کاشت ابرو یکی از نوینترین و کارامدترین روشهای زیبایی ابروهاست. موهای پشت گوش و خط گردن فولیکولهای اهداکننده کاشت ابرو هستند. این فولیکولها باتوجه به نیاز هر فرد به روشهای مختلف مانند FUT، FUE، Sapphire FUE، DHI و یا تکنیکهای ترکیبی این روشها در ابروها کاشته میشوند. نتایج نهایی کاشت ابرو معمولا بعد از ۹ الی ۱۲ ماه تثبیت شده و میتواند مانند یک ابروی طبیعی اصلاح شده یا تغییر یابد. هر فردی میتواند با انتخاب یک پزشک حاذق، رعایت آمادگیهای قبل و مراقبتهای بعد احتمال بروز عوارض کاشت ابرو را به حداقل برساند.
- کاشت ابرو
- کاشت مو
کاشت ابرو چیست؟
کاشت ابرو روشی است که در آن پزشک زیبایی یک پیوند مو (گرافت) استخراج میکند. سپس گرافت مو و ریشه آن (فولیکول) در ابرو کاشته میشود. پزشک به کمک قلم ایمپلنت فولیکولهای مو را با در نظر گرفتن زاویه و جهت مناسب رشد در ابرو میکارد. کاشت ابرو با بیحسی موضعی انجام میشود، بنابراین در طول عمل چیزی احساس نخواهید کرد. این تکنیک یک روش کمتهاجمی است که کمک میکند تا زیبایی ابروها به شکل کاملا طبیعی و نچرال بیشتر شود.
فولیکولهای مورد نیاز برای کاشت در ابرو از پشت گوش یا خط گردن برداشته میشوند. زیرا موهای این نواحی نسبت به سایر موهای سر در برابر ریزش و طاسی هورمونی مقاومتر هستند. پس از انجام کاشت ابرو، ناحیه باز میماند و پوستهای اطراف فولیکولهای کاشته شده تشکیل میشود. در این مرحله موهای کاشته شده میریزند. این طبیعی است و جای نگرانی نیست. رشد مجدد مو در ناحیه حدود ۳ ماه پس از کاشت ابرو شروع میشود. اگر تراکم موی مطلوب حاصل نشد امکان ترمیم آن نیز وجود دارد.
کاشت ابرو در یک نگاه
انواع روشها | FUT, FUE, Sapphire FUE, SUT, FIT, DHT |
---|---|
تعداد جلسات | یک جلسه |
آمادگیهای قبل/بعد | نیاز دارد |
نقاهت | ۷ الی ۱۰ روز |
زمان دیدن نتایج | ۱۲ الی ۱۸ ماه بعد |
قابلیت تغییر/اصلاح مدل ابرو | دارد |
ماندگاری | همیشگی |
نمونه کار کاشت ابرو در کلینیک ثمر
چه کسانی میتوانند کاشت ابرو انجام دهند؟
ابروها همیشه جایگاه ویژهای در ترندهای روز آرایشی و زیبایی داشتهاند. از مدلهای نازک مدادی در دهه ۷۰ گرفته تا ابروهای پرتر و طبیعی تر امروزی، همیشه برای ارزیابی زیبایی ظاهری بسیار مهم بودهاند. بسیاری از متقاضیان کاشت ابرو با گذشت زمان و اصلاح نامناسب ابروها دچار کم پُشت و خالی شدن قسمتی از ابروهای خود هستند. کاشت ابرو میتواند یکی از بهترین روشهای زیبایی ابروها برای افراد زیر باشد:
- داشتن بانک مو اهدا کننده مناسب: فردی که قصد دارد کاشت ابرو انجام دهد باید بانک مو مناسبی داشته باشد. معمولا برای کاشت ابرو از موهای پشت گوش یا خط گردن استفاده میشود. اما اگر فرد موهای اهدا کننده خوبی در این نواحی نداشته باشد پزشک میتواند از موهای شرمگاهی یا سایر نقاط بدن برای کاشت ابرو استفاده کند.
