کاشت مو به روش ترکیبی تنها در یک جلسه | مزایا، معایب+هزینه

کاشت مو به روش ترکیبی تنها در یک جلسه

کاشت مو به روش ترکیبی در واقع با ادغام دو تکنیک FUT و FIT در یک جلسه، از مزایای هر دو روش به‌صورت هم‌زمان استفاده می‌کند تا فرد به بیشترین تراکم ممکن از کاشت مو برسد. کاشت مو سوپر ترکیبی نیز با اضافه کردن موهای بدن یا BHT، تعداد گرافت‌های استخراج شده را بیشتر می‌کند. این رویکرد می‌تواند برای افرادی با الگوهای طاسی شدید یا محدودیت گرافت‌های اهداکننده درگیر هستند مفید باشد. تصمیم برای استفاده از کاشت مو به روش ترکیبی به عوامل مختلفی از جمله الگوی ریزش موی فرد، در دسترس بودن موهای اهداکننده و تخصص پزشک بستگی دارد.

کاشت مو ترکیبی چیست؟

کاشت مو ترکیبی چیست؟

معمولا کاشت مو به دو روش کلی FUT یا FIT انجام می‌شود. ادغام این دو تکنیک و استفاده هم‌زمان از دو روش FUT و FIT با نام کاشت مو ترکیبی شناخته می‌شود. یعنی در این روش از دو تکنیک استخراج واحد فولیکولی (FUE) و پیوند واحد فولیکولی (FUT) به صورت هم‌زمان استفاده می‌شود تا پزشک بتواند از مزایای هر دو تکنیک در عین حال بهره‌مند شود. به عنوان مثال، FUT می‌تواند تعداد بیشتری گرافت را در یک جلسه استخراج، در حالی که FUE امکان استخراج دقیق‌تر فولیکول‌ها را فراهم می‌کند، که می‌تواند مزایای زیادی داشته باشد. در FUE فولیکول‌های مو به طور مستقیم از ناحیه اهداکننده (معمولاً پشت یا کناره‌های سر) با استفاده از یک ابزار پانچ کوچک استخراج می‌شوند، سپس فولیکول‌ها در ناحیه گیرنده یا طاس کاشته می‌شود. در روش FUT که به عنوان روش نواری نیز شناخته می‌شود، ابتدا نواری از پوست ناحیه اهداکننده جدا شده و سپس به واحدهای فولیکولی یا گرافت‌های مجزا تقسیم می‌شود، سپس این گرافت‌ها در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند.

مزایا کاشت مو ترکیبی

کاشت مو ترکیبی با فراهم کردن مزایای کاشت مو به روش FUT و FIT به صورت همزمان می‌تواند میزان رضایت و موفقیت کاشت مو را افزایش دهد. سایر مزایای کاشت مو ترکیبی عبارت‌اند از:

  • افزایش میزان تراکم: تراکم نهایی پس از کاشت مو به روش ترکیبی بیشتر از کاشت مو به روش FUT یا FIT به صورت مجزا است. زیرا تعداد گرافت‌ها در کاشت مو ترکیبی افزایش یافته و اگر از موهای بدن یا BHT نیز استفاده شود، میزان تراکم به بیشترین مقدار ممکن خواهد رسید.
  • کاهش تعداد جلسات کاشت مو: اگر فرد گرافت‌های اهداکننده کافی برای کاشت مو نداشته باشد پزشک می‌تواند با ترکیب روش‌ها و استفاده از موهای بدن، کاشت مو با تراکم بالا را در یک جلسه انجام دهد.
  • نتایج ماندگار و طبیعی: کاشت مو به روش ترکیبی به دلیل کاهش ریسک آسیب به ناحیه اهداکننده و گرافت‌های استخراج شده می‌تواند ماندگاری بالایی داشته باشد. همچنین داشتن ظاهر طبیعی از دیگر مزایای کاشت مو است که توجه طرفداران این تکنیک را به خود جذب می‌کند.

