کاشت مو با لیزر از واقعیت تا افسانه‌های تبلیغاتی!

کاشت مو با لیزر از واقعیت تا افسانه‌های تبلیغاتی!

امروزه استفاده از انواع تکنولوژی‌های لیزری برای انواع فرایندهای زیبایی طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از این رو کاشت مو با لیزر نیز تبدیل به یکی از دغدغه‌های متقاضیان کاشت شده است. البته با وجود آزمایش‌های محدود در مورد استفاده از لیزر در کاشت مو، همچنان تکنولوژی لیزری مناسب برای کاشت مو توسط دانشمندان بررسی و آزمایش نشده است. البته تنها تکنولوژی لیزر کم‌توان است  که همراه با کاشت مو به منظور تقویت رشد موها مورد استفاده قرار می‌گیرد اما نتایج آن با کاشت مو قابل مقایسه نخواهد بود. روشن است که متقاضیان استفاده از تکنولوژی‌های نوین همچون جراحی با لیزر، به دنبال روش‌های جدید و کم عارضه هستند، بدین منظور روش‌هایی همچون SUE مناسب بوده و بدون عارضه نتیجه‌ای طبیعی خواهد داشت.

آیا کاشت مو با لیزر امکان پذیر است؟

کاشت مو با لیزر ممکن است برای متقاضیان جالب و هیجان انگیز به نظر برسد از آنجایی که انواع مختلف جراحی‌های لیزری با عوارض و نقاهت کمتری انجام می‌شود، تصور برخی بر این است که کاشت مو را نیز می‌توان با لیزر انجام داد. اما حقیقت این است که در حال حاضر روشی مبتنی بر کاشت مو با لیزر وجود ندارد. البته تحقیقات محدودی برای انجام کاشت با لیزر فرکشنال CO2 انجام شده است که در این تحقیقات از لیزر برای برداشت گرافت از بانک مو و ایجاد برش‌های ناحیه کاشت استفاده نمودند.

در این بخش برخی از این تحقیقات را بررسی می‌کنیم:

  • در یک تحقیق و بررسی که سال ۱۹۹۸ در تایوان انجام شده است از لیزر فرکشنال CO2 برای ایجاد برش در ناحیه کاشت استفاده شد است. در این مطالعه لیزر CO2 عمق مناسبی برای کاشت گرافت‌ها ایجاد کرده در حالی که نکروز ناحیه کاشت یافته و موفقیت افزایش یافته است. همچنین متقاضیان درد و التهاب کمتری داشتند و سرعت رشد موهایشان نسبت به افرادی که از روش‌های متداول کاشت مو استفاده نمودند بیشتر بود. در نهایت سرعت کاشت مو تا ۳۰% کاهش یافت و ظاهر نهایی کاملا طبیعی بود. (منبع)
  • در بررسی دیگری، برداشت گرافت از بانک مو و کاشت آن با لیزر فرکشنال انجام شد که در آن دانشمندان مشاهده نمودند که زخم‌های ایجاد شده توسط لیزر قطر ۱ تا ۲ میلی‌متری داشتند که در مقایسه با زخم روش‌های متداول کاشت، برابر شده است. هچنین گرمای ناشی از لیزر باعث بند آمدن سریع‌تر خونریزی می‌شد. (منبع)
  • در مطالعه بعدی که از لیزر فرکشنال در فرایند کاشت استفاده شده بود نیز، خونریزی و اندازه‌ زخم‌ها به طور قابل توجهی کنترل شده بود. همچنین زمانی که گرافت‌ها که در برش‌های ایجاد شده قرار گرفتند هیچ‌گونه فشردگی و آسیبی به آنان نرسید. به علاوه عمیق مناسب کاشت نیز توسط لیزر فرکشنال برای کاشت گرافت ایجاد شد. (منبع)

البته استفاده از لیزر فرکشنال به دلیل ایجاد اسکارهای ناشی از حرارت لیزر و سوختگی که نسبتا دیر ترمیم می‌شدند و دشواری فرایند استخراج و کاشت فولیکول دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است.

از لیزر چگونه در روند کاشت مو استفاده می‌شود؟

از لیزر چگونه در روند کاشت مو استفاده می‌شود؟

درمان با لیزر کم‌توان (LLLT) به تازگی به عنوان درمانی ترمیمی و غیرجراحی برای ریزش مو مطرح شده است. لیزردرمانی غالباً در کنار جراحی‌های کاشت مو انجام می‌شود. دستگاه لیزر پرتو نور را در طول موج کاملاً دقیق و با قدرت معین تولید و ساطع می‌کند. نور لیزر مورداستفاده برای درمان الگوهای خاص ریزش مو، نور سرخ مرئی با طول موج ۶۳۰ تا ۶۷۰ نانومتر و قدرت پایین (توان بر حسب وات) است.

