کاشت مو به روش BHT یا کاشت مو از بدن | نحوه انجام، مزایا و معایب

کاشت مو به روش BHT یا کاشت مو از بدن

کاشت مو به روش BHT از انواع روش‌های کاشت مو است که در آن پزشک از نواحی مختلف بدن به جز سر برای کاشت مو گرافت تهیه می‌کند. این روش نوآورانه برای افرادی که بانک مو ضعیف دارند یا کسانی که به دنبال افزایش تراکم کاشت موی قبلی خود هستند، قابل اجراست. شایان ذکر است که همه موهای بدن برای کاشت مناسب نیستند و انتخاب محل اهداکننده تاثیر چشم‌گیری بر میزان موفقیت و رضایتمندی از کاشت مو به روش BHT دارد زیرا موهای بدن فاز رشدی، زاویه و جنس متفاوتی با موهای سر دارند بنابراین هنگام کاشت به روش BHT ابتدا پزشک با معاینه و بررسی شرایط به متقاضیان اعلام خواهد کرد که تا چه اندازه این روش قابل اجرا و موفقیت آمیز خواهد بود. با مراجعه به پزشک مجرب می‌توانید شانس موفقیت و طبیعی شدن نتایج کاشت موی خود را افزایش دهید.

کاشت مو به روش BHT چیست؟

کاشت مو به روش BHT چیست؟

کاشت مو به روش BHT یا Body Hair Transplant یک تکنیک منحصربه‌فرد است که در آن پزشک واحدهای فولیکولی مجزا را با استفاده از ابزارهای مخصوص از نواحی مختلف بدن استخراج می‌کند و پس از آماده‌سازی در محل گیرنده می‌کارد. نحوه استخراج فولیکول‌ روش BHT کاملا مشابه با روش‌های مبتنی بر FUE یا همان FIT است و از ابزارهای دستی یا رباتیک برای استخراج گرافت‌ها از بدن استفاده می‌شود.

تفاوت بین موهای سر و بدن چیست؟

ویژگی‌های مختلف موهای بدن مانند ضخامت، طول، عمق رویش، میزان وِزی، تعداد فولیکول‌ها در یک واحد و زمان چرخه رشد با موهای سر متفاوت است به همین دلیل کاشت مو با روش BHT و ترکیب آن با روش‌های FUT و FUE نتایج کاملا طبیعی و بهتری خواهد داشت. در ادامه تفاوت‌های ذکر شده در موهای بدن و سر را مقایسه می‌کنیم:

  • ضخامت: ضخامت و قطر موهای سر ضخیم‌تر از موهای نواحی مختلف بدن است. شایان ذکر است که در بین موهای بدن، موهای صورت و ریش بیشترین شباهت را از نظر ضخامت و ظاهر به موهای سر دارند. به همین دلیل یکی از مناطق اهداکننده خوب برای کاشت مو در افراد با بانک مو ضعیف موهای زیر چانه است.
  • طول: میزان رشد قدی و طول موها در نواحی مختلف بدن با سر متفاوت است. زیرا موهای نواحی مختلف بدن چرخه رشد کوتاه‌تری نسبت به موهای سر دارند ، بنابراین طول آن‌ها نیز کمتر است.
  • عمق رویش: عمق رویش موهای سر بیشتر از موهای بدن است. یعنی فولیکول و ریشه موهای سر در لایه‌های عمیق‌تری از پوست نسبت به موهای بدن قرار دارند (منبع).
  • میزان وِزی: شدت وزی و حالت دار بودن موهای بدن با موهای سر متفاوت است. به همین دلیل بهتر است برای اصلاح خط رویش طبیعی مو از موهای بدن به تنهایی استفاده نشود. زیرا ممکن است ظاهر نهایی را عروسکی و غیرطبیعی کنند. برای رسیدن به طبیعی‌ترین نتیجه از کاشت مو بهتر است از کاشت مو به روش ترکیبی استفاده شود. یعنی از موهای سر برای بازطراحی خط رویش مو و از موهای بدن برای افزایش تراکم موهای کاشته شده استفاده شود.
  • تعداد فولیکول‌ها در یک واحد: معمولا هر گرافت یا واحد فولیکولی موجود در سر متشکل از دو یا چند فولیکول مو است، اما در بدن هر گرافت حاوی یک فولیکول است. به همین دلیل تعداد کل فولیکول‌ها هنگام استخراج از بدن نسبت به سر کمتر است.
  • زمان چرخه رشد: مدت زمان چرخه رشد طبیعی برای موهای سر و بدن متفاوت است. در واقع موهای سر و صورت در چرخه رشد خود بلند می‌شوند و در درازمدت نیاز به اصلاح و کوتاهی دارند؛ اما موهای نواحی دیگر بدن مانند سینه، شکم و… تا یک حدی رشد می‌کنند و سپس می‌ریزند. به عبارتی زمان حضور فولیکول‌های موی سر در فاز آناژن خیلی بیشتر از موهای سایر قسمت‌های بدن است (منبع)؛ به همین دلیل شما می‌توانید موهای سر خود را دم اسبی کنید اما موهای شکم و بدن اینگونه نیستند.