کاندیداهای کاشت مو به روش ترکیبی

کاندیداهای کاشت مو به روش ترکیبی

یک کاندیدای مناسب برای کاشت مو ترکیبی معمولاً معیارهای خاصی دارد. به یاد داشته باشید که هر فردی منحصر به فرد است و آنچه برای یک فرد مناسب است ممکن است برای دیگری بهترین گزینه نباشد. مشورت با پزشک حاذق و بررسی دقیق شرایط موجود می‌تواند کمک کند تا بهترین روش کاشت مو انتخاب شود. در ادامه برخی از شرایط کاندیداهای مناسب کاشت مو ترکیبی را بیان می‌کنیم:

  • موی اهداکننده کافی: بیمار باید به مقدار کافی موی اهداکننده داشته باشد. اگر گرافت‌های پشت و کناره‌های سر مناسب نباشند نمی‌توان از روش ترکیبی برای کاشت مو استفاده کرد.
  • الگوی خاص ریزش مو: کاشت مو به روش ترکیبی گزینه ایده‌آلی برای برخی از الگوهای ریزش مو است. به عنوان مثال، افراد مبتلا به طاسی گسترده به تعداد بیشتری گرافت نیاز دارند که دستیابی به آن با ترکیب تکنیک‌هایی FUE و FUT ممکن است.
  • تمایل به حداکثر تراکم: ترکیب دو تکنیک FUE و FUT کمک می‌کند تا فرد به حداکثر تراکم ممکن از کاشت مو برسد. زیرا تعداد گرافت‌های به‌دست آمده از ادغام دو تکنیک FUE و FUT خیلی بیشتر از گرافت‌های به‌دست آمده از هر کدام از این تکنیک‌ها به‌صورت مجزا است.
  • مشکل نداشتن با برش، بخیه و اسکار: اگر متقاضی مشکل اسکار کلوئیدی جای زخم داشته باشد نباید از FUT برای کاشت مو استفاده کند. بدین ترتیب این فرد کاندیدای خوبی برای کاشت مو به روش ترکیبی نیست. همچنین اگر فرد نسبت به باقی ماندن جای اسکار حساس باشد نباید از روش ترکیبی برای کاشت مو استفاده کند. در نظر داشته باشید افرادی‌که پوست سرشان به دلیل ورزش یا ضخامت بالا، قابلیت ارتجاعی خوبی ندارد نمی‌توانند از تکنیک FUT برای کاشت مو خود استفاده کنند.
  • داشتن سلامت عمومی خوب: متقاضی باید از سلامت کلی خوبی برخوردار باشد، زیرا هر فرایند پزشکی با کمی عوارض و ریسک خطر همراه است. پزشک باید قبل از کاشت مو سابقه پزشکی و سلامت فرد را بررسی کند و در صورت عدم وجود مشکل خاصی، درمان را شروع کند.
  • داشتن انتظارات واقع بینانه: فرد باید انتظارات واقع بینانه‌ای از کاشت مو داشته باشد. اگرچه کاشت مو به روش ترکیبی کمک می‌کند که تراکم موها در ناحیه طاس و کم‌پشت بیشتر شود، اما نمی‌تواند تراکم را از یک حدی بالاتر ببرد.

آمادگی‌های قبل از کاشت مو به روش ترکیبی

اگر مراقبت‌های خاصی قبل از کاشت مو به روش ترکیبی رعایت شوند، مانند هر فرایند پزشکی دیگری احتمال دارد میزان موفقیت کاشت مو افزایش یافته و دوران نقاهت سریع‌تر و راحت‌تر سپری شود. در ادامه مراقبت‌های کلی که بهتر است قبل کاشت مو به روش ترکیبی رعایت شوند را معرفی می‌کنیم:

  • مشاوره با پزشک: مشورت با یک پزشک باتجربه کمک می‌کند تا شرایط متقاضی به خوبی بررسی شده و صلاحیت یا عدم صلاحیت او برای کاشت مو به روش ترکیبی تائید شود.
  • دادن آزمایش‌های لازم: معمولا پزشک قبل از کاشت مو از متقاضی آزمایش خون می‌گیرد تا سلامتی و فاکتورهای خونی لازم را بررسی کند. همچنین معمولا از متقاضیان بالای ۴۰ سال نوار قلب گرفته می‌شود تا سلامت قلب بررسی شود. نوار قلب ممکن است میزان استفاده از داروی بی‌حسی یا نوع آن را تغییر دهد.
  • اجتناب از سیگار و الکل: توصیه می‌شود حداقل از دو هفته قبل کاشت مو از استعمال سیگار و نوشیدن الکل اجتناب کنید. سیگار و الکل با اختلال در میزان گردش خون زمان بهبودی یا کنترل خونریزی حین کاشت را دچار مشکل می‌کنند.
  • قطع مصرف برخی داروها: ممکن است نیاز باشد مصرف برخی از داروها، مانند رقیق کننده‌های خون یا داروهای ضد التهابی، به صورت موقت قطع شود. زیرا این داروها نیز با تغییر غلظت خون ممکن است کنترل خونریزی حین کاشت مو را دچار مشکل کنند. زمان دقیق قطع مصرف داروها باید توسط پزشک مشخص شود اما معمولا توصیه می‌شود از دو هفته قبل کاشت مصرف این داروها قطع شود.
  • دوری از نور خورشید و آفتاب سوختگی: نور مستقیم خورشید و آفتاب سوختگی منجر به التهاب پوست شده و زمان نقاهت را بیشتر می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌شود پوست سر طی دو هفته قبل کاشت مو در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد.

