کاشت مو با تراکم بالا | معرفی بهترین روش‌ها، شرایط + هزینه

کاشت مو با تراکم بالا

کاشت مو تنها روش دائمی و بهبود زیبایی موهای از دست رفته است که با استخراج تارهای اهداکننده از نواحی پرپشت و کاشت آن‌ها در ناحیه کم پشت همراه است. بنابراین طبیعی است که تراکم موها در قسمتی از سر کمتر و در نواحی طاس بیشتر می‌شود اما به طور کلی کاشت مو موجب کم پشت شدن کل موها نمی‌شود بلکه با افزایش تراکم مو در ناحیه طاس موجب بهبود زیبایی و جوانی چهره می‌شود. پزشکان می‌توانند با تکنیک‌های مختلف کاشت مو مانند FUT، FUE، ترکیبی، DHI، SUT و میکروفیت، کاشت مو با تراکم بالا را انجام دهند. عوامل مختلفی مانند نوع تکنیک، بانک مو فرد، مهارت پزشک و مراقبت‌های بعدی بر میزان تراکم کاشت مو تاثیر دارند. همچنین هر کسی نمی‌تواند کاندیدای مناسبی برای کاشت مو با تراکم بالا باشد و به عبارتی افزایش تراکم با کاشت مو تا میزان مشخصی ممکن است و بیش از آن تبلیغاتی بیش نیست.

بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا

هر تکنیک کاشت مو مزایا و معایب مختص به خود را دارد و نمی‌توان گفت کدام تکنیک از همه بهتر است. برای دستیابی به حداکثر تراکم از کاشت مو اولا فرد باید بانک مو اهداکننده خوب و کافی داشته باشد تا پزشک بتواند فولیکول‌های لازم را از آن استخراج کند، ثانیا مهارت پزشک تاثیر به‌سزایی بر موفقیت کاشت مو دارد. بنابراین اگر پزشک باتجربه و حاذق باشد احتمال اینکه بهترین تکنیک برای کاشت مو انتخاب و اجرا کند، بیشتر خواهد شد. طبق تجربیات و بررسی‌های انجام شده اگر فرد بانک مو اهداکننده خوبی داشته باشد پزشک می‌تواند با تمامی روش‌ها به حداکثر تراکم ممکن بعد از کاشت برسد. اما اگر بانک مو فرد خوب و قوی نباشد پزشک ناچار است از روش‌های ترکیبی و تکنیک‌های جدیدی مانندDHI: Direct  Hair Implantation یا همان کاشت مستقیم فولیکول و یا ترکیب سایر روش‌ها با BHT: Body Hair Transparent برای دستیابی به حداکثر تراکم ممکن استفاده کند.

حداکثر میزان تراکم کاشت مو چقدر است؟

در کاشت مو محدودیت فیزیکی برای نزدیکی موها به یکدیگر وجود دارد و اکثر افراد حداقل ۳۵ الی ۴۵ گرافت در هر سانتی‌متر مربع از پوست دریافت خواهند کرد (منبع). علت این محدودیت عدم توانایی نزدیک‌تر کاشتن گرافت‌ها در کنار یکدیگر است. اگر گرافت‌ها از یک حدی بیشتر به‌ یکدیگر نزدیک شوند، خطر عدم خونرسانی کامل و مرگ گرافت‌ها بالا می‌رود. همچنین کاشت گرافت‌ها بسیار نزدیک به یکدیگر خطر آسیب بیشتر به بافت پوست و نکروز بافت را بالا می‌برد. به همین دلیل ممکن است به دلیل آسیب به پوست، به گرافت‌ها نیز آسیب رسیده و از دست بروند. بنابراین اگرچه کاشت مو با تراکم بالا تنها ۵۰ تا ۶۰ درصد از تراکم طبیعی مو را محقق می‌کند، اما نتیجه نهایی اغلب قابل قبول بوده و به عوامل دیگری نیز بستگی دارد، مانند:

  • قطر ساقه مو
  • بافت مو
  • میزان وز بودن مو
  • تضاد رنگ مو و پوست
  • تداوم ریزش مو

تراکم طبیعی مو چقدر است

تراکم مو با تعداد واحدهای فولیکول مو در هر سانتی‌متر مربع پوست سر تعریف می‌شود. هر واحد فولیکولی از پنج ریشه مو تشکیل شده است. به طور متوسط، افرادی که موهای سالم و پُری دارند، ۷۰ تا ۱۱۰ واحد فولیکول مو در هر سانتی‌متر مربع از پوست سر دارند. یعنی به عبارتی اکثر افراد بین ۸۰۰ تا ۱۳۰۰ تار مو در هر سانتی‌متر مربع از پوست سر دارند. معمولاً تراکم در قسمت تاج سر، پشت و بالای سر بیشتر است.