باتوجه به تفاوت‌های ذکر شده موهای صورت و ریش بیشترین شباهت را به موهای سر دارند؛ به همین دلیل ریش صورت یکی از بهترین گزینه‌های جایگزین بانک مو سر در کاشت مو به روش BHT است. سایر موها مانند موهای کمر، شکم، پا و خصوصا ناحیه تناسلی وزتر از موهای سر بوده و تا طول محدودی رشد می‌کنند. به همین دلیل بهتر است تا جای ممکن از آن‌ها در کاشت مو به روش BHT استفاده نشود.

مزایای کاشت مو به روش BHT

مهم‌ترین مزیت کاشت مو به روش BHT رفع مشکل افرادی است که بانک موی ضعیفی دارند اما متاقضی کاشت هستند. با ظهور این روش افرادی‌که به دلایل مختلف بانک مو خوبی ندارند نیز می‌توانند با کمک کاشت مو به نتایج خوبی برسند. سایر مزایای این روش عبارتند از:

  • کم تهاجمی بودن: این تکنیک نیاز به برش و بخیه ندارد. چون فرایند استخراج گرافت‌ها مشابه با روش FUE یا FIT است هیچ اسکار یا برشی در ناحیه اهداکننده باقی نمی‌ماند.
  • نقاهت کوتاه: دوران نقاهت این روش کوتاه‌تر از کاشت مو به روش نواری یا FUT است.
  • تراکم بالا: اگر این روش با سایر تکنیک‌ها ترکیب شود تراکم نهایی موها بسیار بیشتر خواهد شد.
  • نتیجه طبیعی: این روش می‌تواند نتایج خوب و طبیعی از خود برجای بگذارد. در صورتی که گرافت‌ها از قسمت مناسبی اتخاذ شوند، نتیجه نهایی طبیعی و عالی خواهد بود.

نواحی اهداکننده در کاشت مو به روش BHT کجاها هستند؟

نواحی اهداکننده در کاشت مو به روش BHT کجاها هستند؟

برای کاشت مو به روش BHT پزشک از موهای قسمت‌های مختلف بدن استفاده می‌کند. هرچه موها نزدیک‌تر به سر باشند ضخامت موها و میزان گردش خون در آن‌ها بیشتر به سر شبیه است در نتیجه علاوه بر طبیعی‌تر دیده شدن نتایج نهایی، میزان موفقیت کاشت مو نیز بیشتر می‌شود. در ادامه این نواحی مختلف را معرفی می‌کنیم:

  • صورت: شبیه‌ترین ظاهر و سرعت رشد را به موهای سر دارد به همین دلیل جزو اولین گزینه‌های اهداکننده برای کاشت مو از بدن است.
  • سینه: ضخامت موهای سینه کمتر از ریش است به همین دلیل در دراز مدت احتمال نازک شدن و از دست رفتن فولیکول‌های کاشته شده بیشتر می‌شود.
  • شکم: ضخامت موها در این قسمت معمولا کمتر از سینه و صورت است به همین دلیل برای پوش یک ناحیه مشخص به تعداد گرافت بیشتری نیاز خواهد بود.
  • کمر: شرایط موهای کمر کاملا مشابه با موهای شکم است.
  • بازو: در موارد نادر و تنها زمانی که ضخامت مو بازوها بالا و بانک اهداکننده دیگری موجود نباشد استفاده می‌شود.
  • پا: چون ضخامت و طول رشد موهای پا خیلی با سر متفاوت است معمولا برای کاشت مو طبیعی به کار نمی‌رود. در منابع کمی استفاده از موهای پا برای کاشت مو به روش BHT بررسی شده‌است(منبع).
  • ناحیه تناسلی: موهای ناحیه تناسلی نیز مانند موی پا با موهای سر تفاوت فاحشی دارند، همچنین استخراج مو از ناحیه تناسلی بسیار حساس و زمان‌بر است. به همین دلایل معمولا از موهای ناحیه تناسلی برای کاشت مو استفاده نمی‌شود.

