کاشت مو به روش FUT یا FUE روشهای درمان دائمی طاسی و ریزش موی شدید هستند. در کاشت مو به روش FUT واحدهای فولیکولی مو (گرافتها) به صورت نواری از پشت سر یا گوش فرد برداشته میشود، اما در کاشت مو به روش FUE گرافتهای مورد نیاز برای کاشت به صورت دانهای از نواحی مختلف سر و بدن متقاضی استخراج میشوند. برای انتخاب اینکه کدام تکنیک بهتر است باید شرایط فیزیکی، شدت طاسی، تراکم موها و اهداف متقاضی بررسی شده سپس گزینه مناسب انتخاب شود. هر دو این روشها از تکنیکهای پرتقاضا و موفق کاشت مو هستند که اگر فرد آنها را تحت نظر یک پزشک متخصص و باتجربه انجام دهد دوران نقاهت آنها کوتاه بوده و عوارض جانبی طولانی مدتی به همراه نخواهند داشت.
کاشت مو به روش FUT چیست؟
کاشت مو با تکنیک FUT (پیوند واحد فولیکولی یا برداشتن نوار خطی) با برداشتن نواری از پوست پشت سر، انجام میشود. سپس این نوار با ابزارهای مخصوص جراحی به بخشهای کوچکتر تقسیم میشود تا گرافتها یا واحدهای فولیکولی اهداکننده استخراج شوند. در ادامه با جداسازی بافت و پوست از گرافتها، آنها را برای کاشت در نواحی طاس آماده میکنند. طول و عرض نوار برداشته شده باتوجه به قابلیت ارتجاعی پوست سر و تعداد گرافتهای مورد نیاز برای پوشش نواحی طاس سر محاسبه میشود. مثلاً اگر به حدود ۲۰۰۰ گرافت نیاز داشته باشیم و تراکم مو گرافت۸۰/cm۲ باشد، نواری به طول حدود ۲۵ سانتیمتر و عرض یک سانتیمتر برداشته میشود(منبع).
مزایا و معایب کاشت مو به روش FUT
مزایا | معایب |
---|---|
نتایجی دائمی | تهاجمیتر |
ظاهری طبیعی و مشابه با موهای طبیعی | داشتن درد و نقاهت بیشتر |
پوشش مناطق بزرگ طاسی تنها در یک جلسه | عدم قابلیت استخراج موهای بدن |
احتمال کم آسیب به گرافتها | احتمال ایجاد اسکار کلوئیدی |
زمان کاشت کوتاهتر | احتمال ریزش مو ناگهانی یا افلوویوم در ناحیه اهداکننده و گیرنده |
هزینه مقرونبهصرفهتر | احتمال کشیدگی پوست سر |
مزیت اصلی کاشت مو به روش FUT این است که میتوان تعداد گرافت بالایی را در یک جلسه استخراج کرد. همچنین نیازی به تراشیدن کل موهای سر ندارد و تنها کافیست که موهای نوار اهداکننده و اطراف آن کوتاه شوند. نتایج دائمی با ظاهر طبیعی، سرعت بالای پروسه کاشت، کاهش خطر آسیب به گرافتها حین استخراج و هزینه مقرونبهصرفه از مزایای کاشت مو به روش FUT هستند. در مقابل یکی از مهمترین معایب کاشت مو به روش FUT نیاز به برش و ایجاد اسکار هنگام استخراج گرافتهای اهداکننده است. افزایش شدت تهاجم، بیشتر شدن درد و نقاهت، افزایش احتمال باقی ماندن جای زخم کلوئیدی، افزایش احتمال ریزش مو در نواحی درمان و افزایش کشیدگی پوست بعد از بخیه زدن برشها از معایب این روش کاشت مو هستند.