بیمار در جلسۀ لیزردرمانی مو زیر کلاهی گذاشته می‌شود که انرژی لیزر کم‌توان را به پوست سر می‌رساند. هر جلسۀ لیزردرمانی به‌طور متوسط ۲۰ دقیقه طول می‌کشد، ۲۰ دقیقه زمان لازم برای جذب شدن انرژی‌های ساطع‌شده از لیزر توسط سلول‌های درم پاپیلار و مویرگ‌های موجود در این لایه است. درمان با لیزر کم‌توان گردش خون را تقویت می‌کند و فولیکول‌های مو را تحریک به رشد مجدد مو می‌کند.

درمان با لیزر کم‌توان یا سرد فولیکول‌ها را از طریق ارسال پالس‌های انرژی به فولیکول‌های غیرفعال تغذیه می‌کند. این فرایند موجب برانگیختگی فولیکول می‌شود و آن را پس از مدتی توقف فعالیت به فاز رشد مجدد برمی‌گرداند. اگرچه کاشت مو غالباً به تنهایی درمان موفقی است، بعضی فولیکول‌ها برای ورود دوباره به چرخۀ رشد مقاومت می‌کنند. درمان با لیزر کم‌توان مانند محرک مضاعفی است که این فولیکول‌ها برای ازسرگیری فعالیت به آن نیاز دارند.

لیزردرمانی پس از جراحی به رساندن خون، اکسیژن و مواد مغذی به بخش‌های طاس سر کمک می‌کند و به تسهیل فرایند التیام کمک می‌کند. نور لیزر با بهره‌گیری از انرژی لیزر، میزان آدنوزین تری‌فسفات (ATP) را افزایش می‌دهد. آدنوزین تری‌فسفات در واقع سوخت سلول‌های زندۀ فولیکول‌هاست که فعالیت سلول‌ها را افزایش می‌دهد. (منبع)

جدیدترین روش‌های کاشت مو

جدیدترین روش‌های کاشت مو 

تمامی روش‌های کاشت مو بر پایه دو تکنیک اصلی هستند و آنچه آنان را از یکدیگر متمایز می‌کند، استفاده از تجهیزات پیشرفته مختلف است. دو تکنیک اصلی کاشت مو FUT  یا روش برش نواری و روش استخراج پانچی FUE می‌باشند. پس از این دو تکنیک اصلی تمام روش‌های ابداعی به نوعی نسخه پیشرفته‌تر روش FUE می‌باشند. امروزه، جدیدترین و پیشرفته‌ترین روش کاشت مو روش SUE می‌باشد.

روش SUE یا Sapphire Fue (کاشت FUE با استفاده از یاقوت کبود) در واقع همان روش کاشت FUE است که در آن از دستگاه خاصی با سری یاقوت کبود برای ایجاد برش‌هایی کوچک و دقیق در پوست سر استفاده می‌شود. روش SUE روشی کم‌تهاجمی است که برای بازیابی رشد مو انجام می‌شود. SUE تکنیک بسیار پرطرفداری است، چرا که جای زخم‌های بسیار کوچکی را باقی می‌گذارد و دوران بهبودش سریع‌تر از روش‌های قدیمی کاشت مو است.

کاشت مو به روش SUE تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. متخصص کاشت مو با دستگاهی که سری آن از جنس یاقوت کبود است، برش‌های کوچک و دقیقی را برای کاشت فولیکول‌های مو در پوست سر ایجاد می‌کند. بسیار بعید است سری یاقوتی که در این تکنیک برای کاشت مو از آن استفاده می‌شود، به بافت اطراف آسیب بزند. قلم با نوک یاقوتی فولیکول‌ها را به صورت خودکار استخراج می‌کند و سپس گرفت‌ها در بخش‌های دچار طاسی کاشته می‌شود. مزیت روش SUE طبیعی‌تر بودن نتایج کاشت مو است.

