کاشت مو چقدر درد دارد؟ راهکار‌های کاهش درد

کاشت مو چقدر درد دارد؟ راهکار‌های کاهش درد

امروزه روش‌های کاشت مو بسیار پیشرفت کرده و کنترل درد در بیماران، به لطف استفاده از روش‌­های بی­‌حسی جدید و موثر، داروهای مسکن و مراقبت­‌های پس از کاشت مو، بهبود چشمگیری یافته است. برخلاف تصور عموم جامعه، کاشت مو فرآیند دردناکی نیست. اکثر بیمارانی که کاشت مو به روش FUE انجام داده­‌اند، میزان درد حس شده را در بازه ۱ تا ۱۰، تنها حدود ۲ امتیاز اعلام کردند که این مقدار در روش FUT حداکثر یک امتیاز بیشتر است. علاوه بر این، در کنار روش­‌های بی‌­حسی معمولا داروهای مسکن نیز تجویز می‌­شوند، بنابراین درد کاشت مو اصلا نگران‌­کننده نیست. اما مراجعه‌کنندگان دارای شرایط و آستانه درد متفاوتی هستند و ممکن است تا چند روز پس از کاشت مو دچار حساسیت، قرمزی و درد خفیف شوند. این موارد معمولا به اندازه‌ای خفیف هستند که افراد به آسانی می‌توانند حداکثر ظرف یک یا دو روز به محل کار و فعالیت‌های روزمره خود بازگردند.

آیا کاشت مو دردناک است؟

درد کاشت مو چقدر است

کاشت مو با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و افراد در طول جراحی، دردی احساس نمی‌­کنند. تزریق بی­‌حسی اغلب با احساس فشار جزئی همراه است و اصلا دردناک نیست. با این حال، پس از اتمام کاشت مو و از بین رفتن اثرات بی‌حسی موضعی، افراد درد خفیفی خواهند داشت که با مصرف مسکن تجویز شده توسط پزشک، به راحتی برطرف می‌­شود. اما میزان درد کاشت مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است و برخی افراد ممکن است تحمل درد کمتری نسبت به دیگران داشته باشند. در جدول زیر، خلاصه‌­‌ای از تجربیات افرادی که کاشت مو انجام داده‌اند را مشاهده می‌کنید.

مرحله توضیح درد میزان درد احساس مشابه توصیه جهت کاهش درد
حین جراحی درد ملایم و احساس فشار خفیف
که کاملا قابل تحمل است.
۱ مشابه خراش جزئی پوست بی‌­حسی موضعی
روز ۱ احساس خفیف سوزش در ناحیه اهداکننده و گیرنده ۲.۵ مشابه بریدگی پوست دست با چاقو استراحت، مصرف مسکن تجویز شده توسط پزشک، استفاده از کمپرس یخ در نواحی تورم، انجام مراقبت‌های پس از عمل
روز ۲ دردی مانند روز اول اما خفیف­‌تر ۱.۵ مشابه بریدگی سطحی پوست دست با چاقو استراحت، استفاده از مسکن تجویز شده توسط پزشک، استفاده از کمپرس یخ در نواحی تورم، انجام مراقبت­‌های پس از عمل
روز ۳ تا ۷ کاهش تدریجی درد. بسیاری از افراد در این مرحله به زندگی عادی خود بازمی‌گردند. ۱>= مشابه خراش جزئی پوست استفاده از دارو‌های ضد التهاب و رعایت مراقبت­‌های پس از عمل
روز ۷ تا ۱۴ پیشرفت بهبودی و کاهش قابل ملاحظه درد ۱> مشابه خراش جزئی پوست استفاده از دارو‌های ضد التهاب و رعایت مراقبت­‌های پس از عمل
هفته ۲ تا ۴ افزایش بهبودی و حداقلی شدن درد نزدیک ۰ بدون درد یا مشابه نیش پشه استفاده از دارو‌های ضد التهاب و رعایت مراقبت‌‌های پس از عمل
ماه ۱ تا ۳ بهبودی کامل و برطرف شدن تمامی دردها ۰

روش‌های مختلف کاشت مو چقدر درد دارند؟

آیا کاشت مو درد دارد

امروزه دو روش اصلی برای کاشت مو وجود دارد که عبارتند از پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE). روش FUT شامل برداشتن نواری از پوست همراه با فولیکول­‌های مو از پشت سر است، درحالیکه FUE شامل برداشت واحدهای فولیکولی منفرد بطور مستقیم از ناحیه اهداکننده است. روش FUE به دلیل مزایایی مانند افزایش پیوندهای قابل برداشت، نیاز به برش و زخم کمتر و حداقل میزان درد، بسیار رایج و پرطرفدار است. همچنین در روش FUE سستی و تراکم محل اهداکننده، اهمیت چندانی ندارد.