  • عموما تراکم مو به ژنتیک فرد باز می‌گردد و برای قومیت‌های مختلف متفاوت است. افراد سیاه پوست معمولا کمترین تراکم مو و افراد سفید پوست معمولاً بیشترین تراکم مو را دارند. تراکم موهای مردم آسیایی تبار بین این دو گروه قرار می‌گیرد. اما در نظر داشته باشید که اگرچه تراکم مو در افراد بور بیشتر است اما چون ضخامت تارهای مو نسبت به رنگین پوستان کم‌تر است موهایشان کم‌پشت‌تر دیده می‌شود.
  • همچنین افزایش سن نیز یکی از عوامل اصلی کاهش تراکم مو است. با افزایش سن، موهای ما نازک‌تر شده و ممکن است طاسی با الگوی زنانه یا مردانه پدید آید.

این تفاوت‌ها می‌توانند روی روش کاشت مو تاثیر بگذارند. افرادی که موهای ظریف یا تراکم موی کمتری دارند، باید واحدهای فولیکولی بیشتری استخراج و کاشت کنند تا به همان نتیجه فردی با موهای ضخیم‌تر و تراکم بالاتر برسند.

کاندیداهای مناسب کاشت مو با تراکم بالا

کاندیداهای مناسب کاشت مو با تراکم بالا

یکی از مهم‌ترین لازمه‌های کاشت مو با تراکم بالا، داشتن بانک مو کافی و قوی است. اگر فرد بانک مو اهداکننده خوبی نداشته باشد پزشک نمی‌تواند تعداد فولیکول و گرافت لازم برای کاشت مو استخراج کند و در نتیجه به میزان تراکم مدنظر نخواهد رسید. بنابراین در درجه اول باید واقع بین باشید و اگر بانک مو قوی ندارید طبعا نمی‌توانید به تراکم خیلی بالایی برسید. البته در نظر داشته باشید که مهارت پزشک و ترکیب تکنیک‌های مختلف همراه با تکنیک اصلی (مثلا ترکیب BHT: Body Hair Transparent همراه با تکنیک اصلی مانند FUE یا DHI) می‌تواند مراجع را به حداکثر تراکم ممکن از کاشت مو برساند. پس در نهایت علاوه بر بانک مو مهارت و تخصص پزشک نیز می‌تواند بر میزان دستیابی به تراکم بالا به کمک کاشت مو موثر باشد.

روش‌های انجام کاشت مو با تراکم بالا

روش‌های انجام کاشت مو با تراکم بالا

به طور کلی کاشت مو با تراکم بالا از طریق روش‌های FUT، FUE، ترکیبی، DHI (اصلاح شده FUE)، SUT و میکروفیت امکان‌پذیر است. زیرا که این روش‌ها می‌توانند از ماکزیمم تعداد گرافت یا واحد فولیکولی موجود برای پوشش قسمت طاس استفاده کنند. هنگام سوراخ کردن پوست با ابزارهای کاشت مو قدیمی میزان بافت بیشتری از پوست آسیب می‌دید و در نتیجه پزشک نمی‌توانست فولیکول‌ها را از یک محدوده‌ای نزدیک‌تر به‌هم بکارد؛ اما پانچ‌ها و ابزارهای مینیاتوری جدید با حداقل آسیب ممکن پوست را برش می‌دهند تا فولیکول استخراج شده در محل مورد نظر کاشته شود. به همین دلیل تراکم موها بعد از کاشت خیلی بیشتر خواهد شد. هر چه ابزار استخراج و کاشت گرافت‌های مو ظریف‌تر باشد می‌تواند فولیکول‌ها را در فاصله نزدیکتری از هم کاشته و به حداکثر میزان تراکم با کاشت مو برسد. در ادامه تکنیک‌های کاشت مو با تراکم بالا را به ترتیب بیشترین به کمترین تراکم ممکن معرفی می‌کنیم.