آمادگیهای لازم برای کاشت مو به روش FUT
لازم است قبل از انجام کاشت مو مجموعهای از دستورالعملها رعایت شوند تا میزان موفقیت کاشت مو بالا رفته و دوره نقاهت سهلتر و کوتاهتر شود. در ادامه آمادگیهای لازم برای کاشت مو به روش FUT را بررسی میکنیم:
- حداقل از ۲۴ ساعت قبل کاشت مو نباید دخانیات استعمال شوند. سیگار کشیدن میتواند بر بهبود زخم تأثیر بگذارد و در نتیجه زمان بهبودی بیشتر میشود. همچنین دخانیات با کاهش اکسیژن خون و اختلال در خونرسانی ممکن است روند کاشت مو را دچار مشکل کند. بنابراین توصیه میشود استعمال سیگار را متوقف کنید یا اگر قادر به انجام آن نیستید، آن را به طور موقت ترک کنید.
- روز قبل از کاشت مو حتما استحمام کنید و موهای خود را مثل همیشه بشوئید. اما بعد حمام از هیچ ماده خارجی برای حالت دادن یا تقویت موها استفاده نکنید.
- حداقل از سه روز قبل از کاشت مو الکل ننوشید. نوشیدن الکل با رقیق کردن و کاهش انعقاد خون احتمال خونریزی را افزایش داده و کنترل فرایند کاشت را پیچیدهتر میکند.
- قبل از کاشت موهای خود را کوتاه نکنید. باید اجازه دهید موهای ناحیه اهداکننده رشد کند تا طول کافی برای استخراج و کاشت وجود داشته باشد. خود پزشک یا تیم درمان قبل از کاشت مو مقداری از نواحی اهداکننده را کوتاه میکنند تا طول موها به ۲ میلیمتر برسد و پس از استخراج گرافتهای مورد نیاز موهای بلندتر اطراف نوار بخیه شده را پوشش خواهند داد.
- حدود یک یا دو هفته قبل از کاشت مو پوست سر خود را ماساژ دهید. این کار را حداقل ۱۰ دقیقه و حداکثر ۳۰ دقیقه در روز میتوانید انجام دهید. این کار به نرم شدن پوست، افزایش قابلیت ارتجاعی و بهبود گردش خون میشود. درنتیجه پروسه کاشت مو و نقاهت آن خیلی آسانتر طی میشوند.
- با توجه به درجه ریزش مو ممکن است پزشک به شما بگوید قبل کاشت مو از داروهایی مانند ماینوکسیدیل استفاده کنید. اگر کاشت مو محدود به راس (تاج) سر شما باشد، ممکن است این مورد نیاز نباشد. همچنین ممکن است به شما توصیه شود که از قبل آنتیبیوتیک مصرف کنید تا از خطر عفونت جلوگیری شود. مصرف آنتیبیوتیک ممکن است بعد از کاشت نیز تجویز شود.
- همه متقاضیان باید قبل از کاشت مو، آزمایش خون انجام دهند. همچنین اگر سن شما بالاتر از ۴۵ سال و بیشتر باشد، ممکن است برخی کلینیکها از شما بخواهند که آزمایشهایی مانند نوار قلب را از قبل انجام دهید.
- از دو هفته قبل کاشت مو مصرف آسپرین یا هر داروی ضد التهابی را متوقف کنید. این داروها ممکن است با اختلال در روند انعقاد خون، پروسه استخراج و کاشت گرافتها را مشکل کنند. همچنین در این دو هفته از مصرف داروهای ضد افسردگی، بتا بلوکرها و داروهای رقیق کننده خون اجتناب کنید.
- مصرف هرگونه مکمل مولتی ویتامین/معدنی یا مکملهای گیاهی مانند جینکو بیلوبا را دو هفته قبل از عمل قطع کنید. این مکملها نیز ممکن است با اختلال در روند انعقاد خون پروسه استخراج و کاشت گرافتها را دچار مشکل کنند.