تحقیقات انجام شده درباره میزان درد در طول روش‌­های مختلف کاشت مو نشان می‌­دهند که میزان درد حتی در روزهای اول بعد از کاشت مو بسیار خفیف بوده و در محدوده درد ملایم است. همچنین، نتایج نشان می‌­دهند که روش FUE نسبت به روش FUT با درد کمتری همراه است. در این پژوهش­‌ها از مقیاس درد Wong-Baker استفاده شده است که میزان درد را در بازه ۱ تا ۱۰ طبقه­‌بندی می‌کند بالاترین میزان درد در هر دو روش FUT و FUE در روز اول پس از کاشت مو  به‌ ترتیب برابر ۲/۰۳ و ۱/۲۶ است که بیانگر دردی ملایم و قابل تحمل است. با این حال، افراد می‌­توانند با مصرف مسکن حتی این درد خفیف را نیز تجربه نکنند. میزان درد در روزهای بعدی، روند نزولی دارد و پس از یک هفته تقریبا به صفر می­‌رسد و فرد می‌­تواند به راحتی به فعالیت‌­های روزمره خود بازگردد. در جدول زیر میزان دقیق درد را طی دو روش FUT و FUE و در بازه زمانی ۱۴ روزه بر اساس مقیاس  Wong-Baker نشان می‌دهد (منبع).

زمان پس از جراحی

میزان درد بر اساس مقیاس Wong-Baker

روش FUT

روش FUE

حین جراحی

درد لحظه‌­ای در حین تزریق بی­‌حسی

۱ روز

۲/۰۳

۱/۲۶

۲ روز

۱/۴۷

۰/۶۷

۳ روز

۰/۹۱

۰/۳۱

۴ روز

۰/۵۶

۰/۲۱

۵ روز

۰/۳۶

۰/۱۸

۷ روز

۰/۲۱

۰/۱۳

۱۰ تا ۱۴ روز

بهبودی درد

بهبودی درد

  • استخراج واحد فولیکولی :(FUE) این روش شامل استخراج تک به تک فولیکول‌های مو از ناحیه اهداکننده است که سپس به ناحیه گیرنده پیوند زده می‌شود. درد پس از عمل جراحی در روش FUE معمولا شدت کمتری نسبت به روش FUT دارد و در ۱۲ روز اول بعد از جراحی دارای حداقل درد است و پس از آن نیز به طور کامل برطرف می‌­شود. بیمارانی که تحت جراحی FUE قرار گرفتند، بیشترین میزان درد را در روز اول پس از کاشت مو با میانگین ۱/۲۶ طبق مقیاس Wong-Baker گزارش کرده‌اند (منبع). این درد خفیف طی روزهای بعدی به تدریج کاهش می­‌یابد. در این روش، ناحیه کاشت مو با بی­‌حسی موضعی به طور کامل بی­‌حس می‌­شود. بنابراین، بیماران در حین عمل و پس از بی­‌حس شدن پوست سر، اغلب دردی را احساس نمی‌­کنند.
  • پیوند واحد فولیکولی :(FUT) این روش شامل برداشتن نواری از مو از ناحیه اهداکننده و پیوند آن به ناحیه گیرنده است. در این روش نیز از بی­حسی موضعی استفاده می­‌شود و ممکن است برخی بیماران برای تسکین درد در دوران نقاهت به داروهای مسکن و ضد التهاب نیاز داشته باشند. رده‌­بندی درد در روش FUT متوسط است و در روزهای اول تا  روز هفتم، روندی به شدت نزولی دارد. گزارش شده است که تنها ۹/۵ درصد از افراد در روز اول پس از پیوند، درد شدید (بیشتر از ۴) را تجربه کردند. در حالی که در روز دوم جراحی، درد شدید به ۲ درصد افت کرده و در روز سوم به ۰/۵ درصد رسیده است (منبع).

مقایسه میانگین درد کاشت مو در زنان و مردان

میانگین درد در زنان و مردان پس از کاشت مو به روش FUT و بر اساس مقیاس Wong-Baker به صورت نمودار زیر در روزهای اول تا هفتم تغییر می­‌کند. همانطور که مشاهده می‌کنید، میانگین درد در جامعه آماری در روزهای اولیه و اوج خود در محدوده ملایم تا متوسط است و به طور کلی، زنان درد بیشتری را حس کرده‌­اند (منبع).