- سن مناسب: معمولا توصیه میشود کاشت ابرو برای افراد بین ۳۰ الی ۷۰ سال انجام شود. افرادیکه کمتر از ۳۰ سال سن دارند به دلیل عدم تثبیت الگو ریزش ابروها کاندید مناسبی برای این کار نیستند. از طرفی افراد بالای ۷۰ سال نیز احتمالا بانک اهدا کننده مو مناسبی برای کاشت ابرو ندارند و بهتر است این کار را انجام ندهند.
- سلامت کامل: بهتر است فردیکه متقاضی کاشت ابرو است از سلامت جسمانی کاملی برخوردار بوده و بیماری زمینهای نداشته باشد. برخی بیماریهای زمینهای مانند آلوپسی و پسوریازیس موجب ریزش ابروها میشوند. به همین دلیل به این بیماران توصیه میشود قبل از انجام کاشت ابرو، درمان خود را کامل کنند.
چه کسانی نمیتوانند کاشت ابرو انجام دهند؟
در ادامه افرادی که نمیتوانند کاشت ابرو انجام دهند یا در صورت انجام به نتایج موفقیتآمیزی نمیرسند را معرفی میکنیم:
- ابتلا به فشار خون
- افراد دارای مشکلات هورمونی
- بیماران پوستی
- نارسایی کلیه
- اختلال روحی
- سن پائین
- مادران باردار یا شیرده
تاثیر و ماندگاری کاشت ابرو
معمولا نتایج کاشت ابرو طبیعی و ماندگاری آن مادامالعمر است. طی ۱۵ روز پس از کاشت ابرو، فرد ممکن است یک وضعیت موقتی به نام شوک ریزش ابرو را تجربه کند. اما معمولا ابروها طی سه ماه آینده، دوباره رشد خواهند کرد. تاثیر و ماندگاری کاشت ابرو به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع روش کاشت، عوامل محیطی و نیز مراقبتهای بعدی. در ادامه، تاثیر و ماندگاری کاشت ابرو را بررسی خواهیم کرد:
- نوع روش کاشت: اگر پزشک از روش مناسب برای کاشت ابرو استفاده کند پیوند برقرار شده بین فولیکولهای ابرو کاشته شده و پوست بالا رفته و احتمال ماندگاری و حفظ نتایج بیشتر خواهد شد.
- عوامل محیطی: عوامل محیطی مانند تابش نور مستقیم خورشید، محصولات آرایشی با حاوی مواد شیمیایی قوی و … میتوانند بر ماندگاری کاشت اثر بگذارند.
- رعایت دستورالعملهای بعد کاشت ابرو: رعایت دستورات پزشک و مراقبت مناسب از ابروها در زمان بهبودی و افزایش ماندگاری نقش زیادی دارند.
نتایج نهایی کاشت ابرو نهایتا ۱۲ الی ۱۸ ماه بعد از انجام این کار، مشخص خواهد شد. ابروهای کاشته شده مانند ابروهای طبیعی چرخه رشد دارند. به همین دلیل بعد از کاشت فرد بیشتر از گذشته به اصلاح ابرو نیاز خواهد داشت. افزایش سن، تغییرات هورمونی و برخی بیماریهای پوستی ممکن است ماندگاری نتایج کاشت ابرو را کوتاهتر کنند. اما به طور کلی فرد میتواند تا آخر عمر از نتایج زیبایی کاشت ابرو لذت ببرد.
آمادگیهای لازم برای کاشت ابرو
قبل از جراحی کاشت ابرو، لازم است آمادگیهای خاصی انجام شوند تا پروسه جراحی به خوبی انجام شده و بهبودی سریعتر رخ دهد. در ادامه کارهایی که بهتر است قبل از کاشت ابرو انجام شوند را معرفی میکنیم:
- مشورت با پزشک: قبل از هر چیز، با یک پزشک مشورت کنید تا با ارزیابی و بررسی شرایط ابروها و سابقه پزشکی شما تکنیک مناسب برای کاشت ابرو انتخاب شود.