مزایای روش SUE

مزایای روش SUE

اگرچه روش SUE تکنیک نسبتاً جدیدی است، تیغ‌های جراحی دقیق این روش را از مزایای متعددی برخوردار می‌سازند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح تیغ‌های یاقوتی سخت و صاف است، در نتیجه برش‌ها کاملاً دقیق و بی‌عیب و نقص است. به دلیل ماهیت منحصربه‌‎فرد تیغ‌ها آسیبی بسیار جزئی به بافت‌ها وارد می‌شود؛
  • چون برش‌های بسیارریز (میکرو)، صاف و هموار است، دوران نقاهت پس از جراحی سریع است؛
  • چون سر تیغ یاقوتی Vشکل است، پزشکان می‌توانند برش‌های پی‌در‌پی و بیشتری را ایجاد کنند؛ در نتیجه موهای کاشته‌شده پرپشت‌تر و طبیعی‌تر می‌شود؛
  • جهت و زاویۀ کاشت مو برای هر چه طبیعی‎تر شدن نتایج ضروری است. تیغ‌های یاقوتی روش SUE را از نظر زاویۀ ایجاد برش‌ها، انعطاف‌پذیرتر از روش‌های متعارف قدیمی می‌کند. این انعطاف‌پذیری موجب شده است روش SUE محبوب‌ترین روش کاشت مو از نظر زیبایی نتایج باشد؛
  • روش SUE برای افرادی که به فلز حساسیت دارند و نمی‌توانند کاشت مو را با تیغ‌های استیل انجام بدهند، مناسب است. تیغ‌های یاقوتی نگرانی بیماران دارای حساسیت به فلز را کاملاً از بین می‌رود تا کاشت مو را با خیالی آسوده انجام بدهند؛
  • چون تیغ‌های یاقوتی صاف و هموار هستند، احتمال چسبیدن میکروب‌ها به سطحشان کمتر می‌شود. در نتیجه خطر ابتلا به عفونت کاهش می‌یابد؛
  • تکنیک اتوماتیک نتیجه‌ای متراکم‌تر و طبیعی‌تر را به دست می‌دهد. به‌علاوه تعداد بیشتری گرفت‌ در مدتی کوتاه‌تر از ناحیۀ اهدا جمع‌آوری می‌شود؛
  • چون بافت فولیکول‌های مو در مرحلۀ کاشت مو آسیب کمتری می‌بیند، ورم (ادم)، آسیب‌دیدگی بافت و زخم‌های با شکل‌های نامنظم در مقایسه با روش‌های قدیمی به حداقل می‌رسد و
  • یکی از مهم‌ترین مزایای کاشت مو به روش SUE یکدست بودن عمق و پهنای برش‌هاست. به همین دلیل برش‌ها بیش از حد عمقی یا سطحی نیستند و به این ترتیب نرخ موفقیت کاشت مو افزایش می‌یابد.

هزینه کاشت مو در سال ۱۴۰۳

هزینه کاشت مو به تعداد تارهای مو و تراکم مورد نظر شما بستگی دارد. به خاطر داشته باشید کلینیک‌های زیبای با قیمت‌های ارزان‌تر تراکم کمتری دارند. هزینه‌های کاشت مو در کلینیک کاشت تخصصی ابرو و مو ثمر به شرح زیر است:

نوع کاشت مو هزینه
کاشت موی یک ‌روزه ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان
کاشت موی دو روزه ۲۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان

برای اطلاع از هزینه‌های کاشت موی خود حتما با شماره تلفن‌های کلینیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

آیا استفاده از تکنولوژی‌های لیزری برای کاشت مو امکان پذیر است؟

خیر هنوز دانشمندان موفق به توسعه ی تکنولوژی‌های لیزری مناسب برای کاشت مو نشده اند.

آیا استفاده از لیزر باعث ریزش مو می‌شود؟

خیر لیزر کم‌توان هیچ‌گونه عارضه‌ای برای موهایتان نداشته و باعث تقویت آن خواهد شد.

آیا استفاده از لیزرکم توان عارضه‌ای برای متقاضیان به وجود می‌آورد؟

خیر لیزر کم‌توان یک دستگاه کاملا بی‌خطر و ایمن است و عارضه‌ای برای افراد مثل سوختگی یا ریزش مو به وجود نمی‌آورد.

آیا برای تقویت موها می‌توان تنها از لیزر کم‌توان استفاده کرد؟

بله اگر هنوز الگوی ریزش موهایتان کامل نشده‌است، می‌توانید از لیزر کم‌توان برای تقویت موهایتان استفاده نمایید. البته که نتیجه استفاده از لیزر کم‌توان قابل مقایسه  با کاشت مو نیست اما می‌توان آن را به عنوان اولین گام در درمان موهایتان در نظر بگیرید.

آیا بانوان باردار و شیرده نیز می‌توانند از لیزر کم‌توان برای تقویت موهایشان استفاده کنند؟

خیر بانوان باردار و شیرده نمی‌توانند از لیزر کم‌توان استفاده کنند.

هر چند وقت یک‌بار باید درمان با لیزر کم‌توان را انجام بدهم؟

درمان باید حداقل به مدت شش ماه به صورت هفتگی تکرار شود. زمان‌بندی و طول دورۀ درمان به شدت و گستردگی ریزش مو بستگی دارد.

فهرست مطالب
مشاوره در واتساپ
پیمایش به بالا
مشاوره تلفنی