برای درد کاشت مو چه باید کرد

عوامل موثر بر ایجاد درد در کاشت مو

عوامل متعددی می‌‌توانند در ایجاد درد کاشت مو موثر باشند که برخی از آنها شامل:

  • برش نواری پهن در روش FUT: پهنای زیاد نوار پوستی برداشت شده از ناحیه اهداکننده طی روش FUT می‌­تواند باعث درد شود.
  • خونریزی: خونریزی بیش از حد طی کاشت مو می‌­تواند منجر به درد و ناراحتی شود.
  • کشیده شدن پوست در ناحیه زخم: خشکی پوست و احساس کشش در ناحیه زخم می‌­تواند باعث ایجاد درد شود.
  • طولانی شدن مدت کاشت مو و عدم بی‌­حسی کافی: اگر کاشت مو ناحیه وسیعی را شامل شود، زمان زیادی طول بکشد و بی‌حسی کافی نباشد، ممکن است بیمار دچار درد بیشتری شود.
  • تکنیک جراحی و بی­‌حسی: تکنیک­‌های جراحی و بی­‌حسی نامناسب می­‌تواند منجر به عوارضی از جمله درد شود. تکنیک‌های مختلف مانند پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE)، سطوح مختلفی از درد را ایجاد می‌­کنند. همچنین روش­‌های پیشرفته جدید که بدون استفاده از سوزن و توسط روش‌­های بی­‌حسی مدرن انجام می‌­شوند نیز فاقد درد هستند.
  • آستانه درد بیمار: سطح تحمل درد در هر فرد متفاوت است و بیماران میزان درد مختلفی را تجربه می­‌کنند.
  • کلینیک و تجربه پزشک: انتخاب یک کلینیک نامعتبر برای کاشت مو می‌­تواند منجر به تجربه دردناک و بروز سایر عوارض شود. برای جلوگیری از بروز این مسائل حتما در انتخاب کلینیک کاشت مو دقت کافی داشته باشید.

مراقبت‌­های پیش از کاشت مو جهت کاهش درد

قبل از کاشت مو، با انجام راهکارهای مربوط به آماده‌سازی می‌توانید درد خود را کاهش دهید. این راهکارها شامل:

  • مصرف داروی مسکن: اکثر پزشکان برای کنترل و کاهش درد در طول عمل، به بیماران پیشنهاد می­‌کنند داروهای مسکن خوراکی از قبیل استامینوفن و در برخی موارد دیازپام مصرف کنند.
  • قطع مصرف برخی داروها: پس از مشاوره با پزشک، حداقل یک هفته قبل و سه روز بعد از جراحی کاشت مو از مصرف آسپرین، ایبوپروفن، داروهای آرتروز و برخی داروهای ضدالتهاب خودداری کنید، زیرا این داروها خون را رقیق کرده و منجر به خونریزی بیشتر و درد و ناراحتی پس از عمل می‌شوند (منبع ۱ و منبع ۲).
  • ماساژ پوست سر: از دو هفته قبل از کاشت مو، روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه پوست سر خود را ماساژ دهید تا فولیکول­‌های مو تحریک شده و خاصیت ارتجاعی پوست سر شما افزایش یابد و درد کمتری را پس از جراحی احساس کنید.
  • نوشیدن آب بیشتر: نوشیدن آب باعث رطوبت­‌رسانی بیشتر به پوست و کاهش خشکی پوست سر شده و درد را کم می‌کند.
  • دوری از نور خورشید: قبل از جراحی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید، زیرا نور خورشید موجب تحریک و حساسیت پوست شده و احتمالا درد کاشت مو را افزایش می‌دهد.
  • پوشیدن لباس دکمه‌دار: بهتر است هر لباسی که با آن احساس راحتی می­‌کنید را بپوشید. با این حال، از پوشیدن لباس‌­‌هایی که برای درآوردن آنها باید لباس از روی سر خود رد کنید، به شدت خودداری کرده و لباس‌­های دکمه‌دار بپوشید.