موهای اهداکننده سر برای پوشش تمام مناطق طاسی در افرادی‌که ریزش موی گسترده دارند و در گریدهای ۵ و بالاتر مقیاس نوروود هستند، کافی نیست (منبع). طبق استاندارد نوروود شدت طاسی به گریدهای ۱ الی ۷ تقسیم می‌شود تا پزشک به کمک آن بهترین تکنیک را برای کاشت مو انتخاب کند.

آیا نتایج نهایی کاشت مو به روش BHT طبیعی است؟

آیا نتایج نهایی کاشت مو به روش BHT طبیعی است؟

طبیعی شدن نتایج نهایی کاشت مو اکیدا به مهارت پزشک بستگی دارد. برای رسیدن به طبیعی‌ترین نتایج ممکن از کاشت مو به روش BHT پزشک باید به موارد زیر توجه کند:

  • زاویه خروج موهای بدن نسبت به موهای روی سر بیشتر است.
  • میزان عمق فولیکول در بافت پوست در مناطق مختلف بدن متفاوت است.
  • طول دوره آناژن (رشد) موهای سر بین ۲ تا ۱۰ سال و در تمام نواحی بدن به جز ریش حدود ۴ ماه است. در هر زمان، بیش از ۵۰ درصد از موهای بدن در فاز تلوژن یا استراحت هستند، در حالی که تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از موهای سر در این فاز هستند. هنگام برداشت گرافت های مو، جراح باید فولیکول های مو را که در فاز آناژن هستند استخراج کند(منبع).
  • در پوست سر، معمولاً یک واحد فولیکولی حاوی بیش از ۲ فولیکول مو است. اما واحدهای فولیکولی در موهای بدن معمولاً ۱ تا ۲ فولیکول دارند. در نتیجه، برای رسیدن به پوشش و تراکم طبیعی، نیاز به گرافت موی بیشتری است.

در صورتی که پزشک شما موارد فوق را در نظر بگیرد و با توجه به زاویه و عمق فولیکول‌های نواحی مختلف بدن گرافت تهیه نماید، بهترین نتیجه حاصل خواهد شد. البته برای طبیعی‌تر شدن ظاهر موها، پزشک می‌تواند بخشی از گرافت‌های مورد نظر را از بانک موی شما نیز تهیه نماید تا تراکم نهایی متناسب‌تر باشد.

تراکم موها بعد از کاشت به روش BHT چگونه است؟

تراکم موها بعد از کاشت به روش BHT چگونه است؟

تراکم نهایی بسته به نتیجه دلخواه شما تعیین خواهد شد و البته در اغلب روش‌های کاشت مو تراکم بالا نیاز به بیش از یک جلسه کاشت مو خواهد داشت. در روش کاشت مو BHT اگر از سایر روش‌ها مانند FUT و تکنیک‌های مختلف FUE نیز استفاده شود تراکم نهایی موها بعد از کاشت بسیار بیشتر از نتیجه هر کدام از این روش‌ها به تنهایی خواهد بود. اما اگر فرد هیچ بانک مویی در سر نداشته باشد و پزشک مجبور باشد از موهای بدن به تنهایی برای کاشت استفاده کند، تراکم موها بعد از کاشت خیلی زیاد نخواهد بود. زیرا تعداد فولیکول‌های موجود در هر گرافت از موهای بدن تقریبا نصف موهای سر است به همین دلیل تراکم نهایی کمتر از کاشت مو به روش‌های ترکیبی خواهد بود(منبع).

آیا موهای کاشته شده به روش BHT مثل موهای سر رشد می‌کنند؟

چرخه رشد موهای کاشته شده به روش BHT کاملا مشابه با موهای در ناحیه اهداکننده است. یعنی اگر موها از ریش، شکم یا کمر برای کاشت مو استفاده شود در درازمدت کاملا مشابه با ناحیه اهداکننده عمل خواهند کرد. به عبارتی چون طول موهای سینه و کمر و چرخه رشدشان کوتاه‌تر از موهای سر و صورت است در نتیجه وقتی کاشته می‌شوند نیز زودتر از موهای سر ریزش کرده و وارد فاز استراحت خود می‌شوند. به همین دلیل کاشت مو به روش BHT معمولا برای خانم‌ها یا افرادی‌که علاقه‌مند به بلند کردن موهای خود هستند، انجام نمی‌شود.