تکنیک FUT

FUT جزو اولین تکنیک‌های مورد استفاده برای کاشت مو است. چون تعداد گرافت و واحدهای فولیکولی که می‌توان در یک مساحت مشخص با روش FUT استخراج کرد بیشتر از روش FUE است؛ بنابراین عملکرد FUT برای کاشت مو با تراکم بالا بهتر است (منبع). در تکنیک FUT پزشک یک نواری از پوست سر را از ناحیه اهداکننده گرافت برش می‌دهد؛ گرافت‌های لازم برای کاشت مو از این نوار استخراج می‌شوند. پس از آماده‌سازی و جدا کردن گرافت‌ها از نوار جدا شده، مرحله کاشت مو شروع می‌شود. هرچه تعداد فولیکول‌های موجود در گرافت بیشتر باشد، تراکم موها در ناحیه کاشت بیشتر خواهد شد. تعداد فولیکول‌های موجود در گرافت استخراج شده نیز به عوامل ژنتیکی و خود فرد بستگی دارد. بنابراین اگر ناحیه اهداکننده تعداد گرافت بالایی نداشته باشد پزشک نمی‌تواند تراکم کاشت مو را از یک حدی بالاتر ببرد.

تکنیک DHI

کاشت مو با روش DHI یکی از جدیدترین تکنیک‌های کاشت مو است که می‌تواند تراکم بالا و خوبی ایجاد کند. برای کاشت مو با روش DHI از قلم مخصوص برای برداشتن گرافت‌ها از ناحیه اهداکننده و کاشتن آن‌ها در ناحیه طاس و کم‌پشت استفاده می‌شود. به دلیل اینکه ابزارهای مورد استفاده در این تکنیک مینیاتوری و پیشرفته هستند میزان موفقیت کاشت مو را بالا می‌برند. از طرفی چون که استخراج و کاشت گرافت‌ها با روش DHI به طور همزمان انجام می‌شود، احتمال آسیب و از دست رفتن گرافت استخراج شده پایین می‌آید. اما در نظر داشته باشید که تجهیزات این تکنیک بسیار گران بوده و همچنین پزشک به مهارت و تجربه بالایی برای کاشت مو با DHI نیاز دارد؛ بنابراین هزینه نهایی کاشت مو با این روش بیشتر از سایر تکنیک‌ها است.

تکنیک MicroFIT

در کاشت مو با روش MicroFIT از یک ابزار ظریف با قطر کمتر از ۱ میلی‌متر برای استخراج گرافت‌ها استفاده می‌شود. به همین دلیل می‌توان تعداد گرافت‌های بیشتری از یک ناحیه مشخص نسبت به روش FUE استخراج کرد. همچنین به دلیل اینکه ابزار کاشت گرافت‌ها نیز بسیار ظریف و مینیاتوری است می‌توان آن‌ها را با فواصل نزدیک‌تری به هم کاشت و در نتیجه به تراکم بالا و خوبی در کاشت مو رسید.

تکنیک SUT

در کاشت مو به روش SUT، فولیکول‌های مو به صورت دستی استخراج و کاشت نمی‌شوند، بلکه آن‌ها با کمک پانچ لیزری از محل اهدا کننده که معمولاً پشت سر یا گوش است جدا شده و پس از آماده‌سازی در ناحیه طاس کاشته می‌شوند. به دلیل اینکه پانج لیزری برش‌های خیلی ظریف و نازکی ایجاد می‌کند، می‌توان گرافت‌های استخراج شده را در فواصل نزدیک‌تری به هم کاشته و به هدف کاشت مو با تراکم بالا رسید.

تکنیک ترکیبی

کاشت مو با تکنیک ترکیبی در واقع ادغام کردن دو تکنیک رایج FUT و FUE است. این کار کمک می‌کند به طور همزمان از مزایای این دو روش بهره‌مند شده و به تراکم بالا و خوبی در کاشت مو برسیم. در تکنیک ترکیبی پزشک تعدادی گرافت را به صورت نواری از ناحیه پشت گوش یا خط گردن استخراج می‌کند تا پس از آماده‌سازی در ناحیه طاس کاشته شوند. همچنین پزشک برای بالا بردن تراکم با کاشت مو از موهای موجود در ریش، سینه، ناحیه شرمگاهی و پشت کمر نیز استفاده خواهد کرد. این موها با تکنیک FUE استخراج شده و پس از آماده‌سازی در ناحیه طاس و کم‌پشت مو کاشته می‌شوند.