- انجام آزمایشهای اولیه: باتوجه به سابقه پزشکی، ممکن است نیاز به انجام آزمایشهای خاصی مانند آزمونهای خون، نوار قلبی و… داشته باشید تا پروسه کاشت ابرو کاملا متناسب با شرایط شما برنامهریزی شود.
- عدم مصرف سیگار و الکل: قبل از کاشت ابرو، از عادتهای بد مانند مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید. این عوامل میتوانند با کاهش جریان خونرسانی تأثیر منفی بر روند بهبودی داشته باشند.
- عدم مصرف برخی داروها: پزشک ممکن است به شما دستوراتی در مورد مصرف داروها و ویتامینهای روزانه بدهد. معمولا توصیه میشود از یک هفته قبل جراحی کاشت ابرو داروهای رقیق کننده خون، ویتامین E، داروهای ضدانعقاد و روغن ماهی استفاده نشود. زیرا این داروها ممکن است شدت خونریزی و کبودی را حین و بعد از عمل بیشتر کنند. همچنین توصیه میشود از یک هفته قبل مصرف داروهایی که موجب التهاب پوستی میشوند (مانند رتینول) را قطع کنید.
- رعایت رژیم غذایی سالم: مواد غذایی مناسب و تغذیه سالم به بهبودی شما کمک میکنند. قبل از جراحی کاشت ابرو از پزشک خود درباره بایدها و نبایدهای غذایی قبل و بعد از عمل مشورت بگیرید.
نحوه کاشت ابرو
برای کاشت ابرو معمولا مراحل زیر طی میشوند:
۱. آماده کردن ناحیه اهدا کننده
باتوجه به جنس تار موهای ابرو، ناحیه اهداکننده کاشت در خط گردن یا پشت گوش آماده میشود. این آمادهسازی شامل ضدعفونی و بیحسی است. برای کاشت ابرو از بیحسی موضعی استفاده میشود. زیرا این جراحی جزو عملهای سریع و سرپایی است و نیاز به بیهوشی عمومی ندارد.
۲. برداشت گرافتهای اهدا کننده
پزشک با استفاده از ابزارهای خاص، محلهای کاشت مو را باز میکند و گرافتها (چندین فولیکول کنار هم) را استخراج میکند. باتوجه به تکنیک جراحی کاشت ابرو این گرافتها ممکن است به صورت نواری (FUT) یا دانهای (FUE) برداشته میشوند.
۳. آماده کردن ناحیه کاشت
حال ناحیه کاشت ضدعفونی و بیحس شده تا گرافتهای استخراج شده به صورت دانهای در محل مشخص کاشته شوند.
۴. کاشت گرافتها
تارهای جمعآوری شده به طور دقیق در محلهای باز شده در ابرو کاشته میشوند. خواب و زاویه تارهای کاشت با هم متفاوت است. مثلا موهایی که در قسمت تاج ابرو کاشته میشوند حداقل زاویهای با پوست دارند و به صورت عمودی کاشته میشوند. اما تارهای دم ابرو به شکل مایل و زاویه دار با حالت افق کاشته میشوند تا شکل نهایی ابرو کاملا شبیه به ابروی طبیعی شود.
۵. پانسمان و بستن برشها
پس از کاشت گرافتها، در صورت نیاز پزشک با کمک بخیه برشها را بسته و پانسمان میکند. در این مرحله پزشک دستورالعملهای لازم برای شستشو، استفاده از محصولات مراقبتی و داروها، جلوگیری از تماس با آب یا برخورد نور خورشید و سایر مسائل مهم مرتبط با نقاهت پس از کاشت ابرو را به فرد خواهد گفت.