کاشت مو به روش BHT برای چه کسانی مناسب است؟

کاشت مو به روش BHT معمولا برای آقایانی که بانک مو خوبی نداشته اما موهای خوبی در نواحی مختلف صورت و بدن خود دارند استفاده می‌شود. شروط لازم برای کاشت مو به روش BHT:

  • داشتن فولیکول‌های سالم و قوی در ناحیه اهدا کننده مثل شکم، کمر، ریش و…
  • برخورداری از سلامت جسمی خوب
  • سن بالای ۲۵ سال و تکمیل شدن الگوی ریزش مو

همچنین این تکنیک برای کاشت ابرو و ریش آقایانی است که به دلایل ژنتیکی یا آسیب فیزیکی از ظاهر ابروها و ریش خود راضی نیستند و یا بانک موی آن‌ها در اثر کاشت‌های غیر اصولی قبلی آسیب دیده، هم می‌تواند مفید باشد.

در نظر داشته باشید که برای ارزیابی دقیق و اصولی اینکه آیا فرد کاندیدای مناسبی برای کاشت مو به روش BHT است یا خیر پزشکان از شاخص TDI استفاده می‌کنند. اگر جمع امتیازات فرد طبق این جدول کمتر از ۴ باشد گزینه مناسبی برای کاشت مو با این روش نیست، اگر جمع امتیازات بین ۵ تا ۷ باشد پزشک باید با رعایت احتیاطات لازم از این روش استفاده کند و اگر جمع امتیازات بالای ۸ باشد فرد ایده‌آل‌ترین کاندیدا برای کاشت مو به روش BHT است.

شاخص/امتیاز شاخص ۰ شاخص ۱ شاخص ۲
تراکم موها (fu/cm۲) کمتر از ۲۰ بین ۲۰ الی ۴۰ بیشتر از ۴۰
ساختار یا شدت وزی مو کاملا متفاوت با موهای سر تقریبا شبیه با موهای سر کاملا مشابه با موهای سر
تعداد گرافت‌ها با ۲ الی ۳ فولیکول در یک واحد کمتر از ۲۰% بین ۲۰ تا ۳۰% بیشتر از ۳۰%
وسعت ناحیه اهداکننده(cm۲) کمتر از ۵۰ بین ۵۰ الی ۱۰۰ بیشتر از ۱۰۱ الی ۲۰۰
طول مو(cm) کمتر از ۲ بین ۲ الی ۵ بیشتر از ۵
مجموع شاخص‌ها مجموع امتیازات

آمادگی‌های لازم برای کاشت مو به روشBHT

رعایت برخی نکات و آمادگی‌ها قبل از کاشت مو می‌تواند موجب آسان‌تر شدن پروسه کاشت و نقاهت بعد از آن شود. کاشت مو به روش BHT کاملا مشابه با کاشت مو به روش FIT انجام می‌شود بنابراین آمادگی‌های قبل از کاشت به شرح زیر است:

قبل از هر چیز باید با پزشک معتمد خود مشورت کرده و سابقه سلامتی و پزشکی خود را شرح دهید. در نظر داشته باشید که اگر قبلا کاشت مو داشته‌اید حتما آن را با پزشک درمیان بگذارید تا هنگام انجام بررسی‌ها شرایط شما را کامل در نظر بگیرد.

معمولا توصیه می‌شود حداقل از یک هفته قبل کاشت مو به روش BHT از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون، بتابلوکرها و ویتامین E اجتناب کنید. این داروها ممکن است موجب افزایش خونریزی حین و بعد از کاشت شوند. آسپرین، NSAIDها، وارفارین، هپارین، دابیگاتران اتکسیلات و کلوپیدوگرل از داروهای رقیق کننده خون هستند که نباید طی یک هفته قبل از کاشت مو مصرف شوند.

پزشکان توصیه می‌کنند حداقل از سه روز قبل کاشت مو مصرف الکل و دخانیات را ترک کنید. الکل با کاهش غلظت خون و دخانیات با کاهش خون‌رسانی پروسه استخراج و کاشت موفقیت‌آمیز گرافت‌های مو را با مشکل مواجه می‌کنند. همچنین الکل ممکن است تاثیر داروهای بی‌حسی را کم کرده و پزشک را ناچار به استفاده از داروهای قوی‌تر کند. در نظر داشته باشید که سیگار کشیدن می‌تواند موجب باعث فشار بیش از حد غشای مخاطی و کاهش سرعت و کیفیت گردش خون در بدن شود. این وضعیت می‌تواند میزان موفقیت کاشت مو به روش BHT را کاهش داده و زمان لازم برای بهبودی کامل را افزایش دهد.