نحوه انجام کاشت مو به روش FUT
برای کاشت مو به روش FUT ابتدا باید قابلیت ارتجاعی پوست بررسی شود تا پزشک بتواند طول و عرض نوار اهداکننده را مشخص کند. معمولا پزشکان از تکنیک Mayer and Paul برای اندازهگیری کشسانی پوست سر استفاده میکنند(منبع). برای این کار دو نقطه به فاصله ۵۰ سانتیمتر در دو طرف سر انتخاب میشوند و پوست سر این نوار بین انگشتان شست راست و چپ فشرده میشود. فاصله بین دو نقطه دوباره در حالی که پوست سر فشرده است اندازهگیری میشود. هر چه اختلاف بین این دو عدد بیشتر باشد قابلیت کشسانی پوست بیشتر بوده و پزشک میتواند نوار را با طول و عرض بیشتری استخراج کند. در ادامه سایر مراحل نحوه کاشت مو به روش FUT را معرفی میکنیم:
- طراحی خط رویش مو: خط رویش مو هر فردی باتوجه به شکل و عضلات صورت طراحی میشود. این خط باید به گونهای باشد که طبیعیترین حالت ممکن را بعد از کاشت ایجاد کند.
- بیحسی موضعی: در این مرحله ناحیه درمان با کمک بیحسی موضعی برای استخراج نوار اهداکننده آماده میشود. بیحسی کمک میکند تا فرد هیچگونه درد و ناراحتی در طول پروسه کاشت مو احساس نکند. معمولا از محلول لیدوکائین به همراه مقداری آدرنالین برای بیحسی ناحیه اهداکننده استفاده میشود.
- برداشتن نوار اهداکننده: نواری از پوست سر با طول و عرضی متناسب با قابلیت ارتجاعی پوست استخراج میشود.
- بخیه زدن محل برش: پس از برداشتن نوار محلهای بریدگی بخیه میشوند تا جلوی خونریزی گرفته شود. اگر پوست قابلیت ارتجاعی خوبی نداشته باشد یا طول و عرض نوار بهدرستی محاسبه نشده باشد ممکن است بخیه زدن مشکل شده و خونریزی افزایش یابد.
- آمادهسازی گرافتها: در این مرحله بافت، خون و پوست اضافی از گرافتهای مورد نیاز برای کاشت مو جدا میشوند. شایان ذکر است که نباید به فولیکول مو آسیب برسد. آسیب دیدن فولیکول ممکن است منجر به از دست رفتن آن و کاهش موفقیت کاشت مو شود.
- کاشت تارهای مو: بعد از آمادهسازی گرافتها و تقسیم مناسب هر گرافت به تعداد تار موی لازم، مرحله کاشت مو شروع میشود. پزشک با ایجاد سوراخهای مینیاتوری تار موها را در نواحی مشخص شدن میکارد. هرچه دقت و مهارت پزشک بیشتر باشد و تار موها را با زاویه درستی داخل پوست سر بکارد، نتیجه نهایی طبیعیتر دیده خواهد شد.
- پانسمان: در انتها نواحی اهداکننده و گیرنده به طور مناسب پانسمان میشوند تا از احتمال انتقال عفونت جلوگیری شود.