روش­‌های بی‌­‌حسی حین کاشت مو

با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته و روش‌­های بی‌­حسی جدید، عمل کاشت موی با حداقل درد ممکن و یا حتی بدون درد انجام می‌شود. روش­‌های بی­‌حسی مورد استفاده در طول انجام کاشت مو شامل موارد زیر است:

  • بی‌حسی موضعی: بی‌حسی موضعی برای بی‌حس کردن پوست سر انجام می‌شود و جهت اطمینان از انجام بدون درد کاشت مو است. این بدان معناست که بیماران در حین کاشت یا برداشت فولیکول‌­های مو هیچ دردی احساس نمی‌کنند. داروهای بی‌حسی موضعی اغلب شامل لیدوکائین و بوپیواکائین هستند که برای بی­‌حس کردن پوست سر و به حداقل رساندن درد در طول عمل تجویز می­‌شوند. این داروها به سرعت، ناحیه جراحی را به میزان بسیار زیادی بی­‌حس می‌­کنند.
  • بی‌حسی بدون سوزن: سیستم‌های نوآورانه‌ای مانند سیستم Comfort In از بی‌حسی بدون سوزن برای از بین بردن درد طی کاشت مو استفاده می‌کنند که باعث می‌شود کاشت مو کاملا بدون درد انجام شود. این روش از هوای پرفشار برای ایجاد غباری ریز از ماده بی­‌حس کننده روی پوست سر استفاده می‌­کند.

کاشت موی بدون سوزن و بدون درد

کاشت مو بدون درد و خونریزی

روش کاشت موی بدون درد و بدون سوزن یکی از روش­‌های کاشت مدرن است که مانند روش کلی و معمول کاشت مو انجام می‌شود. با هدف به حداقل رساندن درد ناشی از روش‌­های سنتی کاشت مو، در این روش از سوزن برای بی­‌حسی استفاده نمی‌شود. این روش از هوای پرفشار استفاده می­‌کند تا یک غبار ریز از ماده بی‌­حس کننده را از طریق پوست به داخل بافت پوست وارد کند؛ فرآیندی که به آن دارورسانی از طریق پوست گفته می‌شود. با حذف استفاده از سوزن، بیمارانی که ترس از سوزن دارند یا آستانه درد پایینی دارند، در طول فرآیند بی‌­حسی، آرامش بیشتری داشته و درد بسیار کمتری را تجربه می‌­کنند. روش کاشت مو بدون سوزن علاوه بر ماهیت بدون درد، با بی‌‌حسی بسیار سریع‌تری نیز همراه است و باعث می‌شود بیماران مدت زمان کمتری را در اتاق جراحی سپری کنند.

مراقبت‌های لازم پس از کاشت مو جهت کاهش درد

پیروی از دستورالعمل‌های مراقبتی پس از کاشت مو برای اطمینان از بهبودی مناسب، کاهش درد و موفقیت‌آمیز بودن جراحی بسیار مهم است. در نظر داشته باشید که بهبودی و تسکین کامل درد پس از کاشت مو بر اساس شرایط افراد، متفاوت است و به عوامل مختلفی مانند سن، سبک زندگی، رژیم غذایی و آب و هوا بستگی دارد.

 برخی از مراحل و توصیه­‌های کلی برای مراقبت­‌های پس از کاشت مو به شرح زیر است:

مراقبت‌‌های هفته اول پس از جراحی

  • موهای خود را در پنج روز اول پس از جراحی با احتیاط کامل بشویید. حین شستشو از سابیدن پوست سر با دست و فشار به پوست خودداری کنید، زیرا باعث تحریک ناحیه و درد می‌­شود. از روز سوم، از یک پیاله برای شستشوی پوست سر استفاده کنید و از مالش دادن بیش از حد یا پخش مستقیم جریان آب و حمام با دوش پرفشار خودداری کنید.
  • بعد از جراحی کاشت مو به میزان کافی آب بنوشید تا پوست از لحاظ رطوبت، تغذیه شده و خشکی پوست سر و درد کاهش پیدا کند.
  • جهت جلوگیری از تورم و درد که معمولا در روز سوم یا چهارم پس از جراحی رخ می‌­دهد، کمپرس یخ را درست بالای ابروها قرار دهید.
  • نباید به صورت دمر بخوابید یا نباید جوری بخوابید که خط موی شما با بالش در تماس باشد و منجر به درد شود. درباره نحوه رعایت این نکته با پزشک خود مشورت کنید.

رژیم غذایی

  • رژیم غذایی شما باید حاوی مقادیر اندکی چربی و قند و سرشار از گوشت، سبزیجات و سالاد باشد.