برای اطمینان از موفقیت کاشت ابرو و رسیدن به بهترین نتایج، مهم است که از تمام دستورات و راهنماییهای پزشک پیروی کنید.
مراقبتهای بعد از کاشت ابرو
شما باید بعد از کاشت ابرو یک سری دستورالعملهایی را رعایت کنید تا تا بهبودی راحتتر و سریعتری داشته باشید. در ادامه برخی از مراقبتهای لازم بعد کاشت ابرو را معرفی میکنیم:
- جلوگیری از خیس شدن ناحیه درمان: شما باید به مدت حداقل دو روز از تماس ناحیه درمان با آب جلوگیری کنید. این کار ریسک ابتلا به عفونت را کاهش میدهد.
- مصرف درست داروها: دستورات پزشک را در مورد مصرف داروها (مانند ضد التهابها و آنتیبیوتیکها) و محصولات مراقبتی پس از جراحی کاشت ابرو به دقت دنبال کنید. این داروها کمک میکنند تا نقاهت سریعتر و احتمال بروز خطرات کمتر شود.
- عدم تماس هر چیزی با ناحیه درمان: حداقل به مدت ۱۰ روز پس از جراحی کاشت ابرو باید از لمس کردن یا خاراندن ناحیه درمان اجتناب کنید. در روزهای اول خصوصا زمان بهبودی بافت و التهابات پوستی ممکن است خارش داشته باشید. اما نباید تا خوب شدن کامل زخمها ابروها را لمس کنید.
- اجتناب از فعالیت و ورزش شدید: بهتر است تا یک هفته پس از جراحی کاشت ابرو از ورزشهای شدید و فعالیتهایی که به موجب آنها تعرق زیادی ایجاد میشود، اجتناب کنید. ریختن قطرات عرق روی محل درمان ممکن است احتمال ابتلا به عفونت را افزایش دهد.
- محدودیتهای غذایی: پزشک ممکن است برای کاهش خونریزی و بهبودی سریعتر توصیه کند تا مدتی رژیم غذایی خاصی را رعایت کنید. بهتر است تا خوب شدن زخمها از مصرف نمک، غذاهای حاوی ویتامین E و الکل دوری کنید.
- رعایت بهداشت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تعویض به موقع پانسمان ریسک ابتلا به عفونت را کاهش میدهد. بستن درست و محکم پانسمان بعد از عمل کمک میکند ابروهای کاشت شده در جهت و خواب درست رشد کنند.
- عدم استفاده از لوازم آرایشی در ناحیه درمان: تا بهبودی کامل زخمها هیچ لوازم آرایشی نباید با ابروها و نواحی اطراف درمان برخورد داشته باشند.
- دوری از نور خورشید: در هفته اول بعد کاشت ابرو از قرار گرفتن طولانی در معرض نور خورشید خودداری کنید. توصیه میشود هنگام خروج از منزل کلاههایی با سایهبان بلند استفاده کنید تا نور خورشید مستقیما به پوستتان نتابد.
- مراجعه به پزشک: در صورتی که هر گونه تغییرات غیرمعمولی در محل کاشت ابرو یا علائم عفونت مشاهده کردید، باید به پزشک خود مراجعه کنید. توصیه میشود یک هفته بعد از عمل کاشت ابرو برای ارزیابی ناحیه درمان به پزشک خود مراجعه کنید.
عوارض کاشت ابرو
مانند هر کار پزشکی، کاشت ابرو نیز ممکن است عوارض و خطراتی به همراه داشته باشد. البته عوارض کاشت ابرو بسیار کم و معمولا نادر است اما باز هم بهتر است فرد با آگاهی کامل برای کاشت ابرو تصمیمگیری کند. این عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- جای زخم
- درد
- تورم
- عفونت
- کبودی
- از دست دادن احساس در محل جراحی
- از بین رفتن برخی از فولیکولهای ابرو
پزشک شما در مورد این خطرات و عوارض جانبی احتمالی کاشت ابرو در طول جلسه مشاوره صحبت خواهد کرد. اگر سؤالی در این مورد دارید حتما با پزشک در میان بگذارید. پزشکان ما در کلینیک کاشت با سالها تحصیل و تجربه میتوانند به متقاضیان کاشت ابرو کمک کنند تا بدون هیچ عوارضی این جراحی زیبایی را انجام دهند.