نحوه انجام کاشت مو به روش ترکیبی

برای استخراج گرافت‌های اهداکننده در کاشت مو به روش ترکیبی از دو تکنیک FUE و FUT استفاده می‌شود. در ادامه مراحل مختلف این روش را معرفی می‌کنیم:

  1. طراحی خط رویش مو: ابتدا باتوجه به ظاهر صورت و اهداف متقاضی، خط رویش مو طراحی می‌شود. برای اینکه این طراحی نقصی نداشته باشد باید خط رویش به صورت زیگزاگی و ناصاف طراحی شود تا در انتها نتایج کاملا طبیعی به نظر برسند.
  2. بی‌حس کردن ناحیه درمان: ابتدا ناحیه اهداکننده برای استخراج گرافت‌ها بی‌حس می‌شود. پزشک ابتدا نواری از پوست سر را از پشت گوش‌ها یا بالای خط گردن با روش FUT برداشته تا از گرافت‌های آن برای کاشت مو استفاده کند. در ادامه با کمک یک پانچ مخصوص گرافت‌ها با روش FUE از سایر نواحی پوست سر به صورت رندوم و دانه‌ای استخراج می‌شوند. کاشت مو به روش ترکیبی کمک می‌کند تا پزشک بتواند حداکثر تعداد گرافت را با حداقل آسیب به ناحیه اهداکننده، استخراج کند. گرافت‌های نوار استخراج شده به روش FUT باید تفکیک شده و به صورت واحدهای مجزا جدا شوند. همچنین باتوجه به نوع روش FUE، گرافت‌های استخراج شده با این تکنیک نیز آماده‌سازی می‌شوند.
  3. آماده‌سازی گرافت‌ها: پس از استخراج گرافت‌ها پزشک باید قبل از کاشت تمامی بافت اضافی اطراف آن‌ها را برداشته و سپس گرافت را در ناحیه مورد نظر بکارد.
  4. آماده‌سازی ناحیه کاشت: حال باید ناحیه طاس برای کاشت مو آماده شود. بدین منظور پزشک مقداری بی‌حسی به این ناحیه اعمال می‌کند تا هیچ درد و ناراحتی هنگام کاشت فولیکول‌ها احساس نشود. پزشک برای کاشت ابتدا پوست سر را با قلم مخصوص سوراخ کرده و سپس گرافت‌های آماده شده را در ناحیه مورد نظر می‌کارد.
  5. پانسمان و بستن برش‌ها: بعد از اتمام کاشت برش ایجاد شده هنگام کاشت به روش FUT بسته شده و نواحی مورد استفاده در تکنیک FUE پانسمان می‌شود. این کار کمک می‌کند تا خونریزی کنترل شده و احتمال انتقال عفونت به حداقل برسد.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو به روش ترکیبی

رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی بعد از کاشت مو به روش ترکیبی علاوه‌بر افزایش میزان موفقیت کاشت مو می‌تواند گذراندن دوران نقاهت را ساده‌تر کند. در ادامه برخی از دستورالعمل‌هایی که پزشکان توصیه می‌کنند بعد از کاشت مو رعایت شوند را بیان می‌کنیم:

  • حفظ نظافت اسکار و خراش‌ها: معمولا توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از ایجاد عفونت در نواحی برش خورده یا پانچ شده تا سه روز محلول ضدعفونی کننده مخصوص روی سر اسپری شود. این محلول علاوه‌بر پیشگیری از انتقال عفونت به محل خراشیدگی و برش‌ها، کمک می‌کند زمان بهبودی این خراش‌ها تسریع شود.
  • حمام کردن: معمولا توصیه می‌شود فرد حدوداً ۱ الی ۳ روز بعد کاشت مو حمام کند. بعد از گذشت این زمان و بسته شدن نسبی زخم‌ها فرد می‌تواند سر و بدن خود را در حمام بشوید. توصیه می‌شود در یک سطل کوچک مقداری آب و شامپو را مخلوط کنید تا کف ایجاد شود. سپس این کف را از فاصله نزدیک به آرامی روی پوست سر بریزید و در انتها با کمک همان سطل آبکشی کنید. به هیچ وجه تا تثبیت نشدن کامل گرافت‌های کاشته شده زیر دوش نروید. فشار آب دوش ممکن است موجب درآمدن و جابجایی گرافت‌ها شده و موفقیت کاشت مو را به خطر بیاندازد.
  • خشک کردن موها: برای خشک کردن موها به هیچ وجه از ماساژ حوله روی سر یا سشوار استفاده نکنید. هر دو این کارها ممکن است موجب آسیب به ریشه فولیکول و از دست رفتن آن شوند.
  • مصرف داروها: معمولاً به منظور جلوگیری از بروز عفونت و کاهش درد باید آنتی‌بیوتیک و مسکن مصرف شود. متقاضی باید داروها را طبق تجویز پزشک مصرف کند تا بدون هیچ مشکلی دوران نقاهت سپری شود.
  • اجتناب از الکل و سیگار: توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از اختلال در گردش خون به مدت دو هفته بعد کاشت مو به روش ترکیبی از الکل و سیگار دوری کنید. الکل و سیگار با اختلال در گردش خون، میزان خونرسانی به فولیکول‌های کاشته شده را مختل کرده و احتمال از دست رفتن گرافت‌ها را بیشتر می‌کنند.
  • دوری از نور مستقیم خورشید: نور مستقیم خورشید ممکن است موجب افزایش التهاب و طولانی شدن زمان نقاهت شود. به همین دلیل توصیه می‌شود حداقل به مدت یک ماه زیر نور مستقیم خورشید نایستید.
  • ورزش و فعالیت سنگین ممنوع: ورزش سنگین و فشار فیزیکی ممکن است روند بهبودی زخم‌ها و خراشیدگی‌ها را طولانی‌تر کند. همچنین تعریق ناشی از فعالیت شدید ممکن است موجب بروز عفونت شود. به همین دلیل توصیه می‌شود حداقل تا یک ماه بعد کاشت مو هیچ فعالیت سنگینی انجام نشود.
  • شانه کردن: معمولاً توصیه می‌شود تا قبل از تثبیت کامل گرافت‌ها در جای خود موها را شانه نکنید. دست زدن به موها و شانه کردن ممکن است موجب حرکت ریشه گرافت کاشته شده شود و میزان موفقیت درمان را به خطر بیاندازد.
  • اجتناب از فرایندهای زیبایی و آرایشی مو: توصیه می‌شود قبل از گذشت یک سال و تکمیل چرخه رشد تمامی گرافت‌های کاشته شده موها را رنگ نکنید و یا فرایندهای شیمیایی احیا و صافی انجام ندهید. اگر موها قبل از تثبیت گرافت‌های کاشته شده در معرض مواد شیمیایی قرار بگیرند ممکن است دچار آسیب شده و از دست بروند.

معایب کاشت مو به روش ترکیبی

کاشت مو به روش ترکیبی در کنار مزایایی که دارد معایبی نیز دارد که فرد باید قبل از انتخاب این تکنیک به درستی از معایب آن آگاه باشد.

  • افزایش زمان کاشت: کاشت مو به روش ترکیبی چون از ادغام دو تکنیک FUE و FUT استفاده می‌کند پروسه انجام آن طولانی‌تر می‌شود.
  • پیچیدگی زیاد: پروسه کاشت مو به روش ترکیبی به دلیل همزمانی اجرا چند تکنیک پیچیدگی بیشتری دارد؛ به همین دلیل نیاز است که پزشک مهارت و دقت بالایی داشته باشد.
  • هزینه بیشتر: به دلیل افزایش زمان پروسه و نیاز به تخصص بالای پزشک، هزینه کاشت مو به روش ترکیبی بیشتر از هزینه کاشت با تکنیک‌های FUE و FUT به صورت مجزا است.

عوارض کاشت مو به روش ترکیبی

به طور کلی عوارض کاشت مو به روش ترکیبی مشابه با عوارض کلی این درمان است و معمولاً موقتی هستند. یعنی پس از گذراندن دوران نقاهت عوارض ایجاد شده ناشی از کاشت مو برطرف می‌شوند.