معمولاً توصیه می‌شود از ده روز قبل کاشت مو پوست بدن یا سر خود را در معرض نور مستقیم خورشید یا دستگاه سولاریوم قرار ندهید. اشعه ماوراء‌بنفش موجب التهاب پوست شده و روند استخراج و کاشت گرافت‌ها را دچار مشکل می‌کند. به عبارتی، به دلیل التهاب ایجاد شده خونرسانی به گرافت‌ها مختل شده و در نتیجه احتمال موفقیت کاشت مو پایین می‌آید.

پزشک معالج باتوجه به شرایط فیزیکی و سلامتی متقاضی ممکن است مصرف برخی داروها را تجویز کند. معمولاً از بیمارانی که شدت طاسی زیادی دارند خواسته می‌شود که قبل کاشت از داروهایی مانند ماینوکسیدیل استفاده کنند. ممکن است پزشک مصرف آنتی‌بیوتیک را از یک روز قبل از کاشت تجویز کند. این کار از احتمال بروز عفونت جلوگیری می‌کند. همچنین ممکن است لازم باشد برای جلوگیری از بروز تورم پردنیزولون مصرف شود که باید مطابق با دستور پزشک آن را شروع کنید. درصورتی‌که سابقه حساسیت یا آلرژی به هر کدام از داروها داشتید حتما با پزشک خود در میان بگذارید تا تمهیدات لازم در نظر گرفته شوند.

برخلاف موهای سر طول موهای بدن و نواحی اهداکننده در کاشت مو به روش BHT معمولاً کوتاه است. اما با این حال ممکن است پزشک بگوید بهتر است قبل از شروع فرآیند کاشت موهای نواحی اهداکننده کمی کوتاه شوند. معمولا نیازی نیست که موهای اطراف ناحیه طاسی کوتاه شوند زیرا پزشک می‌تواند با کمک گیره موها را مهار کند تا دسترسی به محل کاشت راحت‌تر شود.

نحوه انجام کاشت مو به روش BHT

نحوه انجام کاشت مو به روش

پروسه کاشت مو به روش BHT به صورت کلی طبق مراحل زیر انجام می‌شود. زمان لازم برای هر کدام از مراحل باتوجه به تجهیزات و مهارت پزشک می‌تواند تغییر کند اما در مجموع استخراج گرافت‌ها از بدن سخت‌تر و زمان‌برتر از استخراج از سر است.

مرحله یک: تزریق بی‌حسی به ناحیه اهدا کننده

برای کاشت مو به روش BHT ابتدا پزشک ناحیه استخراج گرافت‌های اهداکننده در بدن را بی‌حس کرده سپس فولیکول‌های لازم را جمع‌آوری می‌کند. این بی‌حسی کمک می‌کند تا فرد هیچگونه درد یا ناراحتی حین انجام کار احساس نکند.

مرحله دو: استخراج گرافت‌ها از بدن

سپس پزشک با دستگاه پانچ مخصوص کاشت مو به روش FIT گرافت‌های موردنظر را از نواحی مختلف بدن استخراج می‌کند. این پانچ کمک می‌کند تا گرافت‌ها از فواصل نزدیک بدون ایجاد هیچ برش یا اسکاری از پوست جدا شده و برای مرحله آماده‌سازی ارسال شود.

مرحله سه: آماده‌سازی گرافت‌ها

حال گرافت‌های استخراج شده وارد مرحله آماده‌سازی می‌شوند. به دلیل اینکه معمولا تعداد فولیکول‌های موجود در یک گرافت از موهای بدن یک الی دو عدد است نیازی نیست که زمان زیادی برای تفکیک واحدها یک‌تایی صرف شود. البته برخی گرافت‌های ریش و سینه حاوی بیش از یک فولیکول هستند که به منظور افزایش تراکم باید به فولیکول‌های منفرد تفکیک شوند.

مرحله چهار: کاشت گرافت‌ها

در ادامه گرافت‌های آماده شده در نواحی طاس سر کاشته می‌شوند. همانطور که گفتیم چون ظاهر موهای بدن با موهای سر کاملا متفاوت است بهتر است در خط رویش مو به منظور دستیابی به طبیعی‌ترین نتایج از موهای سر یا ناحیه ریش استفاده شود.