انواع روشهای کاشت ابرو
روشهای مختلفی برای کاشت ابرو وجود دارند که پزشک با توجه به نیازها و شرایط فرد به او پیشنهاد میدهد کدام تکنیک مناسبتر است. در ادامه، چندین روش کاشت ابرو را معرفی میکنیم
پیوند واحد فولیکولی Follicular Unit Transplantation) FUT)
در تکنیک FUT، پزشک یک برش افقی برای برداشتن نواری از گرافتهای مو در پشت سر ایجاد میکند. موهای ناحیه اهدا کننده، تا حدود دو میلیمتر کوتاه میشوند تا پزشک بتواند فولیکولهای یک گرافت را از هم جدا کند. در واقع هر گرافت سر شامل چندین فولیکول مو است که اگر برای کاشت در ابرو جداسازی نشوند ممکن است شکل نتایج ابروهای کاشته شده نهایی نامطلوب و نامنظم شود. بعد از برداشتن گرافتها این برش دوخته میشود و ممکن است اسکار نازکی باقی بماند که توسط موها پوشیده میشود. اگر بعد از این روش، موهای خود را بتراشید، یک جای زخم خطی خواهید دید. با پیشرفت علم پزشکی این روش تقریبا منسوخ است و دیگر برای کاشت ابرو یا مو استفاده نمیشود.
کاشت واحد فولیکولی (FUE – Follicular Unit Extraction or FIT – Follicular Isolation Technique)
این تکنیک از معمولترین و محبوبترین روشهای کاشت ابرو است. در این روش، تار ابرو مورد نیاز برای کاشت از نواحی دیگری بدن (معمولاً پشت سر) به کمک یک پانچ استوانه ای کوچک (۰.۸ میلی متر تا ۱ میلی متر) استخراج و در محل مشخص شدهای از ابرو کاشته میشود. این تکنیک دقیق و مینیمال، نتایج طبیعیتری نسبت به سایر روشها ایجاد میکند. به همین دلیل اکثر پزشکان از تکنیک FUE برای کاشت ابرو استفاده میکنند.
تکنیک سیفر (Sapphire FUE)
در این روش، از ابزارهای سیفر ( نوعی سنگ قیمتی) برای باز کردن محل کاشت و استخراج موها استفاده میشود. این تکنیک به عنوان یک نسخه بهبود یافته از FUE شناخته میشود و به دلیل دقت بالا و افزایش درصد موفقیت کاشت، مورد توجه قرار گرفته است. کاشت Sapphire FUE یک روش نوآورانه کاشت ابرو برای مردان و زنانی است که از ریزش موضعی ناشی از تروما، آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی کششی یا آلوپسی نقطهای رنج میبرند. کاشت مو Saphir FUE یک روش ابتکاری کاشت مو است که نتایج طبیعی و دقیقی را ارائه میدهد. این روش، تکنیک محبوب FUE را با دستگاههای پزشکی جدید ترکیب میکند.
کاشت بدون برش (DHI – Direct Hair Implantation)
کاشت مستقیم مو (DHI) نوعی از تکنیک FUE است. در این روش، از ابزارهای خاص قلم مانندی برای استخراج و کاشت همزمان تارهای ابرو استفاده میشود. برای استخراج و کاشت گرافتهای مو در این روش نیازی به برش نیست. به همین دلیل بهبودی سریعتر و راحتتر سپری میشود.
تکنیک ترکیبی
در این روش، ترکیبی از روشهای مختلف مثل FUE و DHI برای کاشت ابرو استفاده میشود. این روش به پزشک اجازه میدهد تا بر اساس نیاز و ویژگیهای هر فرد، بهترین پلن را برای کاشت ابرو برنامهریزی کند.