تکنیک FUE

این تکنیک یکی از پرمخاطب‌ترین تکنیک‌های کاشت مو است؛ زیرا در کنار دستیابی به تراکم بالا در کاشت مو و همچنین پایین آمدن عوارض جانبی درمان نسبت به تکنیک FUT، هزینه مقرون‌به‌صرفه‌ای نیز دارد. اما در نظر داشته باشید که ابزارهای مورد استفاده برای استخراج گرافت‌ها به روش FUE برش ضخیم‌تری نسبت به تکنیک‌های جدیدتر مانند DHI ایجاد می‌کنند؛ بنابراین در یک ناحیه مشخص تعداد گرافت کمتری می‌توان استخراج کرد. اگر پزشک خیلی بیشتر از تعداد استاندارد گرافت استخراج کند ممکن است به گرافت‌ها و بافت‌های مجاور در ناحیه استخراج آسیب جدی‌ای رسیده و فرد دچار نکروز و ریزش مو شود.

دلایل نرسیدن به میزان تراکم مدنظر بعد کاشت مو چیست؟

اگر ۵ یا ۶ ماه پس از کاشت مو شاهد افزایش تراکم مو نبودید، عوامل زیادی ممکن است دخیل باشند. اول، ممکن است لازم باشد کمی بیشتر صبر کنید تا نتایج را ببینید. طبق نمودار رشد کاشت مو، نتایج نهایی حدود ۴ تا ۶ ماه پس از کاشت دیده می‌شود، اما ممکن است ۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد تا تراکم نهایی مشخص شود. اگر همچنان بعد از ۱۸ ماه به تراکم مدنظر نرسیدید، ممکن است به موارد زیر مربوط شود:

  • انتظارات غیر واقعی: اگر پزشک به شما درباره تراکم تضمین نامعقولی داده باشد، احتمالا از نتایج نهایی ناامید خواهید شد. بنابراین بهتر است برای کاشت مو با تراکم بالا به یک پزشک معتبر و معتمد مراجعه کنید تا انتظارات واقع‌بینانه‌ای درباره تراکم کاشت مو داشته باشید.
  • اجرای تکنیک نامناسب: یک پزشک غیر ماهر یا بی‌تجربه ممکن است نتواند کاشت مو با تراکم بالا انجام دهد و نرخ بقای فولیکول‌های کاشته شده توسط او پایین باشد.
  • عدم رعایت مراقبت‌های بعدی: اگر توصیه‌های پزشک خود را دنبال نکنید، ممکن است منجر به تراکم بالا و حداکثری از کاشت مو نرسید.
  • انتخاب تکنیک نادرست یا نامناسب: هر فردی ممکن است باتوجه به شرایط منحصر به فرد خود برای تکنیک‌های خاصی مناسب باشد. مثلا کاشت مو با روش FUT برای فردی که مستعد به اسکار کلوئیدی است نامناسب است و نه تنها به تراکم بالایی در کاشت مو نخواهد رسید بلکه ممکن است زیبایی ناحیه استخراج گرافت‌های مو نیز به خطر بیفتد و در نهایت فرد از کاشت مو خود راضی نباشد.
  • بروز عوارض جانبی کاشت مو: عوارضی مانند عفونت و نکروز می‌توانند منجر به پایین آمدن تراکم کاشت مو شوند.

کاهش تراکم مو با افزایش سن طبیعی است. بعد از کاشت مو نیز ممکن است فرد با افزایش سن دچار کاهش تراکم موها شود. خوشبختانه، کاهش خفیف تراکم مو بعد از کاشت معمولاً خیلی شدید نیست و تنها پس از نازک شدن موهای کاشته شده اثرات آن از نظر بصری آشکار می‌شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب یا استرس می‌تواند تراکم مو کاشته شده را کاهش دهد. معمولا ریزش مو در این شرایط برگشت‌پذیر است. اگر استرس از بین برود یا رژیم غذایی بهبود یابد، معمولاً با گذشت زمان موهای کاشته شده دوباره رشد خواهند کرد.

نحوه بالا بردن تراکم مو بعد از کاشت

اگرچه شاید اینطور به‌ نظر برسد که بعد از کاشت مو نمی‌توان تغییری روی تراکم موها ایجاد کرد، اما رعایت برخی موارد می‌تواند به حفظ فولیکول‌ها کمک کرده و از کاهش تراکم موها در آینده جلوگیری کنند، مانند:

  • از محصولاتی مانند ماینوکسیدیل و یا قرص فیناستراید استفاده کنید. این محصولات برای جلوگیری از نازک شدن مو در آینده مفید هستند.
  • توصیه‌های پزشک خود را برای مراقبت‌های بعدی جدی بگیرید. پس از کاشت مو کمی استراحت کنید و اطمینان حاصل کنید که دوره بهبودی پس از کاشت مو به خوبی پیش برود.
  • استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) نتایج خوبی را برای به حداکثر رساندن تراکم مو پس از کاشت نشان داده است(منبع).
  • مراقبت از مو را خوب انجام دهید. استفاده حداقل از لوازم حرارتی حالت دهنده مو، اجتناب از بستن دم اسبی سفت، اجتناب از برس زدن بیش از حد و سایر روش‌های نظافتی که می‌توانند به موهای شما آسیب بزنند، خودداری کنید.