مراقبتهای بعد از کاشت مو به روش FUT
مراقبت بعد از کاشت مو | توضیحات |
---|---|
شستشو | بین ۱ الی ۳ روز بعد از عمل شستشو انجام میشود. |
نحوه خوابیدن | حداقل تا ۴ روز برای کاهش تورم به صورت نیمهنشسته بخوابید. |
مصرف دارو | برای کنترل درد و جلوگیری از عفونت داروها به موقع مصرف شوند. |
شانه زدن موها | بعد از ۷ الی ۱۰ روز میتوانید موهای خود را به آرامی شانه کنید. |
مواجهه با نور خورشید | حداقل تا دو ماه زیر نور مستقیم و شدید خورشید قرار نگیرید. |
استفاده از لوازم حرارتی | بعد از شش ماه میتوانید از لوازم حرارتی و سشوار با باد گرم استفاده کنید. |
انجام فرایندهای شیمیایی زیبایی | بعد از یکسال میتوانید رنگ، لایت یا سایر کارهای زیبایی شیمیایی را انجام دهید. |
رعایت مراقبتهای لازم بعد از کاشت مو میتواند به شما کمک کند تا سریعتر و راحتتر دوران نقاهت را پشت سر بگذارید. در ادامه برخی از مواردیکه باید بعد از کاشت مو به روش FUT رعایت شوند را معرفی میکنیم. توجه داشته باشید که این دستورالعملها کلی هستند و ممکن است برخی نکات پس از مشاوره با پزشک تغییر کنند:
- شستشوی موها: زمان شستشوی موها میتواند باتوجه به شرایط بیمار بین ۱ الی ۳ روز بعد از کاشت مو باشد. هنگام شستشو در این سه روز نباید به هیچ وجه پوست سر و ناحیه کاشت را لمس کنید. بهتر است در یک سطل کوچک مقداری آب و شامپو را مخلوط کنید تا کف ایجاد شود. سپس کفها را از فاصله نزدیک روی سر خود بریزید. برای شستن کفها نیز آب تمیز را مجددا با یک سطل کوچک از فاصله نزدیک روی سر بریزید تا هیچ آسیبی به تا موهای کاشته شده وارد نشود.
- خشک کردن موها: بعد از حمام نمیتوانید مثل گذشته حوله را روی سر فشار داده و با حرکات شدید دست آب موها را بگیرید. بهتر است با گذاشتن و برداشتن یک حوله کوچک آب موها را بگیرید. به هیچ وجه از سشوار یا سایر لوازم حرارتی برای خشک کردن و تغییر استایل مو استفاده نکنید.
- کنترل درد: برای تسکین درد میتوانید از داروهای بدون نسخه استفاده کنید. معمولا درد در ناحیه اهداکننده بیشتر از گیرنده است ولی با مصرف مسکنهای بدون نسخه برطرف میشود.
- بهبود تورم: شما ممکن است در ۳ الی ۴ روز اول شاهد افزایش تورم پیشانی و زیر چشمها باشید. نگران نباشید این تورم نهایتا بعد از یک هفته کاملا برطرف میشود. با تجویز پزشک میتوانید از آمپول دگزامتازون برای کنترل التهاب استفاده کنید. خوابیدن به صورت نیمهنشسته نیز میتواند به کاهش تورم بعد از کاشت مو کمک کند.
- تسکین خارش: خارش بعد از کاشت مو نشانه رایج و خوبی است. در واقع بهبود بافتها منجر به خارش میشود؛ اما نباید به هیچ وجه سر و ناحیه کاشت یا استخراج تارهای مو را بخارانید. زیرا ممکن است با جابجایی یا درآمدن ریشه فولیکولها میزان موفقیت کاشت مو کاهش یابد.
عوارض کاشت مو به روش FUT
عوارض کاشت مو به روش FUT معمولا موقتی هستند و پس از مدتی کاملا برطرف میشوند. همچنین احتمال بروز این عوارض در افراد مختلف متفاوت است و نمیتوان گفت که همه این عوارض بعد از کاشت مو نمود پیدا میکنند. به طور کلی برخی از عوارض احتمالی کاشت مو به روش FUT عبارتاند از:
- عفونت
- غیر طبیعی شدن موهای کاشته شده
- ایجاد برآمدگی اسکار یا جای زخم
- التهاب فولیکولهای مو (فولیکولیت)
- احتمال ریزش مو شوک یا ناگهانی و شدید (ناحیه اهداکننده و کاشت)
- خونریزی
- تورم
- درد
- بی حسی در ناحیه اهداکننده
- ایجاد کیست
هزینه کاشت مو به روش FUT
برآورد هزینه نهایی کاشت مو به روش FUT یا هر تکنیک دیگری بستگی به عوامل مختلفی مانند تعداد گرافتهای کاشته شده، هزینههای تیم پزشکی و کلینیک، مدت زمان انجام کاشت و تعداد جلسات مورد نیاز متغیر است. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله قیمت کاشت مو را مطالعه نمائید.