کاشت موهای مصنوعی برای ابرو
در این روش، از ایمپلنتها یا موهای مصنوعی برای کاشت در ابروها استفاده میشود. این تکنیک برای افرادی که موهای کافی برای استخراج ندارند، مورد استفاده قرار گیرد. نتیجه نهایی این تکنیک به طبیعی و نچرالی سایر تکنیکها نیست. تارهای مصنوعی ابرو کاشت شده در این روش رشد نمیکنند و در صورت اصلاح و برداشتن برای همیشه از دست میروند. این روش خیلی رایج نیست و برای افراد بسیار محدودی استفاده میشود.
مقایسه روشها و بررسی مزایا/معایب هر کدام
روشهای مختلف کاشت ابرو با بررسی جنبههای مختلف مانند تکنیک، نتایج، زمان بهبودی و معایب احتمالی مقایسه میشوند. در ادامه تکنیکهای مختلف کات ابرو را مقایسه خواهیم کرد:
- پیوند واحد فولیکولی (FUT):
- مزایا: FUT می تواند نتایجی با ظاهر طبیعی با تراکم ابرو خوب ارائه دهد.
- زمان نقاهت: دوره نقاهت ممکن است به دلیل نیاز به بخیه بیشتر، طولانی باشد.
- معایب: اسکار خطی در محل اهدا کننده روی پوست سر باقی میماند.
- استخراج واحد فولیکولی (FUE):
- مزایا: FUE میتواند به نتایجی طبیعی و ابروهایی پرپشت منجر شود.
- زمان نقاهت: به طور کلی چون هیچ بخیهای وجود ندارد، زمان ریکاوری در مقایسه با FUT کوتاهتر است.
- معایب: ممکن است نیاز به جلسات متعدد برای رسیدن به تراکم مطلوب و صرف هزینه بالاتر در مقایسه با روشهای دیگر داشته باشد.
- کاشت مستقیم مو (DHI):
- مزایا: DHI کنترل دقیقی بر زاویه و جهت موهای کاشته شده دارد که منجر به نتایج طبیعی میشود.
- زمان نقاهت: بهبودی مشابه با تکنیک FUE نسبتا سریع است.
- معایب: با توجه به ابزارها و تکنیکهای تخصصی مورد نیاز، هزینه آن نسبت به سایر روشها بالاتر است.
- کاشت ابرو مصنوعی:
- مزایا: نتایج فوری با ظاهر قابل تغییر است.
- زمان نقاهت: زمان بهبودی تقریبا کوتاه است.
- معایب: الیاف مصنوعی ممکن است به اندازه موهای واقعی طبیعی به نظر نرسند یا موجب بروز حساسیت شوند.
علت ریزش ابرو چیست؟
علت ریزش ابروها ممکن است شامل موارد زیر شود:
- عوامل ژنتیکی: ژنتیک نقش مهمی در ضخامت و فرم موها دارد. اگر افراد در خانواده شما تجربه کمپشتی موهای ابرو داشته باشند، احتمالاً شما هم این ویژگی را از آنها به ارث بردهاید.
- افزایش سن: با گذشت زمان، تجدید سلولی پوست کاهش مییابد و این میتواند به ریزش موهای ابرو منجر شود. پیری و روند طبیعی پیر شدن پوست ممکن است باعث کاهش ضخامت و تعداد موهای ابرو شود.
- آسیب خارجی: استفاده نادرست از محصولات شیمیایی، اصطکاک بیش از حد در طی مراحل آرایش، و استفاده اشتباه از ابزارهای آرایشی میتواند به موهای ابرو آسیب برساند و منجر به ریزش آنها شود.
- بیماریهای پوستی: برخی بیماریهای پوستی مانند آلوپسیا (ریزش مو سکهای) میتوانند به ریزش موهای ابرو نیز منجر شوند.