هزینه کاشت مو با تراکم بالا

تعداد فولیکول‌ها در کاشت مو با تراکم بالا زیاد است. بدیهی است که با بیشتر شدن تعداد فولیکول‌های کاشته شده و بالطبع پیچیده‌تر و طولانی‌تر شدن کاشت مو هزینه این درمان بالا می‌رود. پزشک با برآورد تعداد دقیق فولیکول‌های استخراج و کاشته شده برای یک کاشت مو با تراکم بالا هزینه نهایی را به شما خواهد گفت. مثلا در کلینیک کاشت مو و ابرو ثمر هزینه کاشت هر تار مو در سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۲۹۰ تومان و حداکثر ۱۴۹۰ تومان است و پزشک باتوجه به تراکم مدنظر زیباجو و تعداد تار موهای قابل کاشت هزینه نهایی این درمان را مشخص خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله هزینه کاشت مو را مطالعه کرده و یا از طریق راه‌های ارتباطی صفحه تماس با همکاران ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

کاشت مو با تراکم بالا به چند گرافت نیاز دارد؟

تعداد گرافت‌های کاشته شده در کاشت مو با تراکم بالا نباید بیشتر از ۳۰۰۰ عدد باشد. تعداد بیشتر گرافت احتمال آسیب رساندن به پوست و اختلال در گردش خون را بالا می‌برد. بنابراین باتوجه به شدت طاسی ممکن است نیاز باشد بیشتر از یک جلسه کات مو انجام شود(منبع).

آیا می‌توان در یک جلسه به تراکم بالا در کاشت مو رسید؟

رسیدن به حداکثر تراکم به شدت طاسی، بانک مو فرد و تبحر پزشک بستگی دارد. برخی مواقع به منظور حفظ سلامت و بقا گرافت‌های کاشته شده پزشک نمی‌تواند طی یک جلسه به تراکم مدنظر برسد. به همین دلیل ممکن است نیاز شود کاشت مو در چند جلسه با فاصله زمانی ۶ الی ۱۸ ماه انجام شود.

چقدر طول می‌کد تا نتیجه نهایی کاشت مو با تراکم بالا دیده شود؟

زمان دیدن نتایج کاشت مو با تراکم بالا درست مثل هر کاشت مویی می‌تواند بعد از شش تا نه ماه دیده شود. البته ممکن است برای برخی افراد این زمان بیشتر شده و به ۱۲ ماه برسد(منبع).

آیا همه می‌توانند کاشت مو با تراکم بالا انجام دهند؟

همانطور که در لابه‌لای مطالب مقاله گفتیم خیر هر فردی نمی‌تواند کاشت مو با تراکم بالا انجام دهد. برای انجام کاشت مو با تراکم بالا محدودیت‌هایی نظیر عدم داشتن بانک مو مناسب و عدم تبحر پزشک مشکل‌ساز هستند.

چه طور می‌توان ماندگاری کاشت مو با تراکم بالا را بیشتر کرد؟

با مراجعه به پزشک حاذق، رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی او و داشتن رژیم و لایف استایل سالم می‌تواند ماندگاری نتایج کاشت مو با تراکم بالا را در مدت بیشتری حفظ کند.

نقش پزشک در کاشت مو با تراکم بالا چیست؟

همانطورکه گفتیم پزشک نقش مهمی در نتایج کاشت مو با تراکم بالا دارد. اگر پزشک بهترین تکنیک را برای کاشت مو فرد انتخاب و اجرا کند احتمال دستیابی به تراکم بالا با کاشت مو بیشتر خواهد شد.

آیا ممکن است افزایش تراکم در کاشت مو موجب ریزش شود؟

بله، اگر گرافت‌ها و فولیکول‌های مو خیلی نزدیک به‌ یکدیگر کاشته شوند، احتمال اختلال در خون‌رسانی و تغذیه آن‌ها بیتر خواهد شد و در نتیجه گرافت کاشت شده از دست می‌رود و یا اینکه آسیب به بافت پوست اطراف گرافت‌های کاشته شده موجب نکروز و از دست رفتن قسمتی از بافت و گرافت مو خواهد شد.

فهرست مطالب
پیمایش به بالا
مشاوره رایگان