کاشت مو به روش FUE چیست؟
FUE یا استخراج واحد فولیکولی یک فرآیند کاشت مو است که با استخراج فولیکولهای سالم از ناحیه اهداکننده سر (معمولاً پشت سر و گوشها) و کاشت آنها در ناحیه طاس انجام میشود. استخراج فولیکولها با این روش به صورت دانهدانه انجام میشود به همین دلیل نیازی به برش و بخیه ندارد. به همین دلیل کاشت مو به روش FUE کمتهاجمیترین روش کاشت مو است و با پیشرفتهتر شدن تجهیزات آن روزانه از شدت تهاجمی بودن آن کاسته میشود.
مزایا و معایب کاشت مو به روش FUE
مزایا | معایب |
---|---|
کمتر شدن شدت تهاجم فرایند کاشت مو | پروسه استخراج گرافت زمانبر |
نقاهت کوتاه | احتمال آسیب به گرافتها و از دست رفتن آنها |
نتایج دائمی و بسیار شبیه به موهای طبیعی | کیفیت پایینتر گرافتهای استخراج شده |
تراکم بالا | قابلیت استخراج تعداد کمتر گرافت در یک جلسه |
قابلیت استخراج از موهای قسمتهای مختلف بدن | گرانتر از روش FUT |
مزیت اصلی کاشت مو به روش FUE این است که بدون نیاز به برش یا بخیه انجام میشود. عدم نیاز به برش احتمال خونریزی را به حداقل رسانده، اسکاری باقی نمیگذارد و مدت زمان نقاهت بعد از کاشت مو را به حداقل میرساند. همچنین به دلیل ایجاد برشهای مینیاتوری، فولیکولها میتوانند در نزدیکترین فاصله بههم کاشته شده و نتایج نهایی تراکم بالایی داشته باشند. شایان ذکر است که این روش قابلیت استخراج از موهای قسمتهای مختلف بدن را دارد و پزشک میتواند علاوه بر موهای سر از مو صورت، سینه و شرمگاهی نیز برای کاشت مو استفاده کند. این مزیت نیز کمک میکند تا کاشت مو با تراکم بالایی انجام شود. مهمترین چالش و از معایب اصلی کاشت مو به روش FUE محدودیت در تعداد گرافتهای استخراج شده از ناحیه اهداکننده است.
آمادگیهای لازم برای کاشت مو به روش FUE
تقریبا آمادگیهای لازم برای کاشت مو به روش FUE مشابه با روش FUT است. تمامی مواردی که درباره استعمال دخانیات، نوشیدن الکل، داروها، نور خورشید که در بالا اشاره کردیم برای کاشت مو به روش FUE نیز باید رعایت شوند. این آمادگیها با کاهش ریسک خطرات میزان موفقیت را بالا برده و گذراندن دوران نقاهت را سادهتر میکنند.
نحوه انجام کاشت مو به روش FUE
کاشت مو به روش FUE برخلاف روش FUT محدودیتی راجعبه میزان قدرت ارتجاعی پوست ندارد، یعنی ورزشکاران، افرادیکه قابلیت ارتجاعی پوستشان خیلی کم است و افراد مستعد به اسکار کلوئیدی نیز میتوانند بدون هیچ نگرانی بابت برش و بخیه کاشت مو را انجام دهند. طراحی خط رویش و بیحسی مورد نیاز برای کاشت مو به روش FUE مشابه با روش FUT انجام میشود. سایر مراحل کاشت مو به روش FUE عبارتاند از:
- استخراج گرافتهای اهداکننده: باتوجه به نوع تکنیک، اهداف مراجع و میزان گرافت مورد نیاز فرایند، استخراج گرافتهای اهداکننده از نواحی مختلف سر و بدن انجام میشود.
