یکی از دغدغههای مهم افراد متقاضی کاشت مو، علی الخصوص خانمها، تراشیدن یا کچل کردن سر است. خوشبختانه با پیشرفت تکنیکها و تجهیزات کاشت مو انجام این کار بدون تراشیدن موی سر یا کوتاهی آن غیرممکن نیست. پزشک میتواند کاشت مو را با انواع روشهای FUT، FUE، DHI، Super FUE و میکروگرافت بدون تراشیدن یا کچل کردن کامل انجام دهد. مهمترین مزیت کاشت مو بدون کوتاهی، عدم تغییر طول مو و استایل آن است، اما در مقابل پزشک دید کمتری برای استخراج یا کاشت فولیکولها خواهد داشت و ممکن است زیباجو با مشکلاتی مانند تراکم پایین و احتمال بالاتر عفونت روبرو شود. در نظر داشته باشید که برای کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو نیاز به مهارت و دقت بالای پزشک و تیم او دارد. در نتیجه این پروسه زمان بر خواهد بود و هزینه بالاتری نیز خواهد داشت.
آیا باید برای کاشت، موهای سر را کامل تراشید؟
شرایط ایده آل هر پزشکی برای کاشت مو کوتاهی کامل نواحی اهدا کننده و گیرنده فولیکولها است. با این حال در برخی موارد، خصوصا برای خانمها و افردیکه به دلیل ملاحظات شغلی دوست ندارند موهای سر خود را کامل بتراشند میتوانند از پزشک خود بخواهند که بدون کوتاهی کاشت مو را انجام دهند. در اینصورت پزشک میتواند تنها بخشی از قسمت اهدا کننده را کوتاه کند تا ناحیه کوتاه شده توسط موهای اطراف پوشانده شود.
بایستی در نظر داشته باشید که فرایند استخراج و کاشت موهای بلند بسیار سختتر از موهای کوتاه است، به همین دلیل اغلب پزشکان توصیه میکنند فرد کاشت مو را حتما با کوتاهی انجام دهد. کوتاه کردن موها به طول ۱ الی ۲ میلیمتر این امکان را فراهم میکند تا پزشک راحتتر بتواند فولیکولهای سالم را از ناسالم جدا کرده و میزان موفقیت کاشت مو را افزایش دهد.
شرایط لازم برای کاشت مو بدون تراشیدن سر و کچل کردن
مانند همه درمانهای پزشکی کاشت مو بدون تراشیدن سر برای همه مناسب نیست. این روش به دلیل پیچیدگیها و زمانبر بودن، بیشتر به افرادی توصیه میشود که به دلیل شرایط شغلی یا شخصی نمیخواهند موهای خود را کامل بتراشند. در غیر این صورت توصیه میشود کاشت با کوتاهی انجام شود. متقاضیان کاشت مو بدون تراشیدن یا کوتاهی مو برای انجام این درمان بهتر است شرایط زیر را نیز داشته باشند:
- طاسی کم
- کاهش تراکم موها در یک ناحیه کوچک از سر
- موهای ضخیم با حداقل طول ۶ الی ۷ سانتیمتر
- انتظارات واقع بینانه
مزایا و معایب کاشت مو بدون تراشیدن یا کوتاهی
مزایا | معایب |
حداقل تغییرات استایل مو | تعداد گرافتهای محدود |
به حداقل رساندن جلب توجه دیگران | افزایش تعداد جلسات مورد نیاز برای کاشت |
نقاهت کوتاه | کاهش دید و دقت پزشک |
کاهش مشخص شدن عوارض | افزایش میزان بیحسی |
حفظ حریم خصوصی | نیازمند به تجربه بالا |
محبوبتر برای خانمها | افزایش ریسک ریزش شدید (Shock Loss) |
هزینه بالاتر |
همانطور که اشاره شد مهمترین مزیت کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو حفظ ظاهر مناسب شخص زیباجو است. با این حال این رویکرد کاشت مو مزایا و معایب دیگری نیز دارد که به شرح آنها میپردازیم.
مزایا
تکنیکها و تجهیزات جدید میتوانند با انجام کاشت مو بدون تراشیدن یا کوتاهی موها با مزایای زیر همراه باشند:
- فرد میتواند استایل و قد موهای طبیعی خود را در طول و بعد از کاشت مو حفظ کند.
- از آنجایی که نیازی به اصلاح نیست، این روش برای دیگران کمتر قابل توجه است. به فرد این امکان را میدهد که مدت کوتاهی پس از کاشت مو به سر کار خود بازگردد بدون اینکه مشخص شود این درمان را انجام دادهاست.
- از آنجایی که تعداد پیوندهایی که کاشته میشوند کمتر است، زمان بهبودی کلی کوتاهتر است.
- پوسته ریزی و زخمها بعد از کاشت در ناحیه درمان خیلی مشخص نخواهد بود.
- میتوانید این حقیقت را که کاشت مو انجام دادهاید خصوصیتر نگه دارید، زیرا شواهد بصری کمتری وجود دارد.