- مشکلات تغذیهای: تغذیه نامناسب و کمبود عناصر غذایی میتواند به کمپشتی موهای ابرو و سایر مشکلات مرتبط با موها منجر شود.
- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی مثل بارداری، کمخونی، اختلالات تیروئید و سایر موارد میتوانند به ریزش موهای ابرو موثر باشند.
- استرس و فشار عصبی: استرس طولانی مدت و فشار ناشی از رویدادهای زندگی میتوانند به تغییرات در رشد موها و ریزش آنها منجر شوند.
برای تشخیص دقیق علت ریزش و کم پشتی موهای ابرو و انجام درمان مناسب، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
هزینه کاشت ابرو
هزینه کاشت ابرو در کلینیکهای مختلف و برای هر فرد متفاوت است. باتوجه به تعداد گرافتهای کاشت، نوع تکنیک، تجهیزات جانبی، دستمزد پزشک، خدمات کلینیک و… هزینه کاشت ابرو تغییر میکند. اگر این سوال برایتان پیش آمده که آیا بیمههای عمومی یا تکمیلی هزینه کاشت ابرو را پوشش میدهند یا خیر باید بگوئیم معمولا خیر. تنها ممکن است برخی بیمههای تکمیلی بخشی از هزینههای کاشت ابرو برای افرادیکه به دلیل بیماری دچار ریزش ابرو شدهاند را پوشش دهد. برای اطلاع از هزینه دقیق کاشت ابرو باید حتما مشاوره شوید.
سوالات متداول
آیا کاشت ابرو دردناک است؟
کاشت ابرو دردناک نیست چون با بیحسی کامل انجام میشود. بنابراین شما در طول عمل چیزی احساس نخواهید کرد. البته ممکن است پس از انجام این کار کمی احساس درد داشته باشید که با مصرف داروهای مسکن بدون نسخه برطرف میشود.
آیا میتوان روی تاتو کاشت ابرو انجام داد؟
بله، کاشت ابرو میتواند بر روی تاتو نیز انجام شود.
آیا میتوان روی اسکار به جا مانده از بخیه یا شکستگی ابرو کاشت انجام داد؟
بله، کاشت ابرو برای افرادی که در اثر سانحه یا آسیب فیزیکی دچار اسکار و ریزش مو ابرو شدهاند گزینه بسیار عالی است.
تعداد جلسات مورد نیاز برای کاشت ابرو چقدر است؟
این فرآیند معمولا در یک جلسه انجام میشود. در برخی موارد و در صورت عدم موفقیت کاشت ابرو اولیه ممکن است نیاز به یک جلسه تکرار داشته باشید.
چه مدت بعد از کاشت ابرو میتوان به استخر و سونا رفت؟
آب و بخار آب ریسک ابتلا به عفونت را افزایش میدهند. بنابراین توصیه میشود تا خوب شدن کامل نواحی تحت درمان (حداقل یک هفته) به استخر یا سونا نروید.
آیا میتوان ابروهای کاشته شده را رنگ کرد؟
بله، تار موهایی که با کاشت به ابرو اضافه میشوند مانند ابروهای طبیعی شما خواند بود و بعد از گذشت یک سال میتوانید ابروها را رنگ کنید.
معمولاً تعداد گرافتهای کاشت ابرو چه تعدادی است؟
کاشت ابرو معمولاً به ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرافت مو برای کاشت هر ابرو نیاز است (منبع). تعداد دقیق گرافتها به تراکم تارهای طبیعی و همچنین طول و عرض ابرو بستگی دارد.
آیا ابرو کاشته شده میریزد؟
بله، تار موهای کاشته شده بر روی ابرو نیز مانند موی طبیعی شما چرخه رشد خود را طی میکنند. در طی چرخه رشد ممکن است ابرو بریزد اما دوباره به کمک فولیکول کاشت شده رشد میکند.