  • درد
  • عفونت
  • فولیکولیت
  • افلوویوم
  • نکروز بافت در ناحیه گیرنده یا اهدا کننده
  • ریزش مو شوک

هزینه کاشت مو به روش ترکیبی

هزینه کاشت مو به روش ترکیبی بسته به عوامل مختلفی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. این موارد ممکن است شامل مکان کلینیک، تجربه و شهرت پزشک، پیچیدگی فرایند کاشت و خدمات اضافی کلینیک باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه و قیمت کاشت مو پیشنهاد می‌کنیم مقاله لینک شده را مطالعه نمائید.

سخن آخر

اگر فرد به بیش از ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ گرافت برای پوشش نواحی طاس سر نیاز داشته باشد نمی‌توان همه گرافت‌ها را در یک جلسه کاشت با روش FUE یا FUT استخراج کرد. برای حفظ سلامت بافت‌ها در ناحیه اهدا کننده پزشک می‌تواند از ترکیب دو روش FUE و FUT برای کاشت مو استفاده کند. همچنین با اضافه کردن روش BHT و استفاده از موهای بدن می‌توان به حداکثر تراکم ممکن از کاشت مو در یک جلسه رسید. به همین دلیل کاشت مو ترکیبی به یکی از محبوب‌ترین تکنیک‌های کاشت مو در دنیا تبدیل شده است.

سوالات متداول

آیا بیشترین تراکم مو با کاشت مو ترکیبی حاصل می‌شود؟

بله، نسب به روش‌های FUE و FUT به صورت مجزا، کاشت مو به روش ترکیبی می‌تواند بیشترین تراکم ممکن را ایجاد کند.

مدت زمان انجام کاشت مو به روش ترکیبی چقدر است؟

معمولا کاشت مو بین ۴ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد اما کاشت مو به روش ترکیبی کمی بیشتر زمان می‌برد و ممکن است تا ۱۲ ساعت نیز طول بکشد. در عوض متقاضی می‌تواند طی یک جلسه به بیشترین تراکم ممکن از کاشت مو برسد. مدت زمان انجام کاشت مو به عوامل مختلف دیگری از جمله تعداد گرافت‌های مورد نیاز و سطح مهارت پزشک بستگی دارد.

چه مدت بعد از کات مو به روش ترکیبی می‌توان موها را کوتاه کرد؟

اگرچه بعد از گذشت ۳ هفته گرافت‌های کاشته شده به روش ترکیبی در جای خود تثبیت می‌شوند و فرد می‌تواند موها را کوتاه کند، با این حال بهتر است کمی بیشتر صبر کنید و پس از گذشت سیکل کامل ریزش و رشد موها آن‌ها را کوتاه کنید.

آیا بهترین روش کاشت مو تکنیک ترکیبی است؟

خیر، انتخاب بهترین روش برای کاشت مو به عوامل مختلفی مانند شدت تغییرات مورد نیاز، سلامت گرافت‌ها در ناحیه اهداکننده، شدت طاسی و قابلیت ارتجاعی پوست متقاضی بستگی دارد. مثلا برا فردی که ریزش و طاسی کمی در کنار شقیقه‌ها دارد تکنیک FUE به تنهایی می‌تواند او را نتایج دلخواه برساند و نیازی به کاشت به روش ترکیبی نخواهد داشت.

آیا باید قبل از کاشت مو به روش ترکیبی موها را کامل تراشید؟

به دلیل اینکه پزشک از ترکیب دو تکنیک FUE و FUT برای کاشت مو با این روش استفاده می‌کند بهتر است کل موهای سر تراشیده شوند تا کنترل نواحی اهداکننده در هر دو تکنیک راحت‌تر شود.

آیا کاشت مو به روش ترکیبی درد دارد؟

خیر، برای کاشت مو به هر روشی پزشک معمولا از بی‌حسی موضعی برای به حداقل رساندن درد و ناراحتی متقاضی استفاده می‌کند.

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی چیست؟

اگر پزشک در کنار ترکیب دو تکنیک FUE و FUT از موهای بدن و روش BHT نیز برای استخراج گرافت‌ها استفاده کند به آن کاشت مو به روش سوپر ترکیبی گفته می‌شود.

فهرست مطالب
پیمایش به بالا
مشاوره رایگان