مرحله پنج: پانسمان

در انتها به منظور جلوگیری از انتقال عفونت نواحی استخراج و کاشت پانسمان می‌شوند. این پانسمان کمک می‌کند تا در صورت بروز خونریزی از انتشار خون جلوگیری شود. معمولا فرد می‌تواند هنگام اولین شستشو و حمام این پانسمان را کاملا بردارد و نیازی به پانسمان مجدد نیست.

مراقبت‌های بعد از کاشت مو به روش BHT

مراقبت‌های بعد از کاشت مو به روش BHT

پس از کاشت مو، پیروی از دستورالعمل‌های مراقبتی برای دستیابی به بهترین نتایج ممکن بسیار مهم است. مراقبت نادرست می‌تواند منجر به کاهش میزان موفقیت کاشت شود. موارد زیر کمک می‌کنند دوران نقاهت آسان‌تر سپری شده و در عین حال موفقیت کاشت مو بیشتر شود:

معمولا پزشکان توصیه می‌کنند یک الی سه روز بعد از کاشت مو به روش BHT حمام کنید و موها و بدن خود را بشوئید. این زمان کمک می‌کند روی زخم‌ها بسته شده و احتمال انتقال عفونت به حداقل برسد. طی این مدت ممکن است نیاز باشد از اسپری مخصوصی برای مرطوب نگه‌داشتن ناحیه کاشت استفاده کنید. این کار کمک می‌کند تا تمامی پوسته‌ها و دلمه‌های ایجاد شده برای بهبودی ناحیه کاشت کم شده و با شستشو کاملا از بین بروند.

احتمال اینکه بعد از کاشت مو به روش BHT کمی درد در نواحی استخراج و کاشت گرافت‌ها داشته باشید کاملا طبیعی است. معمولا پزشکان داروهای مسکن بدون نسخه را برای تسکین این درد تجویز می‌کنند. به منظور مدیریت کامل درد این داروها را طبق دستور پزشک مصرف کنید. همچنین برای جلوگیری از بروز عفونت ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز شود. این داروها نیز باید طبق دستور پزشک مصرف شوند تا عفونت مدیریت شده و میزان موفقیت کاشت مو پائین نیاید.

طی ۴۸ ساعت اول بعد از کاشت مو به روش BHT سر خود را پائین نیاندازید. پائین نگه داشتن سر هنگام خواب یا در طول روز ممکن است موجب افزایش تورم در ناحیه کاشت مو شود. به همین دلیل بهتر است هنگام خواب در دو شب اول بعد از کاشت مو چندین بالشت پشت خود بگذارید تا سر رو به بالا قرار گیرد.

تا خوب شدن کامل زخم‌ها و تثبیت فولیکول‌ها در مکان جدید از فعالیت بدنی شدید دوری کنید. پیاده‌روی سبک و فعالیت‌های عادی می‌توانند ۱۰ روز بعد از کاشت مو به روش BHT از سر گرفته شوند.

برای استعمال الکل و دخانیات باید بیشتر صبر کنید. بعد از گذشت دو هفته می‌توانید الکل و دخانیات مصرف کنید. زیرا هر دو با اختلالی که در روند خون‌رسانی ایجاد می‌کنند می‌توانند زمان بهبودی را طولانی کرده و میزان موفقیت کاشت مو را کاهش دهند.

بهتر است تا مدتی بعد از کاشت مو به روش BHT از کارهای آرایشی و زیبایی مو فاصله بگیرید. معمولا پزشکان توصیه می‌کنند تا یک ماه موهای خود را کوتاه نکنید یا کلاه و روسری سر نکنید. وارد شدن فشار فیزیکی هنگام کوتاهی یا استفاده از کلاه و روسری ممکن است منجر به جابجایی و از دست رفتن گرافت‌های کاشته شده شوند. برای سشوار کشیدن و استفاده از لوازم حرارتی نیز بهتر است حداقل تا ۶ ماه صبر کنید. لوازم حرارتی ممکن است موجب آسیب به فولیکول یا ریزش شوک موها شود. در انتها برای رنگ و مش و کارهای شیمیایی مانند کراتینه‌تراپی باید حداقل یکسال صبر کنید. هرگونه مواد شیمیایی ممکن است به فولیکول‌های کاشته شده آسیب رسانده و موفقیت کاشت مو را به خطر بیاندازد. این را در نظر داشته باید که گرافت‌های کاشته شده در روش BHT از موهای بدن هستند و این موها مقاومت کمتری نسبت به موهای سر دارند. بنابراین تا جای ممکن از مواد شیمیایی قوی برای زیبایی موها استفاده نکنید.