ورم پلک بعد از کاشت ابرو طبیعی است؟
تورم یکی از عوارضی است که ممکن است بعد از کاشت ابرو رخ داده و خودبهخود برطرف شود. در صورتی که تورم در چشمها نیز مشاهده شد و ۲۴ ساعت پس از کاشت ابرو برطرف نشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. رعایت مراقبتهای پس از کاشت ابرو عوارضی مانند تورم را کاهش میدهد.
آیا میتوان کاشت ابرو را با بیهوشی کامل انجام داد؟
خیر، معمولا کاشت ابرو با بیحسی موضعی و در مواردی همراه با آرامبخش انجام میشود.
آیا ممکن است جای اسکار بعد از کاشت ابرو باقی بماند؟
معمولا خیر، اسکار در نواحی کاشت ابرو به قدری ظریف است که دیده نمیشوند. البته مراجعه به پزشک کمتجربه ممکن است با عواقبی مانند باقی ماندن اسکار بعد از کاشت ابرو همراه باشد.
علت سیخ شدن ابروها بعد از کاشت چیست؟
اگر تارهای ابرو در زوایا و جهت درست کاشت نشوند و یا اینکه مراقبتهای بعد از جراحی (بستن بانداژ تل مانند) به درستی رعایت نشوند ممکن است ابروهای کاشته شده به صورت سیخ سیخی و ناموزون رشد کنند.
آیا آقایان نیز کاشت ابرو انجام میدهند؟
اگرچه بیشتر متقاضیان کاشت ابرو خانمها هستند اما آقایان نیز میتوانند برای بهبود تقارن، پرپشتی و زیبایی کاشت ابروی مردانه انجام دهد.
تفاوت کاشت ابرو خانمها و آقایان در چیست؟
تکنیکهای استخراج و کاشت ابرو برای خانمها و آقایان یکی است. تنها تفاوت در شکل نهایی ابروها بعد از کاشت است که ابروهای مردانه بهتر است با تار موهای پراکنده و ابروهای زنانه با تار موهای منسجم باشند.
آیا برای برداشتن گرافت باید ماینوکسیدیل را قطع کرد؟
شما باید ۱ هفته قبل از کاشت ابرو استفاده از ماینوکسیدیل را متوقف کنید و ۲ هفته پس از جراحی، آن را مجدداً شروع کنید. این به حفظ موهای موجود و جلوگیری از ریزش ابرو کمک میکند و در عین حال باعث رشد سریعتر ابروهای کاشته شده میشود.
مدت زمان جراحی کاشت ابرو چقدر است؟
مدت زمان جراحی کاشت ابرو میتواند با توجه به نوع روش کاشت، مهارت پزشک، تعداد تار ابروهای کاشته شده و شرایط فردی مراجع تغییر کند. اما به طور کلی، مدت زمان معمول برای جراحی کاشت ابرو حدود ۲ تا ۳ ساعت است. این مدت زمان ممکن است در موارد خاص بیشتر یا کمتر شود.
بهترین روش کاشت ابرو کدام است؟
همانطور که در بالا گفتیم، کاشت ابرو روشها و تکنیکهای مختلفی دارد. قبل از تصمیمگیری درباره انتخاب روش کاشت ابرو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش را به شما معرفی و اطلاعات دقیقتری در مورد هر روش بدهد.
نتایج نهایی کاشت ابرو چه زمانی دیده میشوند؟
یکی از مهمترین سوالات مراجعین کاشت ابرو از پزشک درباره زمان دیدن نتایج این درمان زیبایی است. معمولا طی دو تا سه هفته بعد از انجام این کار، تارهای ابرو کاشته شده میریزند . اصلا نگران نباشید، حدودا ۶ تا ۱۲ هفته بعد از جراحی تارهای ابرو جدید رشد میکنند. نهایتا ۱۲ الی ۱۸ ماه بعد از جراحی کاشت ابرو، نتایج واقعی و دائمی آن دیده خواهند شد.