خورشید بهتر است فرد تا ۱۰ روز از خانه بیرون نرود. همچنین اگر فرد کار فیزیکی و سنگین دارد باید حداقل ۳ هفته از سرکار خود مرخصی بگیرد.

محدودیت سنی کاشت مو به روش FIT چقدر است؟

محدودیت سنی کاشت مو به روش FIT مانند سایر روش‌های کاشت مو بعد از تثبیت کامل الگوی طاسی است. معمولا ریزش مو افراد بعد از ۲۵ الی ۳۰ سالگی تثبیت شده و می‌توانند متقاضی کاشت مو شوند.

آیا کاشت به روش FIT دردناک است؟

خیر معمولا پزشک برای به حداقل رساندن درد و ناراحتی فرد از بی‌حس کننده‌های موضعی و تزریقی برای بی‌حس کردن ناحیه استخراج و کاشت استفاده می‌کند.

آیا می‌توان از موهای بدن برای کاشت مو به روش FIT استفاده کرد؟

بله، اگر تعداد گرافت‌های اهداکننده سر کافی نباشد پزشک می‌تواند با استخراج موهای بدن به روش FIT، کاشت مو را انجام دهد. به این تکنیک BHT: Body Hair Transparent نیز گفته می‌شود.

تعداد گرافت‌های استخراج و کاشته شده در هر جلسه کاشت مو به روش FIT چقدر است؟

در حال حاضر برخی کلینیک‌ها طی یک جلسه ۱۰ الی ۱۲ ساعته می‌توانند حدودا ۲۰۰۰ گرافت را استخراج و کاشت کنند (منبع).

آیا ممکن است موها بعد از کاشت به روش FIT بریزند؟

بله افلوویوم یا ریزش مو یکی از عوارض کاشت مو به روش FIT است که ممکن است هم در ناحیه اهداکننده و هم گیرنده دیده شود (منبع).

آیا FIT بهترین روش کاشت مو است؟

انتخاب یک تکنیک به عنوان بهترین روش کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد و می‌تواند از فردی به فرد دیگر تغییر کند. روش FIT یکی از بهترین تکنیک‌های کاشت مو برای افرادی است که به دلیل قابلیت ارتجاعی پائین پوست و یا ریسک بالا ایجاد اسکار کلوئیدی نمی‌توانند کاشت مو به روش FUT انجام دهند.

فهرست مطالب
مشاوره در واتساپ
پیمایش به بالا
مشاوره تلفنی