عوارض کاشت مو به روش BHT

کاشت مو به روش BHT مانند سایر روش‌های کاشت مو ممکن است با عوارضی نیز همراه باشد. مهم‌ترین عوارض کاشت مو به این روش عبارت‌اند از:

  • عدم موفقیت کاشت مو: به دلیل اینکه ماهیت موهای بدن با سر متفاوت است ممکن است فولیکول‌ها هنگام جابجایی به دلیل شوک یا شرایط فیزیکی جدید از دست بروند و موفقیت کاشت مو کاهش یابد.
  • احتمال هیپوپیگمانتاسیون: ممکن است هنگام استخراج گرافت‌های مو از بدن به رنگدانه‌های پوست آسیب رسیده و اسکارهای نقطه‌ای مانندی ظاهر شوند. این اسکارها در بین نواحی مختلف بدن بیشتر روی سینه ممکن است ظاهر شوند.
  • ریزش شوک در ناحیه اهداکننده یا گیرنده: ممکن است موهای اطراف نواحی اهداکننده در بدن یا ناحیه کاشت به دلیل آسیب فیزیکی یا جابجایی دچار ریزش شوک شوند. این ریزش معمولا برطرف شده و با گذشت زمان فولیکول‌ها دوباره رشد می‌کنند.
  • فولیکولیت: ممکن است موهای کاشته شده از بدن در سر دچار فولیکولیت یا التهاب شوند. علائم این عارضه شبیه به جوش زدن است. این مشکل نیز معمولا با رعایت موارد بهداشتی و گذشت زمان برطرف می‌شود. در صورت ادامه‌دار شدن عارضه فولیکولیت باید به پزشک مراجعه کنید.

به خاطر داشته باشید که در صورت مراجعه به یک پزشک حاذق و تکمیل فرایند کاشت خود در کلینیک مجهز و فضای کاملا بهداشتی، احتمال بروز هرگونه از این عوارض به حداقل خواهد رسید.

کاستی‌های کاشت مو به روش BHT

اگرچه کاشت مو به روش BHT این امکان را فراهم می‌کند که افراد فاقد بانک مو نیز بتوانند کاشت مو انجام دهند اما دارای معایبی نیز است. این معایب عبارت‌اند از:

  • زمان‌بر بودن پروسه استخراج گرافت‌ها از بدن
  • محدودیت در رشد طولی موهای کاشته شده
  • محدودیت در استفاده برای خانم‌ها
  • تفاوت ساختار و رنگ موهای بدن با سر
  • کاهش تعداد فولیکول‌ها نسبت به استخراج از سر
  • نیاز به سطح برش بیشتر به دلیل تفاوت زاویه مو نسبت سطح بدن
  • کاهش تراکم به دلیل کمتر شدن ضخامت تار موها
  • نیاز به استفاده از داروی بی‌حسی بیشتر به دلیل گستردگی ناحیه استخراج

هزینه کاشت مو به روش BHT در سال ۱۴۰۳

کاشت مو به روش BHT به زمان، دقت و مهارت بالایی احتیاج دارد به همین دلیل معمولا کاشت مو به این روش یا روش‌های ترکیبی BHT با FUT و FIT بیشتر از هر کدام از روش‌ها به تنهایی است. هزینه کاشت مو به روش ترکیبی (استفاده از موی ریش) در کلینیک کاشت تخصصی ابرو و مو ثمر در تهران برابر با ۱۳،۹۰۰-۱۸،۹۰۰ به‌علاوه ۳ میلیون تومان ( هزینه‌های جانبی) و در شیراز برابر با ۱۰،۹۰۰-۱۸،۹۰۰ به‌علاوه ۳ میلیون تومان است. برای اطلاع از قیمت دقیق با شماره‌های تماس کلینیک در ارتباط باشید.

سخن آخر

در کاشت مو به روش BHT از موهای بدن برای تامین گرافت‌های اهداکننده استفاده می‌شود. مزیت اصلی این روش این است که افراد با بانک موی ضعیف و طاسی گسترده نیز می‌توانند به تراکم دلخواه خود دست یابند. البته ممکن است نتیجه نهایی به اندازه استخراج فولیکول از سر طبیعی نباشد و فولیکول‌های کاشته شده مانند موهای طبیعی رشد نکنند. اما همچنان این روش خصوصا برای آقایان تبدیل به روزنه امیدواری شده است. در مجموع فرد متقاضی باید با در نظر گرفتن تمامی مزایا و معایب این تکنیک و بررسی آن‌ها با اهداف خود اقدام به کاشت مو با این روش کند و با پزشک خود در این مورد مشورت نماید.