معایب
مانند هر فرایند پزشکی کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کچل کردن ممکن است با معایبی همراه باشد. سرعت کار، احتمال موفقیت، هزینه و تکنولوژیهای لازم ممکن است برای فرد مشکلاتی به همراه داشته باشد. معایب کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو عبارتند از:
- فقط تعداد محدودی گرافت مو قابل کاشت هستند.
- اگر به بیش از ۱۵۰۰ گرافت نیاز باشد، ممکن است کاشت مو در ۲ جلسه انجام شود.
- دید پزشک و تسلط او برای تغییرات پائین میآید.
- سرعت فرایند پائین آمده و در نتیجه میزان استفاده از بیحسی بیشتر میشود.
- کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو به تخصص بالایی نیاز دارد، بنابراین هزینه تیم پزشکی بیشتر میشود.
- خطر آسیب به ناحیه اهداکننده وجود دارد زیرا پزشک نمیتواند به خوبی این ناحیه را ببیند.
- هزینه کلی درمان بالاتر است.
نحوه انجام کاشت مو بدون تراشیدن یا کچل کردن سر
برای انجام کاشت مو بدون تراشیدن دو امکان وجود دارد:
- پزشک تنها موهای ناحیه اهداکننده و اطراف آن را کوتاه کرده و ناحیه گیرنده کوتاه نشود.
- پزشک هیچ قسمت از موهای سر چه در ناحیه اهداکننده و چه در ناحیه گیرنده را کوتاه نکند.
در حالت اول، موهای بلند اطراف ناحیه اهداکننده قسمتی را که کوتاه شدهاست را پنهان میکند و عملا مخاطب فرد متوجه کوتاهی یا تراشیدن قسمتی از موها نخواهد شد. سایر مراحل نحوه کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو مشابه کاشت با کوتاهی است:
- طراحی خط رویش مو
- آماده کردن ناحیه اهداکننده (باتوجه به تکنیک ممکن است نیاز باشد موها خیلی جزئی تراشیده شوند).
- استخراج فولیکولهای اهداکننده
- آمادهسازی و تفکیک گرافتها برای کاشت
- آمادهسازی ناحیه گیرنده
- کاشت گرافتها و فولیکولها در محل موردنظر
- پانسمان
تکنیکهای کاشت مو بدون تراشیدن یا کوتاهی مو
برای انجام کاشت مو بدون تراشیدن یا کوتاهی میتوان از روشها یا تکنیکهای مختلفی استفاده کرد. نحوه انجام و مراحل کاشت مو باتوجه به نیاز افراد و بهحداقل رساندن دوران نقاهت و دوری از کار هر روز بهتر میشوند. تکنیکهای مختلفی که میتوانند مدت نقاهت را کوتاهتر، ظاهر فرد در دوران نقاهت را زیباتر و طبیعیتر نشان دهند عبارتاند از:
- تکنیک FUT: برای کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو با کمک این تکنیک معمولا پزشک تنها بخشی از موهای ناحیه اهداکننده را کوتاه میکند. پس از استخراج نوار اهداکننده، موهای اطراف ناحیه کوتاه شده را پوشش میدهد. در انتها پزشک بدون هیچ کوتاهی در ناحیه گیرنده، گرافتهای استخراج شده را میکارد. البته اگر متقاضی اصرار داشته باشد که هیچ کوتاهی نداشته باشد پزشک این کار را بدون کوتاهی نیز انجام میدهد. البته در این صورت هزینه و پیچیدگی کاشت مو بسیار بیشتر خواهد شد.
- تکنیک FUE: برای کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو با این تکنیک پزشک تنها بخش کوچکی از ناحیه اهداکننده را کوتاه کرده و بدون هیچ کوتاهی در ناحیه گیرنده فرایند کاشت مو را انجام میدهد. این تکنیک بیشتر برای افرادیکه در ناحیه کوچکی دچار طاسی هستند قابل اجراست.
- تکنیک Super FUE: این روش کاملا مشابه با کاشت مو به روش FUE انجام میشود. تنها تفاوت این دو روش این است که در روش Super FUE تمامی مراحل توسط دستگاههای هوشمند و رباتیک انجام میشود. کوتاهی و میزان تراشیدن موها در این روش مشابه با FUE میتواند تغییر کند.
- تکنیک میکروگرافت: در این تکنیک نیز پزشک میتواند با تراشیدن بخشی از موهای ناحیه اهدا کننده دید کافی برای استخراج گرافتها ایجاد کند. سپس با کمک یک مته کوچک (پانچ الکتریکی) فرایند استخراج و کاشت میکرو گرافتها (۱ یا ۲ فولیکول مو) انجام میشود.