- آمادهسازی گرافتها (در صورت نیاز): بعد از استخراج گرافتها حالا نوبت به آمادهسازی و جدا کردن بافت و پوست اضافی از گرافتهاست. در این مرحله با توجه به تکنیک و تجهیزات استفاده شده ممکن است نیاز باشد گرافتها آمادهسازی شده و به صورت تارهای مو از یکدیگر جدا شوند؛ و یا اینکه ممکن است بدون نیاز به هیچ آمادهسازی در ناحیه مورد نظر کاشته شوند (روش DHI).
- کاشت تارهای مو: بعد از اتمام آمادهسازی گرافتها و تارهای مو مرحله کاشت شروع میشود. برای کاشت تارهای مو پزشک مشابه با تکنیک FUT ابتدا سوراخهایی روی پوست سر ایجاد میکند و در ادامه تار موهای آماده شده را در محل مورد نظر میکارد.
- پانسمان: در انتها یک پانسمان سبک در حدیکه از ورود عفونت و آلودگیهای محیطی به داخل برشهای مینیاتوری جلوگیری کند روی ناحیه اهداکننده و کاشت گذاشته میشود. معمولا فرد میتواند هنگام رفتن به اولین حمام این پانسمان را بردارد.
مراقبتهای بعد از کاشت مو به روش FUE
نحوه انجام مراقبتهای بعد از کاشت مو به روش FUE نیز مشابه با مراقبتهای بعدی کاشت مو به روش FUT است و فرد باید نکات ذکر شده در بالا را برای شستشو، مصرف داروها، دستورالعملهای مصرف دارو و موارد ممنوعه را به درستی رعایت کند. رعایت این موارد کمک میکنند تا میزان موفقیت کاشت مو بالا رفته و دوران نقاهت در سریعترین زمان ممکن سپری شود.
عوارض کاشت مو به روش FUE
عوارض کاشت مو به روش FUE تقریبا مشابه با عوارض ذکر شده در کاشت مو به روش FUT است. شایان ذکر است که احتمال بروز همه این عوارض خیلی نادر است و همچنین بیشتر عوارض کاشت مو موقتی و زودگذر هستند. یعنی این عوارض پس از سپری کردن دوران نقاهت و رعایت دستورالعملهای مراقبتی کاملا بهبود مییابند.
هزینه کاشت مو به روش FUE
قیمت کاشت مو به روش FUE چون به زمان و جلسات بیشتری برای رسیدن به یک تراکم مشخص نیاز دارد، بیشتر از هزینه کاشت مو به روش FUT خواهد بود. سایر عوامل موثر بر هزینه نهایی کاشت مو به روش FUT مانند هزینه تیم پزشکی، تعداد گرافتها، تعداد جلسات و… نیز میتوانند
کاشت مو به روش FUT بهتر است یا FUE
انتخاب بهترین روش کاشت مو برای هر فرد یا بررسی اینکه کاشت مو به روش FUT بهتر است یا FUE باید شرایط و اهداف متقاضی بررسی شود و سپس تکنیک کاشت انتخاب شود. همانطور که پیشتر بررسی کردیم هر دو تکنیک FUT و FUE مزایا و معایب مختلفی دارند و پزشک باید باتوجه به بررسی همه جوانب بهترین راه را انتخاب کند. معمولا برای کاشت مو در شرایط طاسی شدید از تکنیک FUT استفاده شود تا پزشک بتواند در کوتاهترین زمان ممکن به بیشترین تراکم از کاشت مو برسد. اما در مواردیکه طاسی شدید نیست برای کاهش زمان نقاهت و رسیدن به طبیعیترین نتیجه از کاشت مو به روش FUE استفاده میشود. در جدول زیر مقایسه کلی این دو روش را میبینید:
کاشت مو به روش FUT | کاشت مو به روش FUE |
---|---|
زمان مورد نیز برای کاشت کمتر | زمان پروسه استخراج و کاشت بیشتر |
قابلیت استفاده از موهای سایر نقاط بدن | قابلیت استخراج فقط موهای سر |