سوالات متداول

ماندگاری کاشت مو به روش BHT چقدر است؟

ماندگاری کاشت مو به روش BHT به میزان موفقیت کاشت مو بستگی دارد. برخلاف موهای سر، موهای بدن تحت تاثیر هورمون DHT نیستند و با گذشت زمان دچار ریزش نمی‌شوند به همین دلیل تراکم به‌دست آمده در کاشت مو از بدن عموما همیشگی و دائمی است.

بیشترین تعداد گرافت استخراج شده در کاشت مو به روش BHT چقدر است؟

به دلیل اینکه گرافت‌های لازم برای کاشت مو به روش BHT می‌توانند از نواحی مختلف بدن استخراج شوند تعداد این گرافت‌ها می‌تواند تا ۹۰۰۰ گرافت نیز برسد(منبع). به همین دلیل این روش برای افرادی‌که متقاضی کاشت مو با تراکم بالا هستند و یا افرادی‌که بانک مو خوبی ندارند گزینه عالی است.

آیا می‌توان کاشت مو از بدن را با روش FUT انجام داد؟

برداشت نواری از موهای بدن به دلیل باقی ماندن اسکار نمایان معمولا انجام نمی‌شود. اما در برخی موارد باتوجه به شرایط فردی ممکن است از تکنیک نواری برای استخراج موهای ناحیه زیر بغل استفاده کرد. همچنین می‌توان از موهای سر با روش FUT گرافت‌های لازم را استخراج کرده و در ادامه برای افزایش تراکم موهای کاشته شده از روش BHT نیز استفاده کرد.

آیا می‌توان کاشت مو به روش BHT را همزمان با سایر روش‌ها نیز انجام داد؟

بله اگر شرایط موهای بدن و سر متقاضی مناسب باشد،.پزشک می‌تواند با ترکیب روش BHT با سایر تکنیک‌های کاشت مو می‌توان به نتایج خوبی خصوصا برای افراد با شدت طاسی زیاد رسید.

آیا می‌توان کاشت مو از ناحیه تناسلی انجام داد؟

بهتر است این کار انجام نشود. زیرا ماهیت ظاهری و رشد طولی موهای ناحیه تناسلی با سر خیلی متفاوت است به همین دلیل نتایج به‌دست آمده از کاشت مو با آن‌ها خیلی طبیعی نخواهد بود. همچنین ریسک استخراج گرافت از ناحیه تناسلی خیلی بالاست و بهتر است این کار انجام نشود.

آیا ممکن است ناحیه اهداکننده در بدن بعد از کاشت به روش BHT آسیب ببیند؟

ایجاد جراحت‌هایی مانند خراش جزئی بعد از استخراج موهای بدن کاملا طبیعی است ولی معمولا این جراحات خیلی زود بهبود می‌یابند. تنها باید هنگام خوابیدن و پوشیدن لباس مراقب باشید که کشیدگی یا آسیبی به آن‌ها وارد نشود.

آیا می‌توانم از محصولات اسکین کر برای بهبود اسکارهای ایجاد شده هنگام کاشت مو به روش BHT استفاده کنم؟

بله، استفاده از محصولات اسکین کر سبک و فاقد عطر مانند کرم‌های مرطوب کننده و ضد التهاب می‌تواند زمان بهبودی اسکارها را کاهش داده و احتمال باقی ماندن جای آن‌ها را به حداقل برساند.

مزایای کاشت مو به روش BHT-FIT نسبت به کاشت مو با روش‌های FIT و BHT چیست؟

کاشت مو به روش BHT-FIT به دلیل ترکیب دو تکنیک BHT و FIT می‌تواند از مزایای هر دو تکنیک به صورت همزمان بهره ببرد. افزایش تراکم موهای کاشته شده و قابلیت انجام کاشت برای افراد با شدت طاسی زیاد از مزایای BHT-FIT نسبت به FIT است. در مقابل بهبود ظاهر طبیعی نتایج و کاهش آسیب به ناحیه اهداکننده از مزایای BHT-FIT نسبت به BHT تنها است.

فهرست مطالب
پیمایش به بالا
مشاوره رایگان