مسکن‌‌ها و مکمل­‌ها

  • در صورت نیاز از مسکن تجویزی توسط پزشک برای مدیریت درد استفاده کنید. برای کمک به رشد مو در شش ماه آینده، مکمل­‌های حاوی مواد معدنی و ویتامین‌­هایی مانند بیوتین، فیناستراید و مولتی ویتامین­‌های حاوی ویتامین­‌های E، D و C مصرف کنید. در این مورد حتما با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین نوع مکمل را برای شما تجویز کند، خصوصا اگر گیاه­خوار هستید.

فعالیت بدنی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید

  • از انجام فعالیت‌­هایی که منجر به تعریق پوست سر و به دنبال آن تحریک پوست و درد می‌شود، خودداری کنید. برای جلوگیری از هرگونه تأثیر منفی بر تسکین درد، از هفته اول جراحی به مدت چهار هفته از بلند کردن اجسام سنگین و انجام ورزش‌­های سنگین خودداری کنید. ورزش­‌های سبک مانند دوچرخه سواری و پیاده‌­روی را می­توان پس از هفته اول از سر گرفت، اما محتاط باشید و به توصیه‌‌های پزشک خود عمل کنید.
  • دو هفته اول پس از جراحی از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید اجتناب کرده و تا شش ماه آینده، زمانی که در معرض نور خورشید قرار دارید نیز از کلاه استفاده کنید. نور خورشید باعث حساس شدن و تحریک پوست و درد می‌­شود.

شامپوها

  • توصیه­‌های مربوط به نوع شامپو و نحوه شستشوی مو که توسط پزشک ارائه می‌شود را به دقت انجام دهید. معمولا شامپوهای ملایم و حاوی مواد شیمیایی کمتر مانند انواع شامپو بچه برای شستشوی موها پس از عمل، مناسب هستند و منجر به درد و تحریک پوست نمی‌­شوند.

توجه داشته باشید که اگر پس از کاشت مو، درد به طور مداوم و بیش از چهار روز طول بکشد، باید به پزشک مراجعه کنید. در صورت تورم و خونریزی شدید، تداوم بی‌‌حسی پوست سر پس از چند روز و خارش غیر قابل تحمل که همراه با علائم دیگر است، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

انواع دردهای احتمالی پس از جراحی کاشت مو

پس از کاشت مو، احساس درد و ناراحتی طبیعی است. میزان درد از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما این ناراحتی اغلب در  ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از جراحی کاهش می­‌یابد. درد خفیف را می­‌توان با استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه مانند پاراستامول، استامینوفن، کدئین و دیازپام کنترل کرد. اگر درد شما بیش از چند روز ادامه داشت، با پزشک خود مشورت کنید. چند نوع درد احتمالی وجود دارد که در روزها و هفته‌های اول پس از کاشت مو طبیعی است و باید انتظار آنها را داشته باشید:

  • احساس درد و بی‌حسی: درد خفیف می‌تواند تا چند روز پس از جراحی وجود داشته باشد و ممکن است احساس ناراحتی، تورم و قرمزی در اطراف ناحیه گیرنده داشته باشید. مقداری بی­‌حسی در ناحیه اطراف محل­‌های اهدا کننده و گیرنده نیز قابل انتظار است و ممکن است چند هفته طول بکشد.
  • احساس کشیده شدن پوست سر: بیشتر درد ناشی از احساس کشیدگی در پوست ناشی از خشکی پوست سر است که هم در ناحیه پیوند و هم در ناحیه اهدا کننده وجود دارد. این خشکی و ناراحتی پوست به تدریج و طی چند هفته بهبود می­‌یابد.
  • تورم: تورم می‌­تواند پیشانی و ناحیه اطراف چشم را درگیر کرده و موجب ایجاد درد شود. این حالت ممکن است دو تا پنج روز طول بکشد که حداکثر میزان آن در روز چهارم است. ممکن است پزشک داروی دگزامتازون را برای کاهش این علائم تجویز کند.

باورهای غلط درباره درد کاشت مو

چندین تصور غلط درباره کاشت مو وجود دارد که متقاضیان کاشت مو باید از آنها مطلع باشند. برخی از این باورهای غلط شامل:

  • دردناک بودن کاشت مو: این موضوع یک تصور غلط رایج است. روش‌های کاشت مو با بی‌حسی موضعی انجام می‌شوند و فرد طی کاشت مو، به غیر از فرآیند بی‌حسی، هیچ دردی را احساس نمی‌کند. تنها برخی افراد ممکن است ناراحتی خفیف یا احساس فشار را در طول عمل حس کنند که کاملا قابل تحمل است.
  • روند بهبودی کاشت مو بسیار دردناک است: برخلاف تصور رایج، روند بهبودی پس از کاشت مو دردناک نیست. در حالی که برخی از ناراحتی­‌ها طبیعی است، اما درد شدید نباید وجود داشته باشد. در اغلب موارد، تکنیک‌­های مدیریت درد طی کاشت مو و پس از آن مورد استفاده قرار می­‌گیرند. درد پس از کاشت مو معمولا با مسکن‌­های بدون نسخه و رایج قابل کنترل است.
  • ایجاد زخم دائمی در محل کاشت مو: ایجاد زخم دائمی در نواحی اهداکننده و گیرنده یک تصور کاملا اشتباه است. تکنیک‌های مدرن کاشت مو مانند کاشت واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE) کمترین جای زخم را باقی می‌گذارند که پس از رشد مجدد مو، قابل مشاهده نخواهند بود.

سوالات متداول

دردناک­ترین قسمت کاشت مو چیست؟

دردناکترین مرحله کاشت مو، یک روز پس از جراحی است و اغلب در ناحیه اهداکننده پوست سر درد بیشتری حس می­‌شود. در حالی که کاشت مو به خودی خود نباید باعث بروز درد شود، اما پوست سر احتمالا با از بین رفتن اثر داروی بی­‌حسی، حساس و دردناک خواهد شد. بافت پوست سر در حین کاشت مو در معرض تنش قرار می­‌گیرد و به ناچار منجر به درد، قرمزی و مقداری تورم در چند روز اول می­‌شود.

چه چیزی به درد بعد از کاشت مو کمک می­‌کند؟

مصرف داروهای مسکن مانند استامینوفن، دیازپام و کدئین معمولا برای کنترل درد کافی هستند. درد اغلب طی سه روز پس از کاشت مو کاهش پیدا می‌کند. در صورت افزایش قابل توجه درد پس از این دوره، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

چرا کاشت مو منجر به ایجاد درد می­‌شود؟

پس از کاشت مو، بافت‌های مختلف در معرض سطوح گوناگونی از تروما قرار گرفته‌اند که به ناچار باعث قرمزی، درد و تورم در روزهای بعد از کاشت مو می‌شود. این درد را می‌­توان به راحتی با مسکن­‌های خفیف که به مدت چند روز پس از درمان مصرف می­‌شوند، به راحتی مدیریت کرد.

آیا روز اول کاشت مو با درد زیادی همراه است؟

بیشترین میزان درد در روز اول پس از کاشت مو احساس می‌­شود اما این درد در محدوده ملایم و کاملا قابل تحمل است. درد خفیف می­‌تواند تا چند روز پس از عمل کاشت مو وجود داشته باشد. درد کاشت مو را می‌­توان با مسکن‌های بدون نسخه تسکین داد.

آیا  فرآیند بی‌­حسی در حین کاشت مو دردناک است؟

با اینکه بی‌­حسی موضعی به جلوگیری از هر گونه درد یا ناراحتی در طول عمل کمک می­‌کند، اما این فرآیند با درد خفیفی همراه است. امروزه روش‌‌های بدون سوزن برای حل این مشکل پیشنهاد شده و قابل استفاده­ هستند.

در جراحی کاشت مو از چه داروهای بی‌­حسی استفاده می‌­شود و اثرگذاری آنها چقدر است؟

داروهای بی­‌حسی که معمولا در کاشت مو استفاده می­‌شوند شامل بی­‌حس ­‌کننده­‌های موضعی مانند لیدوکائین و بوپیواکائین هستند که برای بی‌­حس کردن پوست سر و به حداقل رساندن درد در طول عمل تجویز می‌­شوند. این داروها سریعا ناحیه موردنظر را به میزان بسیار زیادی بی­‌حس می‌­کنند. به عنوان مثال، اثر ضد درد لیدوکائین دو دقیقه پس از تزریق شروع می‌­شود.

بهبودی کامل پس از کاشت مو چقدر طول می­‌کشد؟

درد پس از کاشت مو، طی هفته اول تقریبا به طور کامل برطرف می­‌شود. زمان بهبودی پس از جراحی کاشت مو در افراد متفاوت است و برخی از افراد ممکن است سریع‌تر از دیگران بهبود یابند. ریزش شوک نیز که یک حالت موقتی ریزش مو پس از جراحی است که می­تواند در ۳ الی ۴ هفته اول پس از پیوند رخ دهد. موهای جدید پس از چند هفته رشد خواهند کرد.

فهرست مطالب
مشاوره در واتساپ
پیمایش به بالا
مشاوره تلفنی