تعداد جلسات کاشت مو کمتر | نیاز به جلسات بیشتر برای رسیدن به حداکثر تراکم |
احتمال بروز عوارض بیشتر | احتمال بروز عوارض کمتر (کمتر تهاجمی) |
هزینه کمتر | هزینه بیشتر |
تکنیک قدیمی | پیشرفت روزافزون تکنیک کاشت و تجهیزات |
زمان نقاهت بیشتر | زمان نقاهت کمتر |
نیاز به تراشیدن بخشی از موهای ناحیه اهداکننده | نیاز به تراشیدن تمامی موهای ناحیه اهداکننده |
نتیجهگیری
پروسه کاشت مو به روش FUT و FUE مشابه است و تنها تفاوت این تکنیکها در نحوه استخراج گرافتهای اهداکننده تارهای مو است. در تکنیک برش نواری یا FUT پزشک یک نوار از ناحیه اهداکننده را برای استخراج گرافتها انتخاب میکند اما در تکنیک FUE فولیکولهای اهداکننده به صورت دانهبهدانه از نواحی مورد نظر در سر یا بدن فرد استخراج میشوند. یک پزشک حاذق و باتجربه باتوجه به شرایط و اهداف متقاضی روش مناسب کاشت مو یا ریش را انتخاب میکند.
سوالات متداول
ماکزیمم تعداد گرافتها در یک جلسه کاشت مو به روش FUT یا FUE چقدر است؟
به طور متوسط تعداد گرافتهای استخراج شده در کاشت مو به روش FUT نسبت به FUE بیشتر بوده و میتواند بین ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ گرافت در یک جلسه باشد (منبع). اما تعداد گرافتهای استخراج شده به روش FUE نهایتا ۲۰۰۰ گرافت در یک جلسه است (منبع).
نتایج کاشت مو به روش FUT یا FUE چگونه است؟
نتایج نهایی کاشت مو به روش FUT یا FUE کاملا به تبحر پزشک بستگی داشته و معمولا ظاهری طبیعی دارد.
کاشت مو به روش FUT رایجتر است یا FUE؟
در گذشته به دلیل محدودیتهای ایجاد شده حین کاشت مو به روش FUE، پزشکان برای کاشت مو با تراکم بالا از تکنیک FUT استفاده میکردند. اما امروزه با پیشرفتهتر شدن تجهیزات و قابلیت اعمال برشهای مینیاتوری، محدودیت FUE برای دستیابی به تراکم بالا برطرف شده و باتوجه به نقاهت کمتر FUE این روش تقاضای بیشتری دارد.
ماندگاری نتایج کاشت مو به روش FUT یا FUE چقدر است؟
ماندگاری نتایج کاشت مو با هر روشی به سلامت گرافتهای استخراج و کاشته شده، تبحر پزشک و مراقبتهای بعدی خود فرد بستگی دارد. عموما اگر کاشت مو توسط پزشک حاذقی انجام شود و مراقبتهای بعد از کاشت به درستی رعایت شوند ماندگاری نتایج نهایی مادامالعمر و همیشگی است.
آیا ممکن است بعد از کاشت مو به روش FUT یا FUE ریزش مو تشدید شود؟
بله ممکن است به دلیل شوک وارد شده هنگام جابجایی، فولیکولهای مو دچار ریزش شوند. این تاثیر معمولاً موقتی بوده و پس از چند ماه موها دوباره رشد کرده و ریزش مو برطرف میشود.
آیا کاشت مو به روش FUT یا FUE نیاز به تجدید دارند؟
اگر کاشت مو در سن پائین و زیر ۳۰ سال انجام شود معمولاً نیاز به تجدید خواهد داشت. زیرا هنوز الگوی ریزش طاسی تثبیت نشده و با افزایش سن ممکن است ریزش موها بیشتر شوند. البته احتمال نیاز به تجدید کاشت مو به نوع روش انتخابی برای کاشت یعنی FUT یا FUE ارتباطی ندارد و تنها به تثبیت الگوی طاسی بستگی دارد.