- تکنیک DHI: این یک روش گرانترین تکنیک کاشت مو است که میتواند فرایند کاشت مو را بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو انجام دهد. زیرا پروسه انجام کار زمانبر بوده و صفر تا صد کار توسط پزشک انجام میشود، در حالی که با برای انجام سایر تکنیکها تکنسینها نیز کمک میکنند. از بسیاری جهات، فرایند کاشت مو FUE و DHI یکسان است. تنها تفاوت آنها این است که در تکنیک FUE یک مرحله برای تفکیک گرافتها وجود دارد که این مرحله در تکنیک DHI حذف شدهاست.
هزینه کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو
برآورد نهایی هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلا این روش میتواند با تراشیدن یا کوتاهی جزئی ناحیه اهداکننده انجام شود که سرعت درمان را بالا برده و هزینه نهایی کاهش مییابد و یا اینکه بدون هیچ تراشیدن و کوتاهی در نواحی اهدا کننده و گیرنده انجام شود، که در نتیجه هزینه نهایی درمان بیشتر خواهد شد. بنابراین با توجه به موارد زیر هزینه نهایی کاشت مو به این روش تخمین زده میشود:
- تراشیدن یا کوتاهی جزئی ناحیه اهدا کننده
- تکنیک و تجهیزات لازم
- مهارت و تجربه پزشک
- هزینه تیم پزشکی
- هزینههای کلینیک
برای اطلاع دقیق از هزینه کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو در کلینیک کاشت تخصصی ابرو و مو ثمر میتوانید در واتساپ مشاوره کنید.
سخن آخر
اگرچه کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو امکانپذیر است اما به دلیل خطر ابتلا به عفونت، کاهش تعداد گرافتهای استخراج شده و دید نامطلوب پزشک توصیه میشود انجام نشود. در گذشته شاید تراشیدن سر در جامعه خیلی نامطلوب بود، اما امروزه خیلی از سلبریتیهای معروف موهای سر خود را کامل میتراشند. بنابراین اگر قصد انجام کاشت مو دارید توصیه میکنیم بدون هیچ دلواپسی و هراسی طبق نظر پزشک موهای خود را کوتاه کرده یا بتراشید، تا میزان موفقیت کاشت مو به حداکثر برسد.
سوالات متداول
آیا کاشت مو بدون تراشیدن یا کچل کردن سر خطرناک است؟
با این که کاشت مو عموما موفقیت آمیز و بدون عوارض است، این روش نیز مانند سایر درمانهای پزشکی ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد داشته باشد. مهمترین خطر این روش انتقال عفونت و نکروز بافت در ناحیه اهداکننده و گیرنده است.
چه کسانی نمیتوانند بدون تراشیدن سر یا کوتاهی کاشت مو انجام دهند؟
افرادیکه دچار طاسی زیادی هستند و نیازمند به بیش از ۳۰۰۰ گرافت مو داشته باشند نباید از این روش استفاده کنند. همچنین شایان ذکر است که اگر موهای فرد خیلی بلند نباشد پروسه کار امکانپذیر نخواهد بود (منبع).
آیا کاشت مو بدون کچل کردن سر با بیهوشی کامل انجام میشود؟
خیر، کاشت مو با هر روش و تکنیکی نیازی به بیهوشی ندارد و تنها با بیحسی موضعی و در برخی موارد همراه با آرامبخش انجام میشود.
آیا آقایان هم میتوانند کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو انجام دهند؟
بله، اگر میزان طاسی محدود و تعداد گرافتهای مورد نیاز برای کاشت مو کم باشد آقایان نیز میتوانند بدون تراشیدن سر یا کوتاهی، کاشت مو انجام دهند.
آیا میتوان بلافاصله بعد از کاشت مو به سرکار رفت؟
بله، تقریبا بعد از برطرف شدن بیحسی فرد میتواند به روتین سابق زندگی خود بازگردد. اما در نظر داشته باشید که تا خوب شدن التهاب و خراشها نباید فعالیت بدنی شدید داشته باشید تا عفونت وارد نواحی درمان نشود.
آیا کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو برای افرادیکه موهای نازکی دارند قابل انجام است؟
خیر، چون تسلط و دید پزشک در این روش پائین است برای کاشت مو باید موها ضخیم باشند، در غیر این صورت ممکن است حین استخراج یا کاشت فولیکولها به بافت پوست سر آسیب رسیده و نکروز ایجاد شود.
آیا کاشت مو بدون تراشیدن سر دردناک است؟
خیر، کاشت مو با یا بدون تراشیدن سر با بیحسی موضعی انجام میشود و فرد هیچگونه درد یا ناراحتی را هنگام کاشت احساس نخواهد کرد.
کاشت مو بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو چقدر طول میکشد؟
کاشت مو به این روش فرایندی زمانبر بوده و هر جلسه آن معمولا به ۶ الی ۸ ساعت زمان نیاز دارد.
آیا کاشت مو زنان بدون تراشیدن سر یا کوتاهی مو امکانپذیر است؟
بله، خانمها نیز میتوانند باتوجه به صلاحدید پزشک و نیاز به تغییرات محدود بدون کوتاهی مو یا تراشیدن سر کاشت مو انجام دهند.