بهترین کاندیدای کاشت مو به روش FUT کیست؟
بهترین کاندیداهای کاشت مو به روش FUT افرادی هستند که قابلیت ارتجاعی پوستشان بالا باشد و همچنین سن بالای ۲۵ سال و داشتن سلامت عمومی خوب نیز از دیگر شرایط لازم برای کاندیداهای کاشت مو با این روش است.
آیا من کاندیدای مناسبی برای کاشت مو FUE هستم؟
عوامل اصلی که مناسب بودن شما را تعیین میکنند به سن، سابقه ریزش مو و الگوی ریزش مو برمیگردد. افرادیکه الگوی ریزش تثبیت شدهای ندارند و یا بانک مو خوبی ندارند کاندیدای خوبی برای کاشت مو به روش FUE نیستند.
آیا نتایج نهایی کاشت مو بلافاصله بعد از کاشت دیده میشود؟
اگرچه بلافاصله بعد از کاشت مو شاهد تغییراتی خواهید بود اما نتایج نهایی ممکن است یک سال بعد کامل مشخص شود. معمولا طی دو ماه اول موهای کاشته شده کامل میریزند بعد دوباره رشد میکنند. زمان رشد مجدد موها به جای فولیکول مو در چرخه رشد بستگی دارد اما نهایتا نتایج کاشت مو بعد از یک سال تثبیت میشود.
آیا کاشت مو دردناک است؟
چون قبل از شروع استخراج و کاشت گرافتها پزشک از بیحس کننده موضعی برای به حداقل رساندن درد و ناراحتی استفاده میکند شما حین انجام پروسه دردی را احساس نخواهید کرد. اما پس از برطرف شدن تاثیر بیحسی ممکن است کمی درد و ناراحتی داشته باشید که با داروهای مسکن بدون نسخه کامل کنترل میشود.
آیا جای زخمی بعد از کاشت مو به روش FUE باقی خواهد ماند؟
خیر، در مقایسه با کاشت مو به روش FUT اسکارهای باقی مانده در روش FUE خیلی نامحسوس و نقطهای هستند که حتی با تراشیدن کامل موها جلب توجه خاصی نمیکنند.
آیا خانمها نیز میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
کاشت مو محدودیتی از نظر جنسیت متقاضی ندارد و خانمهایی که الگوی ریزش مو تثبیت شدهای داشته و سلامت عمومی خوبی دارند میتوانند کاشت مو را به روش FUT یا FUE انجام دهند.
آیا پس از کاشت مو ریزش موها ادامه مییابند؟
ریزش مو یک فرآیند مستمر است، بنابراین، بله، این احتمال وجود دارد که حتی پس از کاشت مو ریزش همچنان ادامه یابد. به همین دلیل توصیه میشود افراد بعد از تثبیت الگوی طاسی کاشت مو را انجام دهند.
آیا میتوان از موهای یک فرد دیگر برای کاشت استفاده کرد؟
خیر اگر فولیکول مو از بدن شخص دیگری استخراج شود بدن مانند یک عنصر خارجی با آن برخورد کرده و به آن حمله میکند. به همین دلیل باید از موی سر و بدن خود متقاضی برای کاشت مو استفاده کرد.
آیا کاشت مو به روش FUT یا FUE باید در بیمارستان انجام شود؟
خیر، کاشت مو به روش FUT یا FUE یک فرایند پزشکی کوچک است که با بیحسی موضعی در کلینیک انجام میشود و نیازی به بیمارستان ندارد. در نظر داشته باشید که اعتبار کلینیک میتواند تضمینکننده افزایش میزان موفقیت و کاهش ریسک بروز عوارض بعد از کاشت مو به روش FUT یا FUE باشد.